Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. 26-2-2021

 

 


 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. 3/26-2-2021


1   1. Διόδια: Να γίνει άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου για να σταματήσει η δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή της Λητής, η οποία έχει αναστατώσει τον πληθυσμό της Μυγδονίας και θα επιβαρύνει γενικότερα τους εργαζόμενους του δήμου μας με ένα ακόμα χαράτσι.Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία της Μυγδονίας με την έδρα του δήμου. Το πρόβλημα αυτό να τεθεί στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο, με παρουσία και συλλογικών φορέων, εφόσον το παρόν συμβούλιο διεξάγεται με την απαράδεκτη μέθοδο της «περιφοράς» απόψεων και ψήφων. Η δική μας θέση είναι να μην γίνουν και αυτά τα διόδια.

2  2. Καύση: Σε έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ)διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανώτατων ορίων στις τιμές ατμοσφαιρικών και καρκινογόνων ρύπων στην περιοχή της Ευκαρπίας και του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι προέρχονται από καύση RDF, στερεών αποβλήτων και μαζούτ - ντίζελ στον όμιλο ΤΙΤΑΝ.Επίσης, διαπιστώθηκε ραδιενεργός ακτινοβολία λόγω της χρήσης ιπτάμενης τέφρας στην παραγωγή τσιμέντου, ενώ στην έρευνα δεν συμπεριλήφθηκαν τα φουράνια, διοξίνες κλπ.

Ο δικός μας κόσμος είναι η δίψα για ζωή, για μόρφωση και γνώση. Ο δικός τους η βία, το ψέμα, η συκοφαντία


Τα μέλη της ΚΝΕ, οι χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα που περίπου δύο μήνες βρίσκονται στο δρόμο, το είχαμε υποσχεθεί και γίνεται πράξη: «Οσο σπέρνουν ανέμους καταστολής και αυταρχισμού, θα θερίζουν θύελλες διεκδίκησης και αγώνα»!

Αυτό δεν γίνεται από «καπρίτσιο», αλλά επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτή η αλήθεια επιβεβαιώνεται και με τα γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας στο ΑΠΘ, τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η πρώτη πρόβα του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη να κυριαρχήσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη», ακυρώθηκε.

Με την καθοριστική συμβολή της ΚΝΕ, ένα σημαντικό τμήμα φοιτητών κινητοποιήθηκε μαχητικά τη Δευτέρα 22/2, αντιμετωπίζοντας ένα όργιο βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, που «κλήθηκαν» ύστερα από παρέμβαση των πρυτανικών αρχών στην Εισαγγελία.

Το στίγμα των όσων έγιναν εκείνη τη μέρα, αλλά και τις επόμενες, ήταν ξεκάθαρο: Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα πήραν θάρρος και κουράγιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα και τις επόμενες έγιναν δεκάδες μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, οργανώθηκε η αλληλεγγύη, η συζήτηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κυριαρχήσουν η σιωπή και ο συμβιβασμός δεν έμεινε αναπάντητη, και εγγύηση γι' αυτό είναι η ύπαρξη και δράση της ΚΝΕ μέσα στις σχολές, η συμβολή της στη δράση των φοιτητικών συλλόγων!

Σαν τους γάλους


Λεφτά για γιατρούς και νοσοκομεία δεν υπάρχουν, για να σωθούν οι λαοί από την πανδημία, αλλά για εξοπλιστικά προγράμματα φτάνουν και περισσεύουν! Σύμφωνα λοιπόν με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο κατέρριψαν το 2020 νέο ρεκόρ, φτάνοντας τα 1,83 τρισ. δολάρια, αυξημένες κατά 3,9% σε σχέση με το 2019, «παρά την πανδημία και την επακόλουθη συστολή της παγκόσμιας οικονομίας». Το μισό των συνολικών δαπανών ανήκει αθροιστικά στις ΗΠΑ και την Κίνα. Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2%, με την Ελλάδα βέβαια να παραμένει στις πρώτες θέσεις των ΝΑΤΟικών κρατών. Η εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών ανά τον κόσμο είναι ένδειξη της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της πολεμικής προπαρασκευής μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης σύγκρουσης. Οι λαοί πληρώνουν την ιμπεριαλιστική ειρήνη με την υγεία ή και τη ζωή τους, στις συνθήκες της πανδημίας και της κρίσης, για να θωρακίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων με μέτρα στήριξης της κερδοφορίας τους και ενίσχυση των εξοπλισμών. Και δεν υπάρχει πιο επίκαιρο παράδειγμα στη χώρα μας από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου το νοσοκομείο και οι άλλες δομές Υγείας αφήνουν το λαό εκτεθειμένο στην πανδημία, λόγω των μεγάλων ελλείψεων, αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι παράγοντες των αστικών κομμάτων στην περιοχή φουσκώνουν σαν τους ...γάλους για την αναβάθμιση της περιοχής στον αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό σχεδιασμό.

Ποια ελευθερία έκφρασης; – Πρόστιμο για πανό αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα θέλει να επιβάλει ο δήμαρχος Ραφήνας!

 


Ο Μπουρνούς θέλει να βάλει πρόστιμο στην Original για ένα πανό που έχει ήδη κατέβει (!), επειδή τόλμησε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο αίτημα του Κουφοντίνα, με το σύνθημα “το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης”!

Δε θέλουν να εκδικηθούν μόνο τον Κουφοντίνα, στερώντας του τα δικαιώματα που έχει ως κρατούμενος. Θέλουν να εκδικηθούν και όσους τολμούν να εκφράσουν αλληλεγγύη στο δίκαιο αίτημα και την απεργία πείνας που κάνει, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, προαναγγέλλει από το προφίλ του πως η πρώτη υπογραφή που θα βάλει τη Δευτέρα στο γραφείο του, θα είναι για να επιβάλει πρόστιμο στον τοπικό σύνδεσμο της Original, για το πανό αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, που είχε το σύνθημα “το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης”.