Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Γκοτζαμάνηδες του διαδικτύου…


Πρωτοσέλιδο της Αυγής το 1992 
Πρωτοσέλιδο της Αυγής το 1992

Από το πρωί διάφοροι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν αισχρώς ψέματα περί δήθεν συμμετοχής του ΚΚΕ στα εθνικιστικά συλλαλητήρια της Κυριακής. Ο κατήφορος του ψέματος δεν έχει πάτο. Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

1) Το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια! Αντιθέτως, ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ, ο "Συνασπισμός" συμμετείχε χέρι-χέρι με εθνικιστές, ακροδεξιούς και φασίστες, το 1992, στα αντίστοιχα συλλαλητήρια, που δονούνταν από τις ιαχές "Φωτιά - φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά". Μάλιστα στελέχη του τότε Συνασπισμού δήλωναν ότι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια συμμετείχαν «όλοι πλην 
Λακεδαιμονίων» αναφερόμενοι στη μη συμμετοχή του ΚΚΕ. Αν ψάχνουν για συμμετέχοντες στα εθνικιστικά συλλαλητήρια να τους θυμίσουμε ότι τέτοιους είχαν στα διπλανά τους γραφεία στα υπουργεία μέχρι πριν λίγες μέρες.

Φτηνές προβοκάτσιες Συριζοτρόλ


Η μεγάλη των fake news σχολή – Φτηνές προβοκάτσιες Συριζοτρόλ για το ΚΚΕ και τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό

Κι αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας; Αν οι αφίσες δεν κάνουν πουθενά λόγο για τα συλλαλητήρια; Τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα. Η Πασοκιά στη χειρότερη και πιο βρώμικη εκδοχή της…


Αν κυκλοφορείτε στην πόλη μπορεί να πετύχετε κάποια από τις παρακάτω αφίσες του ΚΚΕ που κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Εδώ και τώρα προσλήψεις και μονιμοποίηση των αναπληρωτών (VIDEO)






Το ΚΚΕ επιμένει σταθερά και όχι προεκλογικά να γίνουν «εδώ και τώρα» 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές να «δοκιμάσουν την πραγματικά ανεξάντλητη δύναμή τους και να βάλουν αυτοί την υπογραφή τους σήμερα και τελικά τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις αύριο».

Η παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, για το οποίο σημείωσε πως ανακυκλώνει το καθεστώς της αδιοριστίας.

Όπως είπε, χρειάζεται θράσος να μιλάει η κυβέρνηση για προσλήψεις, όταν από την επόμενη χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά, ουσιαστικά θα απολυθούν. «Εμπόριο ελπίδας κάνετε, σε παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς» σημείωσε, προσθέτοντας πως τους αναγκάζει να κυνηγάνε μια ζωή τα προσόντα. Παράλληλα, χαρακτήρισε αθλιότητα να κατηγορεί ο υπουργός Παιδείας το ΚΚΕ ότι το αίτημά του για 30.000 μόνιμους διορισμούς «εδώ και τώρα» είναι λαϊκισμός και ακραίο αίτημα, ενώ κάθε χρόνο δίνονται 4 δισ. ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Επίσης στηλίτευσε τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, από την Προσχολική Αγωγή μέχρι τα Πανεπιστήμια, και ξεκαθάρισε πως «είναι από χέρι αντιλαϊκή και αντιδραστική» (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την πρωτολογία και δείτε πάνω βίντεο). 

