Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου Για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς



Ο δρόμος για το «σήμερα» και το «αύριο» των παιδιών είναι εκείνος του συλλογικού αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών



«Το πρώτο κουδούνι χτυπάει και φέτος στον Δήμο μας  για τα εκατοντάδες παιδιά σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια...

Πρώτο κουδούνι σημαίνει για τους μαθητές την έναρξη ακόμα μιας σχολικής χρονιάς, με καλή διάθεση από την περίοδο ξεκούρασης των διακοπών, με τη χαρά της αντάμωσης των συμμαθητών, με νέα μαθήματα και εκπαιδευτικούς, με υψηλότερους στόχους για πολλούς...

Αλλά και ...με τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες, που καμαρώνουν, αλλά και μοχθούν για τα παιδιά τους, για να τους προσφέρουν όλα όσα δικαιούνται, που το σημερινό σχολείο δεν τα προσφέρει, τους τα στερεί.
Γιατί στην εποχή μας, που θα μπορούσε και θα έπρεπε το σχολείο να καλύπτει πλήρως όλες τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, τη σχέση τους με τον Αθλητισμό και την Τέχνη, τα λαϊκά νοικοκυριά κάθε χρόνο τέτοιο καιρό συζητούν για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που θα καταφέρουν ή δεν θα μπορέσουν τελικά να προσφέρουν στα παιδιά τους, για τις ξένες γλώσσες ή για την οικονομική αφαίμαξη των φροντιστηρίων την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό στα γραφεία των εκπαιδευτικών συζητάνε το πότε θα έρθουν όλοι οι αναγκαίοι αναπληρωτές συνάδελφοί τους, παλεύουν να φτιάξουν πρόγραμμα, αναγκάζονται να διδάσκουν διαφορετικά αντικείμενα από αυτά που έχουν σπουδάσει.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Χρυσαυγίτες, θρασυδειλία μέχρι αυτοεξευτελισμού

 

Από τη σημερινή διαδικασία 
Από τη σημερινή διαδικασία
Πηγή: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης οι απολογίες των χρυσαυγιτών (Δ. Αγριογιάννη, Μάρ. Ευγενικού, Θωμ. Μαρία, Κ.Παπαδόπουλου) του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα στις 12.6.2012. Η απολογία του επικεφαλής Αναστ. Πανταζή θα συνεχιστεί αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι χρυσαυγίτες τραυμάτισαν 4 μετανάστες στο σπίτι τους. Τον Εμπαράκ Αμπουζίντ που κοιμόταν μάλιστα στην ταράτσα τον χτύπησαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Και αυτή η δολοφονική επίθεση ήταν οργανωμένη κατά τα πρότυπα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου και έγινε με ρόπαλα, ξύλα, καδρόνια και σιδερένιους λοστούς με συνέπεια ο Αιγύπτιος αλιεργάτης να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε μεταξύ άλλων και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στο σαγόνι. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν και από τα θύματά. Ο πυρηνάρχης Αναστ. Πανταζής, είναι κατηγορούμενος και για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ εμπλέκεται και στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Οξυγόνο


«Εχουμε οραματικό, συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο που θα τροφοδοτήσει με οικονομικό, παραγωγικό και κοινωνικό "οξυγόνο" τη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος μας είναι να δώσουμε πνοή, παραγωγική βάση και προοπτική σε κάθε νομό», είπε τις προάλλες ο υπουργός Οικονομικών, στη συνάντηση με τις εργοδοτικές ενώσεις ενόψει ΔΕΘ. Αλλά για τι ακριβώς μιλάει ο υπουργός και από πού θα έρθει το «οξυγόνο» που τάζει για τα κέρδη των επιχειρήσεων; Από την ασφυξία για τους εργαζόμενους, που θα συνεχίσουν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και ενώ η κυβέρνηση ΝΔ δρομολογεί και νέο χτύπημα στα δικαιώματά τους, με την προσπάθειά της να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα και με τις νέες ανατροπές σε ό,τι αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους λόγους αιτιολογημένης απόλυσης κ.ο.κ. Είναι τα «οράματα» των «ειδικών οικονομικών ζωνών», που ζητάνε με επιμονή οι βιομήχανοι της Β. Ελλάδας, θυμίζοντας πως το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο έχει ήδη ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η επικίνδυνη, δολοφονική «πνοή» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, που βλέπουν τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και ευρύτερα τη Β. Ελλάδα ως πύλη εισόδου και ορμητήριο για τα δολοφονικά τους σχέδια στα Βαλκάνια, και που αποτελούν πηγή μεγάλων κινδύνων για τους λαούς της περιοχής. Πραγματική ανάσα μπορεί να πάρει ο λαός όχι μέσα από τα σχέδια της ανάπτυξης για λογαριασμό του κεφαλαίου, αλλά με τον αγώνα του, σε σύγκρουση με τη στρατηγική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, που «πνίγει» τις δικές του ανάγκες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ο δρόμος για το «σήμερα» και το «αύριο» των παιδιών είναι εκείνος του συλλογικού αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών




Σε ανακοίνωσή του για τη νέα σχολική χρονιά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 

«Το πρώτο κουδούνι χτυπάει και φέτος για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια...

Πρώτο κουδούνι σημαίνει για τους μαθητές την έναρξη ακόμα μιας σχολικής χρονιάς, με καλή διάθεση από την περίοδο ξεκούρασης των διακοπών, με τη χαρά της αντάμωσης των συμμαθητών, με νέα μαθήματα και εκπαιδευτικούς, με υψηλότερους στόχους για πολλούς...

Αλλά και ...με τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες, που καμαρώνουν, αλλά και μοχθούν για τα παιδιά τους, για να τους προσφέρουν όλα όσα δικαιούνται, που το σημερινό σχολείο δεν τα προσφέρει, τους τα στερεί.

«Μπίζνες» σε παραλίες και αιγιαλό




Νέες διευκολύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που κάνουν «πάρτι» με την εκμετάλλευση του αιγιαλού, ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει ακόμα και τους ελάχιστους περιορισμούς που υπήρχαν για την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική εκμετάλλευση παραλιών και αιγιαλού, συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας το νομικό πλαίσιο που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εκλογές του Ιούλη, μαζί με τη ΝΔ. Και όλα αυτά τη στιγμή που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς στο Μάτι και «φωτογραφίζουν» ως «αιτία» της καταστροφής τις «πολεοδομικές παθογένειες» που απέκλεισαν την πρόσβαση στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν άνθρωποι και να καούν ζωντανοί... Ο ορισμός της υποκρισίας.

Αντιλαϊκή «κανονικότητα»


  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το «ποιος τρώει από τα έτοιμα» του άλλου, είναι αποκαλυπτικές για το τι έχει να περιμένει ο λαός από την περιβόητη ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου και την «κανονικότητα» της επόμενης μέρας.

Φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, παραπέρα χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, προσπάθεια να βάλουν τα σωματεία στο γύψο... Αυτά είναι το «λίπασμα» της καπιταλιστικής κερδοφορίας, και αυτό σπεύδει η κυβέρνηση ΝΔ να τους προσφέρει και με το παραπάνω.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν με θυσίες χωρίς τέλος τους στόχους του κεφαλαίου, ενώ οι υποσχέσεις για ανακούφιση είναι απάτη, όπως δηλαδή ακριβώς συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.