Τρίτη 18 Μαρτίου 2025

Εχει ιστορία

 

Στο 70% είναι σύμφωνα με δημοσκόπηση («Public Issue») το ποσοστό όσων θεωρούν ότι για τη σημερινή κατάσταση στον σιδηρόδρομο ευθύνονται και τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 25 χρόνια (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ). Πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση του συνθήματος που ακούγεται δυνατά στις διαδηλώσεις και στα απεργιακά συλλαλητήρια, ότι «αυτό το έγκλημα έχει ιστορία - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία!». Στην ίδια δημοσκόπηση, που γίνεται στα δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη, ένα 60% θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση ευθύνεται από «αρκετά» έως και «πολύ» για την τραγωδία. Παράλληλα, διαπιστώνεται «ιστορικό υψηλό» στη συμμετοχή σε απεργίες, διαδηλώσεις και πορείες από το 2011. Συγκεκριμένα, το 56% απαντά ότι έχει δώσει το «παρών» σε κάποια κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα, με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής να είναι στις κινητοποιήσεις του 2023 για τα Τέμπη, που ήταν στο 30%. Συνολικά τα στοιχεία αποτυπώνουν τις διεργασίες μέσα στον λαό, τη δυσπιστία που υπάρχει και μεγαλώνει για το αστικό πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς του, αλλά και την ελπιδοφόρα ένταση της αγωνιστικής δράσης. Τις δυνατότητες δηλαδή για περαιτέρω κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης, μπροστά και στη νέα απεργιακή μάχη της 9ης Απρίλη, που θα αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο σταθμό στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που σπέρνει «Τέμπη» παντού, τσακίζοντας τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

«ΔΙΨΟΥΝ» ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ Ο κυβερνητικός βουλευτής - αναλυτής Αγγ. Συρίγος θέλει να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

 

 

Σε ανάρτηση του στο X, o βουλευτής της ΝΔ - αναλυτής - καθηγητής, Άγγελος Συρίγος αναφέρει: «Έχουμε λόγο να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία; Στην περιοχή κατοικεί ελληνική μειονότητα 100.000 άτομα. Γιατί η Τουρκία είπε ότι θα πάει και εμείς θα είμαστε εκτός»;

Έχει ποστάρει μάλιστα και σχετικό video από παρέμβαση του, όπου επιχειρηματολογεί σχετικά με την «ανάγκη» αποστολής ελληνικών στρατευμάτων για να προστατέψουν δήθεν την «ελληνική μειονότητα» στην Ουκρανία. 

Έθεσε μάλιστα και το δίλημμα ότι «ή θα είμαστε υποτελείς στην Τουρκία ή θα αντισταθούμε» και «αντιστέκομαι απαιτεί θυσίες. Είμαστε έτοιμοι ως χώρα να τις κάνουμε;».

Επειδη η ζωη και η ιστορια εχουν αποδειξει οτι δεν υπαρχουν σωτηρες. Αυτοί που μπορούμε να υπερασπιστούμε τις συντάξεις μας και την ίδια μας την ζωή, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77      Τηλ. 2310237694

www.syntaxio.blogspot.com   e-mail: suntax.ika@gmail.com

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ  6 ΑΠΡΙΛΗ 2025

Η μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων σε αυτές, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα του σωματείου μας να εντείνει τους αγώνες, διεκδικώντας λύσεις στα τόσο σοβαρά προβλήματα, που έχουν φορτώσει στην πλάτη μας όλες οι κυβερνήσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Η τρίχρονη θητεία της απερχόμενης διοίκησης του σωματείου μας σημαδεύτηκε από την συνέχιση της επίθεσης σε όσες κατακτήσεις μας έχουν απομείνει, από την ενεργοποίηση παλαιότερων αλλά και την ψήφιση νέων νόμων που αυξάνουν τα όρια ηλικίας για σύνταξη, ιδιωτικοποιούν την επικουρική σύνταξη, αφαιρούν τη μία Εθνική σύνταξη από τις συντάξεις χηρείας, στέλνουν τους συνταξιούχους στη δουλειά μέχρι τον τάφο.

Επίσης σημαδεύτηκε από την ένταση της προπαγάνδας της κυβέρνησης σε ότι αφορά την προσωρινότητα της ακρίβειας, που τελικά διαρκεί χρόνια, τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις μας, αλλά και την δήθεν τιθάσευση του πληθωρισμού.

ΠΑΜΕ Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος του! - Να καταδικαστεί το νέο φρικιαστικό έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα


Πηγή: Associated Press

 

Το νέο λουτρό αίματος του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και τονίζει:

«Stop στη σφαγή!

Από τα χαράματα το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά την Γάζα με αποτέλεσμα πάνω από 300 νεκρούς, δεκάδες μικρά παιδιά. 

Το σπάσιμο της εκεχειρίας από το Ισραήλ, παρά τις όποιες προφάσεις, βασίζεται στη στήριξη που έχει από ΗΠΑ-ΕΕ-κυβερνήσεις-όπως της Ελλάδας- που συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στο κράτος δολοφόνο και στον σφαγέα Νετανιάχου.

Στηρίζουν το συνεχιζόμενο έγκλημα που έχει ξεκάθαρο στόχο τον αφανισμό ενός ολόκληρου λαού, τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων.