Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κλείνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία τώρα που είναι πιο αναγκαία από ποτέ!



Την ώρα που ήδη καταγράφονται θάνατοι νοσούντων από τον κορωνοϊό που πέθαναν αβοήθητοι σπίτι τους, την ώρα που ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και να έχουν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό», ο οποίος όμως δεν υπάρχει για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, εξαιτίας της διαχρονικής εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,
η κυβέρνηση και οι διορισμένες από αυτήν διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών προχωρούν σε κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»


SARS-COV-2 ημέρα 28: Ζώντας το θέατρο του παραλόγου - Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή…



Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Θα ξεκινήσω με μία αναδρομή στο παρελθόν.

Τα λόγια του πρωθυπουργού για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες και τα χειροκροτήματα από τους θύτες της δημόσιας υγείας και όχι τον λαό, μοιάζουν το λιγότερο υποκριτικά και ειρωνικά, όταν στις 11 Δεκεμβρίου 2019 μαζί με άλλους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ ( Ομοσπονδία νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος) φάγαμε ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, αντιδρώντας στην ημερίδα που διοργάνωνε το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μαζί με επιχειρηματίες της υγείας, τραπεζίτες και βουλευτές της κυβέρνησης, θέλοντας να ξεπουλήσουν την δημόσια υγεία στους ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί με την δημιουργία των επονομαζόμενων ΣΔΙΤ. *

Κανένας δεν είχε συγκινηθεί από όλες τις κυβερνήσεις όταν ουρλιάζαμε για την εντατικοποίηση της εργασίας μας, ότι δεν παίρνουμε ρεπό και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε ακόμα και 32 ώρες συνεχόμενα κάποιες φορές και περισσότερο (24ωρη εφημερία και κανονικά 8ώρες + την επόμενη).

Τι σημαίνει «ατομική ευθύνη» σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας;


«Η συλλογική μας μοίρα εξαρτάται από την ατομική μας ευθύνη», «Η ατομική ευθύνη θα κρίνει την έκβαση αυτής της μάχης». «Αυτό που προέχει είναι η ατομική ευθύνη. Αυτό που προέχει είναι να αναδείξουμε το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που έχουμε ως λαός». 
Αυτά είναι μερικά από όσα ακούμε καθημερινά από την κυβέρνηση και διαβάζουμε στις εφημερίδες.

Τι σημαίνει όμως ατομική ευθύνη σε ένα ζήτημα δημόσιας Υγείας; Σημαίνει κατ' αρχάς, ότι ο ασθενής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρόληψη, τη διαχείριση της ασθένειας άρα και την έκβασή της. Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για τη φροντίδα ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σπίτι, ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο ότι ένα κομμάτι όσων αρρωστήσουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την κατάσταση, αυτοαξιολογώντας τα συμπτώματα και αυτοθεραπευόμενοι. Αυτό, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, πρέπει να γίνει «αφού προηγουμένως έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες νοσηλείας στο σπίτι καθώς και τακτική (καθημερινή) και κατά προτίμηση άμεση επικοινωνία επαγγελματία Υγείας με τους ασθενείς».

«Η παγκόσμια πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή μειωμένων εγγυήσεων για το μέλλον»


Ανοιχτή Επιστολή του Χριστόφορου Σεβαστίδη, Εφέτη Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τα τα μέλη της Ένωσης

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης Προέδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τα μέλη της Ένωσης. στην οποία σημειώνει:

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Τις δύσκολες τούτες ώρες που η ανθρωπότητα κρατάει σφικτά την ανάσα της με την προσδοκία της γρήγορης εξόδου από την εφιαλτική στενωπό στην οποία βρισκόμαστε, εξακολουθούμε κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες να εκτελούμε τα δικαστικά μας καθήκοντα. Η περίοδος των τελευταίων 15 ημερών κατά την οποία έχουν ανασταλεί οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων, δεν είναι για εμάς διάστημα διακοπών και χαλάρωσης αλλά μελέτης, διασκέψεων και δημοσίευσης αποφάσεων, χωρίς να χρειάζεται από κανέναν η υπόμνηση των υποχρεώσεών μας. 

Ο κορονοϊός είσαι εσύ! Ο κορονοϊός είσαι εσύ!



Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κράτος για σένα. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον εαυτό σου. Ανάλαβε επιτέλους την ατομική σου ευθύνη. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Θα μπορούσε να γίνει δρώμενο στο Σύνταγμα, με τα στελέχη της κυβέρνησης στοιχισμένα στη σειρά, κρατώντας μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρων, να αρχίζουν το χορευτικό και να τραγουδάνε ρυθμικά:

-Ο κορονοϊός είσαι εσύ…

Πότε θα το εμπεδώσεις επιτέλους;

Είσαι εσύ που δεν προσέχεις, που δεν αναλαμβάνεις την ατομική σου ευθύνη, που δεν υπακούς τις εντολές και απειθαρχείς, που αψηφάς το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Είσαι εσύ που βολτάρεις, που συναθροίζεσαι δημοσίως και σε σπίτια, που δεν κλείνεσαι οικειοθελώς και αναγκάζεις το κράτος να πάρει μέτρα.

Είσαι εσύ που δεν βγήκες στο μπαλκόνι να χειροκροτήσεις και ονειρεύεσαι πάλι συγκεντρώσεις στον δρόμο, πηγές διασποράς του νοσηρού ιού της συλλογικότητας.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Το υπουργείο Παιδείας τι μέτρα παίρνει για να μας στηρίξει;




Του Σπύρου Μαρίνη, δάσκαλου, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Η αναγκαστική αναστολή λειτουργίας των σχολείων, στο πλαίσιο των μέτρων για την  αντιμετώπιση της επιδημίας του Covid-19, δημιούργησε νέες, κυριολεκτικά πρωτόγνωρες, συνθήκες για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Διακόπηκε απότομα η εκπαιδευτική διαδικασία, η κοινωνική συναναστροφή των παιδιών με τους συνομηλίκους τους, η καθημερινή «ρουτίνα» των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Άλλαξε άρδην ο προγραμματισμός που υπήρχε εντός και εκτός τάξης.

Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας και γενικότερα η αίσθηση ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα θέτει, αντικειμενικά, ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα: Πώς αντιμετωπίζουμε συλλογικά την πρωτόγνωρη κατάσταση, τι κάνουμε για να διατηρήσουμε την επαφή με τους μαθητές μας, πώς αντιμετωπίζουμε τα υπαρκτά εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη διακοπή των  μαθημάτων; Πώς κάνουμε πράξη και στην εκπαίδευση το σύνθημα «Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί»;

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ



Προετοιμάζουν στην Ελλάδα «εφεδρείες» για εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής»
 
 
Ενα πολυπλόκαμο δίκτυο, με εργαστήρια, σεμινάρια και συμπράξεις ΜΚΟ, Τμημάτων Πανεπιστημίων κ.ο.κ., και στόχο την ενεργότερη συμμετοχή στις ευρωατλαντικές εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής» εντός κι εκτός συνόρων, στήνεται βήμα βήμα στην Ελλάδα, από την πρεσβεία των ΗΠΑ και τους αντίστοιχους μηχανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τις «ευλογίες» φυσικά και των αστικών κυβερνήσεων.
 Ως «προμετωπίδα» στην προσπάθεια αυτή μπαίνει το ζήτημα «αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης» και των ψευδών ειδήσεων (fake news), ως κομμάτι των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών», που προέρχονται από ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ενταγμένο στη συνολικότερη στρατηγική και τους σχεδιασμούς τους, ενώ και εδώ η Ελλάδα είναι βαθιά μπλεγμένη στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων


Για να αντιμετωπίσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το αύριο

Βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί τον λαό μας, τους λαούς όλου του κόσμου. Το Κόμμα μας αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αυτήν την πρωτόγνωρη για τον λαό περιπέτεια. Από την πρώτη στιγμή, αναβάλαμε όλες τις εκδηλώσεις, προσαρμόσαμε τη λειτουργία και δράση των Κομματικών Οργανώσεων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα, απαιτήσαμε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
Το περιεχόμενο της παρέμβασης του Κόμματός μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποτυπώνεται εύστοχα με το σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί».
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, προστατεύουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συντρόφους και φίλους, τους συναδέλφους μας. Δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αναδεικνύουμε και διεκδικούμε όλα αυτά, τα οποία ήδη έπρεπε να είχαν γίνει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
 
Προβάλλουμε ιδιαίτερα την ανάγκη για χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών, για την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, για την προστασία των συνανθρώπων μας, που δεινοπαθούν στους εργασιακούς χώρους για να βγει η παραγωγή η απαραίτητη για την επιβίωση του λαού, όπως και την προστασία των συνανθρώπων μας που δίνουν μια τιτάνια μάχη με αυτοθυσία, μέσα στα νοσοκομεία, σε όλους τους χώρους Υγείας, για να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή μας.