Πουλάει «τρέλα» και υφάκι ο υπουργός Παιδείας

«Μαγειρείο» νέων ανατροπών στην Ασφάλιση



Νέα Ειδική Εκθεση για τα συνταξιοδοτικά συστήματα σε σχέση με τη γήρανση του πληθυσμού, δημοσιοποίησε το ΔΝΤ, όπου όπως αναμενόταν επαναλαμβάνει τη γνωστή συνταγή του για παραπέρα περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την Ασφάλιση, τη συρρίκνωση των δημόσιων ασφαλιστικών συστημάτων και την ενίσχυση των ιδιωτικών, μέσα και από την προώθηση του συστήματος των «3 πυλώνων». Ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα, όπως και για την Κύπρο, το ΔΝΤ προβάλλει τον ισχυρισμό ότι οι κύριες συντάξεις που δίνονται αντιστοιχούν στο 65% του μέσου μισθού, σε αντιπαραβολή με χώρες όπως η Λετονία και η Ιρλανδία, όπου το ποσοστό αναπλήρωσης της κύριας σύνταξης προς το μισθό είναι κάτω από το 30%. Είναι φανερό ότι οι συγκρίσεις αυτές θέτουν το στόχο για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου σε ό,τι αφορά τις επόμενες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Η προπαγάνδα γύρω από το «γενναιόδωρο» τάχα ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας, στην οποία πρωτοστάτησαν το ΔΝΤ, η ΕΕ και τα κόμματά τους, αποτέλεσαν διαχρονικά άλλοθι για μεγάλες μειώσεις και ανατροπές. Η επανάληψή τους σήμερα αξιοποιείται ως άλλοθι από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές που έχει κάνει ως κυβέρνηση, προετοιμάζοντας τις επόμενες. Κι αυτό καθώς μετά την ψήφιση του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), οι συντάξεις μπαίνουν σε μόνιμη πρέσα, με αποτέλεσμα η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη από το 17,1% του ΑΕΠ, το 2017, να μειωθεί στο 12,7% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, ενώ και η κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας Ασφάλισης να περιοριστεί και αυτή στο 4,8% του ΑΕΠ. Κι όλα αυτά στο όνομα της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος, που είναι η βάση και της κριτικής που ασκεί το ΔΝΤ στις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις.

Ο Καραγιαννίδης, οι “σύντροφοι του ΚΚΕ” και ο Μαραντζίδης



“Περήφανος για τους συντρόφους του ΚΚΕ” και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ δήλωσε ο Καραγιαννίδης, γιατί στο Σύριζα η καπηλεία του ΕΑΜ με την καθύβρισή του από νεόκοπες κυβερνητικούς χειροκροτητές σαν το Μαραντζίδη συνυπάρχουν αρμονικά και χωρίς παρωπίδες. 

Το μπέρδεμα της βούρτσας με άλλα πράγματα είναι ένα σπορ στο οποίο οι Συριζαίοι θα κέρδιζαν χρυσό μετάλλιο αν ήταν ολυμπιακό άθλημα. Από αυτή την άποψη, αποτελεί πράγματι επίτευγμα του βουλευτή Δράμας του κυβερνώντος κόμματος Χρήστου Καραγιαννίδη να πει κάτι τόσο ανιστόρητο, θρασύ και ταυτόχρονα αστείο που να τον ξεχωρίζει από τον σκληρό συναγωνισμό με τους συναδέλφους τους.

Πού είσαι νιότη που έδειχνες… – Η ΚΝΕ κάνει το δικό της πολιτικό 10years challenge, τρολάροντας Τσίπρα-Κούλη-Κασιδιάρη



Πόσο (δεν) άλλαξες, πόσο άλλαξα…


Θέλετε να δείτε μια πραγματική αλλαγή στη ζωή σας; Δείτε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, στο παρακάτω βίντεο, στο πολιτικό 10years challenge της ΚΝΕ, που τρολάρει επίσης τον εξωγήινο Κυριάκο και τον υπάνθρωπο, φασίστα Κασιδιάρη.


«Ανανεώσεις»...


Φωτό αρχείου  
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Η ανανέωση της θητείας του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ, όπως αποφασίστηκε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ επιφορτίζει την πρεσβεία της στην Αθήνα με μια σύνθετη αποστολή για το αμέσως επόμενο διάστημα, βασικές πτυχές της οποίας καταγράφονται στη λεγόμενη «Ολοκληρωμένη Εκθεση» («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα, κείμενο που αποδεσμεύτηκε πρόσφατα προς δημοσιοποίηση.

Βασικός στόχος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής ορίζεται «η αντιμετώπιση της κακοήθους ρωσικής και κινεζικής επιρροής». Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικάνικη πρεσβεία καλείται να στηρίξει το στόχο «να αναλάβει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και για ειρηνική επίλυση σε περιφερειακές διαφορές και συγκρούσεις».