Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ειδομένη




Ειδομένη


Γράφει ο Σφυροδρέπανος // Στο Ατέχνως
Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε πως καθαρές φυλές υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά. Αυτά όπου βουλιάζει ο ανθρωπισμός στις λάσπες του εθνικισμού και της σκατοψυχιάς.
 
Κι αν οι Κινέζοι λένε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, οι παρακάτω εικόνες, που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ισοδυναμούν με χιλιάδες σιωπές πολιτισμένων Ευρωπαίων που κάνουν τους Κινέζους…

12524114_492664264256573_3187922087258661730_n 

Απογείωση της υποκρισίας και της πολιτικής εξαπάτησης


 
 
 
Την υποκρισία και την απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του λαού έρχονται να απογειώσουν σε νέα ...«ύψη» τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με αφορμή τις διαδικτυακές αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κλείσιμο των συνόρων στο λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο.

Ο μεν Αλ. Τσίπρας καλεί τον Ντ. Τουσκ «να εστιάσει στις προσπάθειες εφαρμογής των κοινών μας αποφάσεων και όχι να ενθαρρύνει αυτούς που τις αγνοούν», ισχυριζόμενος ότι «η οδός των Δυτικών Βαλκανίων έχει σταματήσει εξαιτίας μονομερών ενεργειών από συγκεκριμένες χώρες».

Τι έγραψε, αλήθεια, ο Ντ. Τουσκ στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί κοινή απόφαση της ΕΕ των «28»;

Διαβάζουμε: «Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end». Δηλαδή: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων έχουν σταματήσει».

Τι λέει για το θέμα η πρόσφατη απόφαση («Δήλωση») της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την οποία συνυπέγραψε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;