Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τον απολογισμό της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο Κώστας Πελετίδης

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Τον απολογισμό της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο Κώστας Πελετίδης
 
 
 
Τον δημόσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης. 

Ο απολογισμός θα τεθεί στην κρίση όλων των δημοτών το επόμενο διάστημα. «Δεν πρόκειται για τυπική διαδικασία» επισήμανε ο κομμουνιστής δήμαρχος. «Η άμεση επαφή, άνθρωπο τον άνθρωπο, με ανοιχτές, ζωντανές λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές, στα Δημοτικά Διαμερίσματα, στις Τοπικές Ενότητες, στο χώρο εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου, είναι για εμάς η επιλεγμένη μορφή για την ενημέρωση των δημοτών για συζήτηση, προβληματισμό. Με αυτή την διαδικασία ερχόμαστε σε επαφή με τον πατραϊκό λαό, ακούμε την γνώμη, την κριτική του για τη δράση μας» υπογράμμισε, δίνοντας το στίγμα της Δημοτικής Αρχής που εκφράζει και υπηρετεί τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος ξεκίνησε τη συνέντευξή του σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή «έχει πάρει σαφή θέση, να βγει ο λαός και οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο και να μην επιτρέψουν να τους ρημάξουν τη ζωή και το μέλλον, η κυβέρνηση και η ΕΕ» και ότι «τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και της φτωχής αγροτιάς ενάντια στα μέτρα του 3ου μνημονίου και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής , που οδηγούν στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγρότες». 

Mε γνώμονα το λαϊκό συμφέρον 

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό, ο Κώστας Πελετίδης είπε:
«Έχοντας "ανοιχτά τα αυτιά μας" στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια, σχεδιάζουμε πρωτοβουλίες ανάδειξης και διεκδίκησης για το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, που αγγίζει κάθε λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα μάλιστα στην Πάτρα. Για την Δημοτική Αρχή το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Στους 16 μήνες που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης της πόλης, ο λαός μας ήρθε αντιμέτωπος με τη συνέχιση και την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, του κεφαλαίου.

Όρσε τα “ευρωιδεώδη” σας -


 ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ! 
 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Ανήμερα της ψήφισης από την βουλή της Δανίας του ανατριχιαστικού μέτρου της υπεξαίρεσης, της κατάσχεσης των τιμαλφή των προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφός της, λίγες μέρες μετά την ανάλογη απόφαση που λήφθηκε από το θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης, την Ελβετία, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούστηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να συγκροτήσει στρατόπεδα 400.000 προσφύγων στην Αττική!
  
  Εδώ πια είναι προφανές ότι η κομψότητα των διατυπώσεων δεν έχει κανένα νόημα. Και τούτο διότι είναι εξίσου προφανές ότι απέναντί μας έχουμε κατ’ εξακολούθηση δολοφόνους. Το ευρωπαϊκό ιδεώδες τους, όσον αφορά τους πρόσφυγες, ξεκίνησε με την μετατροπή του Αιγαίου σε Άουσβιτς. Τώρα θέλουν να το ολοκληρώσουν μετατρέποντας την Ελλάδα σε Νταχάου!
  
  Μην ξεχνάμε: Εκείνοι που πνίγουν μωρά, γυναίκες, παιδιά, γέροντες κάθε μέρα στις ελληνικές θάλασσες είναι οι ίδιοι που «πνίγουν», που εξοντώνουν, που ρημάζουν τον ελληνικό λαό.
  
  Είναι οι ίδιοι που δια στόματος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λένε ότι δεν αναγνωρίζουν στην Ελλάδα εθνική κυριαρχία από την στιγμή που πλήττονται τα δικά τους σύνορα!
  
  Είναι οι ίδιοι με τους οποίους τα έχουν κάνει πλακάκια οι μπλε, οι πράσινοι, οι τιρκουάζ και οι ροζ Έλληνες κυβερνώντες.
  
  Αυτοί που θέλουν την Ελλάδα προσφυγικό Νταχάου είναι οι ίδιοι που σε συνεργασία με δεξιούς και «αριστερούς» εγχώριους ταγούς έχουν μετατρέψει τον τόπο μας σε μνημονιακό νεκροταφείο.
     
Αλλά στην περίπτωση των προσφύγων έχουν πλέον πετάξει και κάθε φύλλο συκής.

   Γι’ αυτό και είναι η ώρα να σταματήσουν τα δάκρυα για τα πνιγμένα παιδιά, είναι η ώρα τη θέση της οργής να πάρει η ψύχραιμη αποτίμηση για να δούμε ολοκάθαρα το ρόλο των φονιάδων.
   
Ο φονιάς είναι η ΕΕ που, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πρωταγωνιστεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν.

  Αυτοί είναι που δημιούργησαν το ισλαμοφασιστικό τέρας των «τζιχαντιστών». Είναι η ΕΕ που με την πολιτική της πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο.

  Τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων φτάνουν στην Ελλάδα εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων που προκαλούν οι «σύμμαχοί μας» και δεν μπορούν να τα σταματήσουν ούτε οι «φράχτες», ούτε η Frontex, ούτε άλλα μέτρα καταστολής που το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.
  
 Πάνω από 4.000 οι νεκροί στις θάλασσές μας μέσα στο 2015. Πάνω από 250.000 οι νεκροί λόγω του πολέμου στη Συρία. Πάνω από 4 εκατομμύρια οι πρόσφυγες εξ αυτού και μόνο του λόγου.
   
 Ποιος μπορεί να αμφιβάλει: Είναι η πολιτική της ΕΕ που από τη μια προκαλεί τα προσφυγικά ρεύματα με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που από την άλλη αφήνει τους πρόσφυγες να πνίγονται για να «παραδειγματίσει» και να αποτρέψει νέες ροές και που στο τέλος καλεί τη χώρα μας, την Ελλάδα, να γίνει ένας απέραντος καταυλισμός ψυχών με αντίτιμο τρία ευρώ το κεφάλι!