Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τώρα, βρίσκετε και τα κάνετε, όμως θα έρθει εκείνη η «κόκκινη μέρα» και τότε!!!



 

 

Ήταν λίγες μέρες μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των σχολείων το 1965, που αποφάσισα ότι καλύτερα θα είναι, λόγο της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, να σταματήσω το «θεωρητικό σχολείο» και να πάω στο σχολείο της καθημερινής βιοπάλης, παράλληλα με την δωρεάν νυχτερινή Δημοτική Σχολή Μηχανοτεχνιτών, που είχε φτιάξει ο δήμαρχος Περιστερίου Δημήτρης Φωλόπουλος, στην οποία είχα γραφτεί και παρακολουθούσα από τον Σεπτέμβρη. Ανακοίνωσα την απόφασή μου στους γονείς μου και παρά τις κάποιες αντιρρήσεις τους, άρχισα να ψάχνω για να βρω δουλειά.

Διαψεύσεις


Το να φτάνει ο πρωθυπουργός να προβάλλει τις περσινές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα, ως «χαρτί» αξιοπιστίας για τις φετινές αντίστοιχες δεσμεύσεις του, πραγματικά ξεπερνάει κάθε λογική. Προχτές, στο Υπουργικό Συμβούλιο, προειδοποίησε ότι θα «εκτεθούν» όσοι κάνουν προβλέψεις για νέα μέτρα το 2018, όπως εκτέθηκαν και πέρυσι (!). Ομως ο λαός ξέρει καλά ότι τα παζάρια της περσινής 2ης «αξιολόγησης» ολοκληρώθηκαν τελικά με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει «έξτρα» φορολογικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, και όχι με επιβεβαίωση των ...καθησυχαστικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, πίσω από τις κάμερες του Υπουργικού Συμβουλίου, στελέχη της κυβέρνησης διαρρέουν ότι νέα μέτρα θα έρθουν το 2018, καθώς προβλέπονται «τρύπες» στα δημοσιονομικά, ενώ και ο ΣΕΒ σπρώχνει προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως ακριβώς γινόταν και πέρυσι, στην αφετηρία της «αξιολόγησης». Επομένως, η επίκληση από τον πρωθυπουργό ειδικά στην πρόσφατη πείρα του λαού μάλλον επιβεβαιώνει τον κανόνα: Κάθε δέσμευση για «μη λήψη νέων μέτρων» ανεβάζει ακόμα περισσότερο το λογαριασμό για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, υπάρχουν κι εκείνα τα μέτρα που είτε είναι ψηφισμένα, είτε «ωριμάζουν» το 2018, που κι αυτά θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού...

Ο Ένγκελς απαντά στον «κοινωνικό δαρβινισμό» του Μητσοτάκη



 

Ο Ένγκελς απαντά στον «κοινωνικό δαρβινισμό» του Μητσοτάκη


Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Η πρόσφατη φράση του προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη περί κοινωνικών «ανισοτήτων» και «ανθρώπινης φύσης», όσο ανατριχιαστική και αποκρουστική κι’ αν είναι, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Και αυτό διότι στη φράση αυτή αποκρυσταλλώνεται και συνοψίζεται η ουσία της αστικής ιδεολογίας – το πως αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία, τον κόσμο ολόκληρο, η άρχουσα αστική τάξη. 

Δεν αποτελεί κάτι καινούργιο αυτό που εκστόμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κοινωνικός δαρβινισμός- η ερμηνεία, δηλαδή, των κοινωνικών φαινομένων με όρους της δαρβινικής θεωρίας περί «φυσικής επιλογής» και «επιβίωσης του ισχυρότερου» – είναι ιδεολόγημα του 19ου αιώνα. Ως τέτοιο γεννήθηκε από την ανάγκη της αστικής τάξης να διατηρήσει και να διαιωνίσει την κυριαρχία της επάνω στην συνεχή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. 

Παριστάνει το θύμα και προκαλεί με συγκέντρωση στο Πέραμα




Σε απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου και η Ενωση Γονέων Περάματος

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δύο μέρες μετά τη συγκέντρωση των σωματείων στο Κερατσίνι ενάντια στην εγκληματική συμμορία, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προκλητικά καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα. Παριστάνοντας μάλιστα τα θύματα, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει έγκλημα για το οποίο να μην κατηγορούνται, διαμαρτύρονται για «κρούσματα βίας» εναντίον τους...