Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

«Αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται στα Άγραφα, η άλλη μισή στον Κουρδικό λαό βρίσκεται»


Πανό στήριξης στον Κουρδικό λαό που βομβαρδίζεται από τους Τούρκους, σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Καρδίτσα. 

Μετά τις απαράδεκτες εικόνες όπου Τούρκοι ποδοσφαιριστές και άλοι αθλητές χαιρετώντας σαν στρατιωτικοί επικροτούν το ματοκύλισμα του Κουρδικού λαού στη Συρία από τις βόμβες του τουρκικού στρατού, μια εικόνα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό έρχεται από την Καρδίτσα.

Πανό στήριξης στον Κουρδικό λαό που βομβαρδίζεται από το στρατό της Τουρκίας ύψωσε η αυτοοργανωμένη ομάδα «Βαγγελίτσα Κουσιάντζα» στον εκτός έδρας αγώνα της με τον Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου, για τη 2η αγωνιστική στο Β’ τοπικό της Καρδίτσας, όπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας.

Την Κυριακή 13 του Οκτώβρη η φιλοξενούμενη ομάδα ύψωσε το πανό με τη σύμφωνη γνώμη των γηπεδούχων, των διαιτητών και της τοπικής Ένωσης, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στο παιχνίδι.



«Αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται στα Άγραφα, η άλλη μισή στον Κουρδικό λαό βρίσκεται» έγραφε το πανό της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Η «Βαγγελίτσα Κουσιάντζα» που ηττήθηκε τελικά με 4-1 στο Παλαιοκκλήσι, εκτός από μήνυμα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό, έστειλε και μήνυμα αντίστασης στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα περήφανα Άγραφα, με πανό που ανάρτησε εκτός αγωνιστικού χώρου.


 

Πες μου poudouleveis.gr και ζέστανε τον καναπέ σου



Έπεσα σε μια σελίδα που προτρέπει τους εργαζόμενους να βαθμολογήσουν την εταιρία όπου εργάζονται. Κοινώς να αξιολογήσεις τον εργοδότη σου ανώνυμα. 
“Αλλάξτε -λέει- το χώρο εργασίας σας χωρίς να αλλάξετε δουλειά”. Έτσι θέλουν να καταντήσουν τους εργαζόμενους. Στείρους, απρόσωπους και αποκομμένους από τον αγώνα και τους συναδέλφους τους.

Είμαστε εν μέσω αναβρασμού στα σωματεία και τα συνδικάτα με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να παίρνουν σβάρνα χώρους δουλειάς μιλώντας με τους εργάτες για αυτό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θέλει να περάσει ο Βρούτσης. Που δεν είναι τίποτα άλλο από το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και την κατάργηση ουσιαστικά των σωματείων. Το μεγαλύτερο δηλαδή αποκούμπι των εργαζομένων κόντρα στις ορέξεις των εργοδοτών.

Έχουν προηγηθεί δύο απεργιακές 24ωρες μάχες. Πλοία δεν κούνησαν μαντήλι από το λιμάνι του Πειραιά από τη δυναμική απεργιακή φρουρά των ναυτεργατών. Η Cosco παρέμεινε κλειστή και κανένα εμπορευματοκιβώτιο δε λύθηκε ούτε δέθηκε, παρότι η εργοδοσία έπαιρνε τηλέφωνο με απόκρυψη τους συμβασιούχους, για να πάνε να δουλέψουν. Κι εκεί η απεργιακή φρουρά βάσταξε γερά με αρκετούς αλληλέγγυους που βρεθήκαμε στο ΣΕΜΠΟ.

Μονοπώλια - φασισμός: Ακατάλυτοι δεσμοί που δεν αφήνουν περιθώρια σε λαθροχείρες


Συνάντηση του Χίτλερ με στελέχη της IBM
Associated Press
Συνάντηση του Χίτλερ με στελέχη της IBM
«Ο καπιταλισμός στηρίζεται στην ελεύθερη επιλογή. Είναι δυνατόν η Γκεστάπο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η "τελική λύση" να είναι προϊόντα ελεύθερης επιλογής; Η ελεύθερη επιχείρηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της καπιταλιστικής οικονομίας...». Οι παραπάνω ισχυρισμοί περιλαμβάνονται σε άρθρο γνωστού προπαγανδιστή της αστικής τάξης, με το οποίο προσπαθεί να στηρίξει την κατάπτυστη θεωρία των «δύο ολοκληρωτισμών» σε οικονομική βάση. Πρόκειται για αρθρογραφία που ουσιαστικά προσπαθεί να δώσει «οικονομική βάση» στη συζήτηση που επιχειρεί να ταυτίσει κομμουνισμό και ναζισμό αναπαράγοντας τις γνωστές και χρεοκοπημένες θεωρίες των «δύο άκρων». Είναι σίγουρο ότι τέτοια αρθρογραφία θα δυναμώσει και με αφορμή τη στήριξη του κατάπτυστου αντικομμουνιστικού ψηφίσματος της ΕΕ αλλά και με αφορμή τα 30 χρόνια από τη νίκη της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη.

Σε αδρές γραμμές το συμπέρασμα του συγκεκριμένου άρθρου είναι ότι ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι ταυτόσημοι επειδή τάχα προβλέπουν «κρατικά ελεγχόμενη οικονομία».

Πρόκειται για έναν ακόμη μεγάλο μύθο, που έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την πραγματικότητα.

“Δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα τις Ινδίες”…



Άρθρο της Kοrean Friendship Association Greece για τον Ιμπεριαλισμό.

Ακόμα στην Ευρώπη δεν έχουμε ανακαλύψει τις “Ινδίες” και ο πλανήτης φλέγεται. Ο Ιμπεριαλισμός έχει γίνει εξαιρετικά επιθετικός και ο μηχανισμός του συστήματος έχει βάλει στα ηχεία να παίζει το “νανούρισμα”.

Από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και από την Λισαβόνα έως την Στοκχόλμη. Αυτά είναι τα σύνορα του κόσμου για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη.

Ενώ είναι ξεκάθαρο πως από τα Ευρωατλαντικά Όρη έχει ξεκινήσει η βομβιστική καταιγίδα που πλήττει την Μέση Ανατολή  ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης αναλώνεται σε οικονομικά θέματα και συζητήσεις που δεν μπορεί να ρυθμίσει.

Η στρατηγική του ΚΚΕ την περίοδο 1973 - 1991 β'


  • Δημοσιεύουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος αποσπασμάτων από το κείμενο του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο: «Η πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ» που δημοσιεύτηκε στην ΚΟΜΕΠ τεύχος 6/2013
  • Η αρθρογραφία για την περίοδο 1989 - 1991 θα συνεχιστεί τα επόμενα Σαββατοκύριακα
 
Στο 12ο Συνέδριο (1987) κεντρικό ζήτημα αποτελούν οι δύο δρόμοι ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας: Ο δρόμος της παράδοσης στις αυθόρμητες δυνάμεις της καπιταλιστικής αγοράς και της προσαρμογής στις απαιτήσεις του ξένου κεφαλαίου και των υπερεθνικών οργάνων της ΕΟΚ ή η «ανάπτυξη νέου τύπου» με την αμετάκλητη ρήξη του καθεστώτος της εξάρτησης και της μονοπωλιακής ασυδοσίας.
 
Στη βάση αυτή αναδιατυπώνεται το Πρόγραμμα του Κόμματος, αν και το 12ο δεν ήταν προγραμματικό, ως «αλλαγή με κατεύθυνση το σοσιαλισμό», επισημαίνοντας ότι βαθαίνει ο αντιιμπεριαλιστικός αντιμονοπωλιακός της χαρακτήρας. Επαναλαμβανόταν ότι η αλλαγή μπορεί να τύχει της συγκατάθεσης ή της ουδετερότητας των μη μονοπωλιακών αστικών τμημάτων.

Εθετε ως προϋπόθεση την οικοδόμηση ενός συνασπισμού των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη βάση ενός κοινού προγράμματος. Η νέα λαϊκή πλειοψηφία θ' αναδείκνυε την κυβέρνηση της αλλαγής.

Η επιστολή του στρατευμένου που αρνήθηκε να αποδώσει τιμές στον Πομπέο



“Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να αποδώσω τιμές με οποιονδήποτε τρόπο στον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών.” 

Στρατευμένος που υπηρετεί στον Λόχο Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ), που εδρεύει στο Στρατόπεδο Παπάγου, στο Πεντάγωνο, με επιστολή του κάνει γνωστό ότι αρνήθηκε να αποδώσει τιμές στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο και καταγγέλει ότι παρεμποδίστηκε να βγει παραπονούμενος στην αναφορά, παρά το ότι ενημέρωσε τη διοίκηση της μονάδας του πως η απόδοση τιμών “στον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών” προσβάλλει τη συνείδησή του και τον πατριωτισμό του. Αναδημοσιεύουμε την επιστολή από τον Ριζοσπάστη:

«Υπηρετώ στο Λόχο Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ), που εδρεύει στο Στρατόπεδο Παπάγου, στο Πεντάγωνο.