Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΑ....ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ !!! [ video ]

Παρακολουθώντας τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018 στο κανάλι της Βουλής βλέπεις έναν τύπο να κατηγορεί την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για μνημόνια,
  

αντιλαϊκές πολιτικές, ελλείμματα και άλλα τέτοια παρόμοια! Το κανάλι της Βουλής δεν έχει γράψει ακόμα το όνομά του και το κόμμα στο οποίο ανήκει! Προσπαθείς να σκεφτείς αν ανήκει στο «ΠΟΤΑΜΙ» ή στον Λεβέντη

Φως στο τούνελΤην κουβέντα για την «επόμενη μέρα» ανοίγουν τα αστικά επιτελεία, εντός κι εκτός Ελλάδας, ενόψει και της συζήτησης για την επόμενη (τέταρτη) «αξιολόγηση». Η κυβέρνηση μάλιστα, που παρουσιάζει ως μέγα ζήτημα για το λαό το αν η «έξοδος στις αγορές» θα είναι «καθαρή» ή ...«με μαξιλαράκι», έφτασε χτες στην «Αυγή» να πανηγυρίζει για την έκθεση της «Ντόιτσε Μπανκ», για την οποία λέει ότι βλέπει «φως στο τούνελ». Αλλά η έκθεση δε λέει μόνο αυτά. Λέει επίσης πως η «επιτυχής και βιώσιμη έξοδος» από την κρίση προϋποθέτει «την αποφυγή υποχωρήσεων στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές», την μόνιμη δηλαδή αντιλαϊκή επίθεση, όπως και τη σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που περιλαμβάνει και το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, όπως δρομολογείται με τους πλειστηριασμούς. Κι ο καθένας βέβαια καταλαβαίνει ότι στο «τούνελ» αυτό της ανάπτυξης για λογαριασμό του κεφαλαίου, οι μόνοι που βλέπουν «φως» είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι...

Παρεξήγηση
 
«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διευκρινίστηκαν ζητήματα και λύθηκαν παρεξηγήσεις που δεν επέτρεπαν την εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τη γείτονα, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης». Αυτά διατείνεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίσκεψη Ερντογάν.

Κίνδυνος - θάνατος για το λαόΤα όσα ανέφεραν οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής την περασμένη Παρασκευή 8/12, κατά την παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», είναι παραπάνω από αποκαλυπτικά για το τι έχουν να περιμένουν τα λαϊκά στρώματα από την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου και από τους μεγαλεπήβολους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μιλάμε, βέβαια, μόνο για εκείνο που ο κόσμος έχει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι, ότι δηλαδή η επιφάνεια της θάλασσας του Σαρωνικού μπορεί να φαίνεται καθαρή, δεν γνωρίζει όμως κανείς τι γίνεται στο βυθό. Το πιο σοβαρό, που χτυπάει πραγματικά καμπανάκι κινδύνου για το λαό, είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων πως αν γινόταν αντίστοιχο ναυάγιο σε ανοιχτή θάλασσα, δεν θα υπήρχε πιθανότητα αντιμετώπισης, ούτε ακόμα κι αυτή η λειψή και ετεροχρονισμένη! Χαρακτηριστικά, ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ανέφερε ότι «αν το ναυάγιο γινόταν κάπου αλλού, δεν θα είχαμε τέτοιους μηχανισμούς αντίδρασης (...) Αν γινόταν αυτό στο Ιόνιο, δεν θα μπορούσαμε ούτε να κινητοποιηθούμε τόσο άμεσα, γιατί το κόστος είναι τεράστιο (...) αν γινόταν στην Καβάλα, στην Πάτρα ή σε ένα μεγάλο λιμάνι, δεν υπάρχει μηχανισμός»! Ο ίδιος είπε ότι το μείζον θέμα είναι να υποστηρίξει το κράτος τα μέσα και το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών, καθώς «δεν θα το υποστηρίξουν οι πετρελαιοεταιρείες. Καμιά πετρελαιοεταιρεία δεν θα ενδιαφερθεί να κάνει μελέτες τέτοιου είδους, παρά θα πάνε να κάνουν μια μελέτη έξω από τη γεώτρησή τους».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΧΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΤΑΞΙ:Κάλεσμα της Εν.Πρ.Συνεργασίας στην Απεργία, στις 14 Δεκέμβρη
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ
 
 
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
 
Η Ε.Π.Σ. σε καλεί να συμμετέχεις στην πανελλαδική απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης αλλά και τα 100 περίπου προαπαιτούμενα της 4ης που ακολουθεί αμέσως μετά (Γενάρης-Μάρτης 2018) να περάσουν αθόρυβα. Επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν για να περάσει «στα ψιλά» ο νέος γύρος της επίθεσης στα δικαιώματα μας που περιλαμβάνει:
 
·         την έναρξη και ένταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προς όφελος των τραπεζών 
 
·         2 δις νέα φορολογικά βάρη που περιλαμβάνονται στο κρατικό προϋπολογισμό για το 2018
 
·         την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των κρατικών δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια, την περικοπή των συντάξεων 
 
·         το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα φέρει νέα εμπόδια για την οργάνωση των αγώνων (η απόφαση για προκήρυξη απεργίας θα χρειάζεται απαρτία 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου)
 
·         το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων (Λιγνιτικά πεδία, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια) 
 

Η ομαδική σφαγή και η πυρπόληση των Καλαβρύτων στις 13 Δεκέμβρη 1943 – Το συγκλονιστικότερο δείγμα της χιτλερικής θηριωδίας και βαρβαρότητας στην ΕλλάδαΣτην τραγωδία στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, που ήταν το μεγαλύτερο ομαδικό έγκλημα των χιτλερικών στην Ελλάδα προσπάθησαν μερικοί να δώσουν δική τους αυθαίρετη εξήγηση παραβλέποντας τα ιστορικά γεγονότα, ισχυριζόμενοι ότι αυτό έγινε μετά το φόνο των Γερμανών αιχμαλώτων από τον ΕΛΑΣ. 
Τρεις μήνες τα Καλάβρυτα τους Ούνους πολεμούνε
Αητοί φωλιάζουν στις κορφές κι οχτρό δεν προσκυνούνε.
Βαστούν στα χέρια τ’ άρματα και το πικρό τ ’ αχείλι
μηνά στους σκλάβους λευτεριάς να καρτερούν Απρίλη.
Τρεις μήνες τα Καλάβρυτα στη φλόγα του πολέμου
χτυπούσαν τα πλατειά φτερά στο πείσμα τ ’ άγριου ανέμου
Και των παληών ελεύτερων η αγνή σπορά και γέννα
έγραψε μ’ αίμα θρυλικό καινούργιο Εικοσιένα.

Κατίνα Παΐζη

Στις 13 του Δεκέμβρη 1943, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που έκαναν «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις στην Αχαΐα και στο πέρασμά τους άφηναν πίσω τους θάνατο και ερείπια τουφέκισαν όλο σχεδόν τον άρρενα πληθυσμό της κωμόπολης των Καλαβρύτων, σύμφωνα με προκαθορισμένο σχέδιό τους. Αναφερόμενος στον κατάλογο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων σε αναφορά του στις 29 Δεκέμβρη 1945 υπογράμμιζε: «Εκτός των ανωτέρω αναφερομένων, εξετελέσθηκαν και έτερα πρόσωπα, ων τα στοιχεία δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερον να εξακριβωθώσιν»…

Αύριο απεργούμε!

 


Αύριο απεργούμε! Αυτό το κάλεσμα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς μέχρι την τελευταία στιγμή. Να μη μείνει πόστο στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στην οικοδομή, στα εμπορικά κέντρα, όπου να μη γίνει συζήτηση για την ανάγκη να είναι επιτυχημένη η απεργία. Και η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολλούς λόγους για να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, να πλημμυρίσουν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα.