Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σύμβαση με την «Coca Cola»



Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την «Coca Cola» προχώρησε η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, συναινώντας έτσι στην πολιτική των χορηγών αντί της κρατικής χρηματοδότησης που πριμοδοτείται, συμπράττοντας παράλληλα στη διείσδυση επιχειρηματιών στα σχολεία.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η «Coca Cola - 3Ε» Ελλάδας αναλαμβάνει την ανάπλαση του αύλειου χώρου ενός παιδικού σταθμού της Αθήνας, εξασφαλίζοντας τη χρήση του «έργου» για διαφημιστικούς σκοπούς «παγκοσμίως και εις το διηνεκές». Πρόκειται για εργασίες που αφορούν στην ανάπλαση του αύλειου χώρου παιδικού σταθμού, κόστους μόλις 20.000 ευρώ. Mε το ποσό αυτό, η πολυεθνική εξασφαλίζει τη διαφήμισή της και την προβολή του δήθεν κοινωνικού της προσώπου, εξυπηρετώντας όμως αποκλειστικά την κερδοφορία της.

Χαρακτηριστικά, με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών αποδέχεται: Την, κατά την παράδοση του έργου, φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των κατασκευών και του έργου εν γένει, καθώς και της διαδικασίας διαμόρφωσης/ανάπλασης του παιδικού σταθμού και του προαύλιου χώρου του. Τη χρήση για διαφημιστικούς ή μη σκοπούς του οπτικού και οπτικοακουστικού υλικού που θα παραχθεί από την «3Ε» σε οποιοδήποτε μέσο αυτή επιθυμεί (π.χ. ενδεικτικά και όχι περιοριστικά internet, τηλεόραση, εφημερίδες κ.ά.) παγκοσμίως και στο διηνεκές.

Το θέμα κατήγγειλε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», με τη διοίκηση να απαντά ότι ο Δήμος απλώς αποδέχτηκε τη χορηγία...

Ριζοσπάστης 

Οι ... βολικοί «Παραιτηθείτε»...




Το σκηνικό διαμορφώνεται ως εξής: μια διαδικτυακή πρωτοβουλία ονόματι «Παραιτηθείτε» εμφανίστηκε και κατεβαίνει - λέει - στο δρόμο έχοντας ως βασικό αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προβάλλοντας το επιχείρημα της κακής διαχείρισης της κατάστασης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αντιδρώντας σε αυτή την ...πρωτοβουλία, εξαπολύει μύδρους εναντίον της και βάζει στο κάδρο ως βασικό της αντίπαλο τους «Παραιτηθείτε». Πάνω σε αυτό το σκηνικό στήνεται ένας μεγάλος καβγάς, με δηλώσεις επί δηλώσεων, με κατηγορίες επί κατηγοριών, με τηλεοπτικά σόου και αποπροσανατολιστικές κορώνες εκατέρωθεν. Αν δει κανείς πίσω απ' όσα προβάλλονται και από τους «Παραιτηθείτε» και από τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντί τους, μπορεί να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.