Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΚΝΕ «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»

 

  Πηγή: Associated Press

 

Σε ανακοίνωσή του για το σόου του υπουργείου Παιδείας σε σχολείο του Ιλίου, το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση κάνει το άσπρο-μαύρο και εναποθέτει στα self tests την προστασία της υγείας των μαθητών, τη στιγμή που αρνείται να εξασφαλίσει ουσιαστικά μέτρα, όπως μαζικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αραίωση των μαθητών και συχνή απολύμανση στις τάξεις.

Μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, οι μαθητές βρέθηκαν την πρώτη κιόλας μέρα με επιπλέον πίεση, αντιμέτωποι με το άγχος των διαγωνισμάτων, των βαθμών και της κάλυψης της ύλης για τις προαγωγικές εξετάσεις. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, το υπουργείο Παιδείας επιμένει φέτος να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις και μάλιστα με Τράπεζα Θεμάτων στην Α' Λυκείου. Αναγκάζει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών να εξεταστούν με τον "κόφτη" της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια.

Του πρωτοκόλλου τα εννιάμερα

 


Ο τίτλος κυριολεκτικά (την προέλευσή του ας την ψάξει όποιος θέλει) αντανακλά θαρρώ την ουσία και τη γενεσιουργό φύση της φιδοφωλιάς που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση - ΝΑΤΟ. Θιχτήκανε. Φτιάξανε αμέσως και ορολογία μάρκετινγκ όπως το σκάνδαλο του σοφά (sofa gate). Εντάξανε μονομιάς τα θηριώδη ενεργειακά, στρατιωτικά παζάρια και συμβόλαια των ευρωπαϊκών κρατών και πολυεθνικών κολοσσών με το επικίνδυνο αστικοθρησκευτικό σουλτανάτο της Τουρκίας μέχρι και στο ζήτημα της ισότητας των φύλων, κινούμενοι μεταξύ πολυθρόνας και καναπέ. Η κυρία φον ντερ Λάιεν με το όρθιο μουρμουρητό της σε επίπεδο απορία ψάλτου βήξ από τη μια, και ο μολιερικός αρχοντοχωριάτης Σαρλ Μισέλ από την άλλη, κατασκεύασαν μια ευρωπαϊκή επιθεώρηση, με τίτλο του πρωτοκόλλου τα εννιάμερα, μπας και ξεχαστεί για λίγο το χειμαζόμενο ευρωπαϊκό πόπολο, που καθημερινά παλεύει με τους πραγματικούς δράκους και τη σατραπεία της φτώχειας, της ανεργίας, της αγωνίας της πανδημίας.
Αυτοί λοιπόν που έχουνε και το μαχαίρι και το πεπόνι της εκμετάλλευσης και του πλουτισμού, με ελεγχόμενες και μαντρωμένες τις μάζες επ' ευκαιρία του κορονοϊού, καμώνονται τους απορημένους για να μην πάρουμε πρέφα όλοι οι υπόλοιποι:
  • Οτι στήνεται δραματικά και τάχιστα ένα μέτωπο πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσει μια σύρραξη ικανή να τινάξει την υδρόγειο στον αέρα.

Ψήφο στους Γκας Πορτοκάλος του κόσμου προωθεί από την πίσω πόρτα η ΝΔ με λαγό τη Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ

 


Η κατάργηση των περιορισμών ανοίγει διάπλατα το δρόμο για αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με αθρόα εισαγωγή ψηφοφόρων παντελώς άσχετων με τη χώρα και την πολιτική της ζωή, την ώρα που άνθρωποι με χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, για να αποκτήσουν υπηκοότητα και άρα πολιτικά δικαιώματα, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα για τους… ONIRAMA και τις ταινίες της Φίνος Φιλμς.

Από το παράθυρο επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση την χωρίς κριτήρια ψήφο στους απόδημους, ενάντια στο έως τώρα ισχύον νομοσχέδιο, που ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας διαβούλευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προανήγγειλε πως ακόμα και σήμερα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα καταργούνται όλοι οι περιορισμοί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ομογενών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν ταξιδεύει για πρώτη φορά την ανθρωπότητα ως το Διάστημα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Tο ημερολόγιο έγραφε 12 Απρίλη του 1961, όταν ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος κοσμοναύτης που ταξίδεψε στο Διάστημα και έδειξε πως είναι εφικτό κάτι που φάνταζε απίθανο έως τότε: Να ξεφύγει ο άνθρωπος από τη βαρύτητα, δηλαδή την έλξη της Γης.

Το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1», στο οποίο βρισκόταν ο υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της ΕΣΣΔ, Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν, έκανε μια περιστροφή γύρω από τη Γη σε ύψος 302 χιλιομέτρων, ταξιδεύοντας για 108 λεπτά με ταχύτητα περίπου 30.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο Γκαγκάριν πέρασε στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε τη Γη από ψηλά και έγινε ένα αιώνιο σύμβολο για τα άλματα που μπορεί να κάνει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η κάψουλα του «Βοστόκ 1» 
Η κάψουλα του «Βοστόκ 1»

Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid-19

 

Το νησί της επανάστασης. Η σοσιαλιστική Κούβα του Κάστρο και του Τσε. Η χώρα που οι ιμπεριαλιστές της έχουν επιβάλλει ένα απάνθρωπο εμπάργκο για πάνω από 60 χρόνια! Ναι αυτή η Κούβα! Η μικρή χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων (όσο η Ελλάδα περίπου) φαίνεται πως θα γίνει η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια κατά της Covid-19 και μάλιστα ίσως περισσότερα από ένα!!!

Το κατά πόσο πάντως κάποιο κουβανικό εμβόλιο θα εγκριθεί σε άλλες χώρες, μένει να φανεί, σύμφωνα με τον «Εκόνομιστ».

Η χώρα αναπτύσσει πέντε υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, με πιο προχωρημένο το Soberana-2 (που σημαίνει «εθνική κυριαρχία»), το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση 3 των κλινικών δοκιμών του. Το εμβόλιο αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioCubaFarma, με βοήθεια από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της χώρας. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 44.000 Κουβανέζοι εθελοντές έχουν εμβολιασθεί στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής του έως τώρα, ενώ άλλες 100.000 δόσεις του εμβολίου έχουν σταλεί στο Ιράν για δοκιμές και εκεί.

Οι μορφωτικές ανάγκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα

 

 

Του Σπύρου Μαρίνη, δάσκαλου, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, εκλεγμένου με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Έναν χρόνο τώρα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας στη ζωή και την υγεία, στη μόρφωση και συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Πολλά δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Χιλιάδες μαθητές ξεροσταλιάζουν πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών. Οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και συνολικά οι εκπαιδευτικές δομές είναι σε διαρκή αναστολή λειτουργίας.

Χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, με τα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας, πηγαίνουν ο αυταρχισμός και η καταστολή. Τελευταίο παράδειγμα η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν 13χρονοι μαθητές στη Λάρισα από αστυνομικούς.

Έναν χρόνο τώρα όλες οι κυβερνητικές επιλογές, στη χώρα μας και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι κριτήριο δεν είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας, συνολικά οι ανάγκες των λαών, αλλά οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους.