Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

ΤΖ. ΠΑΙΑΤ «Σημαντικός ο ελληνικός ρόλος στη διαδικασία σχεδιασμού για την επόμενη μέρα στη Γάζα»


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Τον ρόλο-κλειδί που επιφυλάσσει για την Ελλάδα ο σχεδιασμός του Ευρωατλαντικού στρατοπέδου στην ευρύτερη περιοχή, από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή επισήμανε στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και νυν βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα τους ενεργειακούς πόρους, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Τζ. Πάιτ αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο της Ελλάδας στα σχέδια της «επόμενης ημέρας» στη Γάζα όσο και στους ενεργειακούς σχεδιασμούς για την μεταφορά ενέργειας μέχρι και την Ουκρανία.

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Τζ. Πάιατ αναφέρθηκε στη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω πρωτοβουλιών όπως η «3+1», μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με «ομπρέλα» ΗΠΑ.

Ειδικότερα για την πρωτοβουλία 3+1 είπε ότι μετέφερε στον Έλληνα υπουργό Ενέργειας  τη συνεχιζόμενη «ενθουσιώδη στήριξη» του Α. Μπλίνκεν στη διαδικασία αυτή και πρόσθεσε: «Όλοι κατανοούν ότι η εφαρμογή αυτού του οράματος θα εξαρτηθεί από τον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ, τον Λίβανο, τη Γάζα. Αλλά όταν συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα διαδραματίσει έναν απολύτως κεντρικό ρόλο», τόνισε.

Σαπίλα εκατομμυρίων! Ο Ίλον Μασκ δίνει 1 εκατ. δολάρια σε όσους υπογράψουν αίτηση για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή

 



Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ υποσχέθηκε χθες, Σάββατο, να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε όποιον υπογράφει  στο Ίντερνετ την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Ηδη έδωσε μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε κάποιον που παρευρισκόταν στην εκδήλωσή του στην Πενσιλβάνια την οποία οργάνωσε με στόχο να συγκεντρώσει υποστήριξη για τον ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Ο νικητής ήταν ένας άνδρας ονόματι Τζον Ντρέερ, σύμφωνα με το προσωπικό της εκδήλωσης. Το μόνο κριτήριο, σύμφωνα με τον Μασκ, ήταν ότι είχε υπογράψει την αίτησή του ιδίου υπέρ της πρώτης και της δεύτερης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Αντίπαλο δέος

 

2024 The Associated Press. All

«Ζητείται αντιπολίτευση, ως πότε θα παραμένει "ανύπαρκτη";», «Ποιος θα στριμώξει την κυβέρνηση;». Ολο και πυκνώνουν τέτοια σχόλια, βλέποντας τον τραγέλαφο στον ΣΥΡΙΖΑ και τις προσπάθειες «ανάνηψης» στο ΠΑΣΟΚ. Μια ματιά όμως στα πιο πρόσφατα γεγονότα είναι διαφωτιστική για το τι πραγματικά «στριμώχνει» την πολιτική της κυβέρνησης, που έχει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων στα «βασικά»: Νέοι στρατευμένοι έσπασαν τη μονοφωνία που επιχειρείται γύρω από τη ΝΑΤΟική πολεμική εμπλοκή. Στο πλευρό τους στέκονται εκατοντάδες σωματεία, φορείς, απόστρατοι, φτιάχνοντας «ασπίδα» αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι μπλοκάρουν ΝΑΤΟικά φορτία προς το Ισραήλ και μετά από 10 χρόνια σκληρών αγώνων πέτυχαν να αναγνωριστεί η βαριά και ανθυγιεινή εργασία τους, δείχνοντας τη δύναμη της οργανωμένης πάλης απέναντι σε έναν πανίσχυρο εργοδότη και στους νόμους που θωρακίζουν τα κέρδη του. Οι απεργοί υγειονομικοί σήκωσαν τη χώρα στο πόδι, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους και σωματεία από όλους τους κλάδους, κάνοντας τον αρμόδιο υπουργό να καταφεύγει ξανά στη συκοφαντία και στις γνωστές γελοιότητες. Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους βάζουν εμπόδια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και ετοιμάζουν νέα απεργία, ενώ οι διώξεις σε βάρος τους πέφτουν στο «κενό». Ολα αυτά είναι ένα δείγμα μόνο από την πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, που βάζει στο στόχαστρο κυβέρνηση και ομίλους, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι υπάρχει αντίπαλο δέος και αποκαλύπτει τη συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων στη βάρβαρη στρατηγική του κεφαλαίου. Εκεί δίνει τον καλύτερο εαυτό του το ΚΚΕ, δείχνοντας στην πράξη τη δύναμη που έχει η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΥΕΘ Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων (ΦΩΤΟ)


 

«Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων. Για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση. Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να τη δείξει στο δρόμο του αγώνα, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κρατώντας το τιμόνι της εξουσίας στα δικά του χέρια, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, σημείωσε  Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχο του ΠΝ ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα μιλώντας την Παρασκευή 18 Οκτώβρη σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στα πεδία του πολέμου και η εμπλοκή της Ελλάδας» που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης  στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης «η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και των πολέμων, βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης, τον Σοσιαλισμό

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του φιλειρηνικού κινήματος  μπροστά στο 20ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Νοέμβρη. 

Ερωτηματικά για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τα σχέδια του Ισραήλ, ΗΠΑ και των συμμάχων του, να χτυπήσει το Ιράν


 

Ερωτηματικά προκαλεί για τον χρόνο και τον τρόπο διαρροής άκρως απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για την επικείμενη επίθεση στο Ιράν, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή. 

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή, αφού αναρτήθηκαν στο Telegram από έναν λογαριασμό που ονομάζεται «Middle East Spectator». 

Χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα και έχουν επισημάνσεις που υποδεικνύουν ότι προορίζονται να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «Five Eyes» – Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.