Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Καταγγέλλει κρούσματα τρομοκράτησης όσων αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα



Το νέο κρούσμα τρομοκράτησης, αυτή τη φορά όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων της Καρδίτσας τον περασμένο Αύγουστο, εκφράζοντας  την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα καταγγέλλει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για άλλη μια φορά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους  "χτύπησαν" και στην Καρδίτσα. Με κλήσεις της Αστυνομίας προσπαθούν  να τρομοκρατήσουν τον καθένα και την καθεμιά που αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στις επιλογές της κυβέρνησης και στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του.

Ποιον επενδυτικό κίνδυνο στην ιδιωτική ασφάλιση θα επιλέγατε κ. Μηταράκη;


Γράφει ο Γιώργος Μουσγάς //

Το πτώμα στην ασφαλιστική εταιρία της Νότιας Αφρικής, τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων στην Πολωνία, τις σχεδιαζόμενες μειώσεις 12% των συντάξεων στην Ολλανδία ή τη στοιχειωμένη κληρονομιά του Πινοσέτ στη Χιλή;


Η συγκυρία για τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ να εισαγάγει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική κοινωνική ασφάλιση θυμίζουν τον Εβραίο που κίνησε να πάει στο παζάρι και ήταν μέρα Σάββατο! Κι αυτά δεν τα λένε οι αντίπαλοι της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης απ΄το δικτάτορα Πινοσέτ στη Χιλή, αλλά Μέσα Ενημέρωσης των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας. 

suntaxiouxoi
Στις 30 Νοέμβρη 2019 θα γίνουν κοινές συγκεντρώσεις συνταξιούχων, εργαζομένων, επαγγελματιών, νέων και 
γυναικών σε όλες τις πόλεις για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρωτοβουλία της 
 Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEΕ,  
ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ΠΟΣΕ-ΕΤΕΑΕΠ 
και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, ώρα 10:30 π.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 11:00 π.μ.
Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 14 Δεκέμβρη 2019.

«Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων μπαίνουν στο γύψο από τον πολυεθνικό όμιλο "3Ε COCA - COLA"»


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

«Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων μπαίνουν στο γύψο από τον πολυεθνικό όμιλο 3Ε COCA - COLA», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, επισημαίνοντας ότι, «η πολιτική και συνδικαλιστική δράση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζομένου».

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Το ότι το αστικό Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο όταν αυτό στέκεται εμπόδιο στη δράση της εργοδοσίας και των μονοπωλιακών ομίλων, είναι γνωστό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε η συζήτηση που γίνεται αυτές της μέρες στη Βουλή για την αναθεώρησή του, έτσι ώστε θωρακιστεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία του κεφαλαίου από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Οι πλημμύρες στην Κινέτα, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που δεν έχει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες


  Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Κινέτας, αναφέρει: 


«Οι μεγάλες καταστροφές στην περιοχή της Κινέτας, μετά τη χθεσινοβραδινή βροχόπτωση, με πλημμυρισμένα σπίτια, εγκλωβισμένους ανθρώπους και αποκλεισμένους δρόμους, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής η οποία δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η προστασία της ζωής του λαού, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στην περιοχή της Κινέτας, όπου περίπου πριν 1,5 χρόνο εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές, έχουν πραγματοποιηθεί πρόχειρα και αποσπασματικά έργα αποκατάστασης, με αποτέλεσμα τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι πιο συχνά και πιο έντονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018 έχει πλημμυρίσει τρεις φορές και αυτή τη φορά παρουσιάζει πιο εκτεταμένες ζημιές σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η Πολωνία και το… ανασφαλιστικό της



Όπως μας πληροφορεί η «Καθημερινή» η οποία υμνεί την «απελευθέρωση» της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και από κάθε υποχρέωσή του, το ασφαλιστικό σύστημα της Πολωνίας θριαμβεύει σ αυτόν τον στόχο! Από την πλήρη κρατική εγγύηση και κάλυψη στον σοσιαλισμό, πέρασαν στην πλήρη «ελευθερία» του κράτους και της άρχουσας τάξης να κλέβουν τα αποθεματικά των ταμείων!

Παλιά, με τον σοσιαλισμό, είχαν απλώς σίγουρο ασφαλιστικό, σίγουρες συντάξεις και σίγουρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απαγορευόταν η αλλοίωση αυτών των δεδομένων και κυρίως η κλοπή τους. Έτσι απλά.

Τώρα απλά ελευθερώθηκε η κλοπή και οι ελεύθεροι Πολωνοί μπορούν να χάνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα αποθεματικά τους ελεύθερα!

Τα πρωτόκολλα της κόλασης

 
 
Θες να σου σώσω τη ζωή; Θες να σε ανακουφίσω από τον πόνο; Το βρίσκεις χρήσιμο; Αποτελεσματικό; Το αντέχει η τσέπη σου; 

Το πρώτο μου «ενήλικο» δημοσιογραφικό ρεπορτάζ – άρθρο, πίσω στο 1977, αφορούσε ένα διεθνές πρωτόκολλο – κωδίκελλο ηθικής για τη γενετική επιστήμη. Τότε η παρέμβαση στο DNA εργαστηριακά ήταν πρωτοποριακή και στα σπάργανα, κι εδώ δημοσιογραφικά λίγους συγκίνησε, λιγότεροι το κατάλαβαν, αλλά ευτυχώς πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται. Ελάχιστα χρόνια μετά, μόλις το 1983, ασχολήθηκα με «το AIDS ως όπλο» ιατρικής χειραγώγησης μαζών, σε επίπεδο πολιτικής τρομοκράτησης, ερευνητικής εμπορευματοποίησης, κοινώς πως άθλιας καπιταλιστικής προπαγάνδας περί την υγεία. Έκτοτε κατά καιρούς, πολύ περήφανη γι’ αυτές τις απόπειρες, έχω καταπιαστεί με έρευνες για την εμπορευματοποίηση της επικερδούς «θρησκείας του σώματος», που σήμερα τη λένε «φίτνες»…