Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση εδώ και τώρα των συντάξεων (VIDEO)

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό για την ακρίβεια



Συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα καύσιμα, το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση εδώ και τώρα των καταβαλλόμενων συντάξεων, για να έρθει η κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ  - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και επικεφαλής του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, τονίζοντας πως το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των συνταξιούχων, των αγώνων που δίνουν όλο αυτό το διάστημα για τα δίκαια αιτήματά τους. Σχολίασε, επίσης, τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια στα καύσιμα: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Ούτε 1 ευρώ την ημέρα δεν είναι τα περιβόητα, τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε».

Ούτε για ζήτω!


Από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 21 Ιούνη 2022 
Από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 21 Ιούνη 2022
Πηγή: Eurokinissi

 

Δύο νούμερα είναι αρκετά. Από τη μία, τα 11 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν μόνο από τον Αναπτυξιακό Νόμο και το Ταμείο Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας και όχι μόνο. Και από την άλλη τα 375 εκατομμύρια ευρώ της δεύτερης φάσης της επιδότησης για τα καύσιμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που αντιστοιχεί σε 20 ή 25 ευρώ τον μήνα. Με το ζόρι δηλαδή... 10 λίτρα βενζίνης κάθε τριάντα μέρες.

Αλλά μήπως κι αυτά τα λεφτά τα έκοψε η κυβέρνηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους για να τα δώσει στον λαό; Κάθε άλλο! Οπως οι ίδιοι ομολογούν, είναι χρήματα που προκύπτουν από την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού για τον μήνα Μάη. Που σημαίνει ότι το κράτος τα βγάζει από τη μια τσέπη, ταράζοντας στους φόρους τη λαϊκή οικογένεια, για να της επιστρέψει ένα μικρό μόνο μέρος ως «επιδότηση» για την ακρίβεια, που δεν φτάνει ούτε για «ζήτω».

89 χρόνια από το θάνατο της Κλάρας Τσέτκιν – Τι έγραφε ο Ριζοσπάστης της εποχής

 


Να ποιον κολοσσό έχασαν οι προλετάριοι όλου του κόσμου και μαζί μ αυτούς και οι Έλληνες εργάτες. Το έργο της Κλάρας Τσέτκιν, πιστής συναγωνίστριας του Λένιν και Στάλιν, είναι ένα έργο γιομάτο θυσίες και πίστη στη νίκη της προλεταριακής επανάστασης.

Πριν από 89 χρόνια, στις 20 Ιουνίου 1933, πεθαίνει στη Μόσχα σε ηλικία 76 χρόνων η μεγάλη επαναστατική φυσιογνωμία του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, Κλάρα Τσέτκιν (5/07/1857 – 20/06/1933). Η Τσέτκιν υπήρξε μία σπουδαία κομμουνίστρια, βαθύς γνώστης της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας που συνέβαλε καταλυτικά στην διαμόρφωση και ανάπτυξη της γερμανικής αλλά και ευρωπαϊκής επαναστατικής σοσιαλδημοκρατίας. Δρώντας μέσα στο Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και, μετά τον πλήρη ξεπεσμό του στον ρεφορμισμό και την υποταγή του στον ταξικό εχθρό, στις γραμμές του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η Κλάρα αγωνίστηκε για τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και την σοσιαλιστική χειραφέτηση. Έδωσε μάχη ενάντια στον οπορτουνισμό και την σοσιαλσοβινιστική, σοσιαλιμπεριαλιστική προδοτική, ως προς τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού προλεταριάτου, στάση της Β’ Διεθνούς κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Πάλεψε για την ενίσχυση και ανάπτυξη του διεθνούς γυναικείου κινήματος βάζοντας τις θεωρητικές βάσεις για την σύνδεση της γυναικείας χειραφέτησης με την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη. Η Κλάρα Τσέτκιν παρέμεινε πιστή μέχρι τη τελευταία στιγμή στα ιδεώδη του κομμουνισμού, ενώ μετά την άνοδο του φασισμού στην εξουσία ακολούθησε το δρόμο της εξορίας στην ΕΣΣΔ, όπου άφησε και την τελευταία πνοή της.

Αρένα

 

 

Τη μεγαλύτερη εικόνα του παζαριού που φουντώνει στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προμηνύοντας επώδυνους συμβιβασμούς και στα Ελληνοτουρκικά, δίνει ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία.

Μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, είπε πως η Τουρκία έχει δίκιο για το casus belli σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μίλια, «επειδή κλειδώνει την Τουρκία στα δικά της εδάφη», και πρόσθεσε: «Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα δικαιώματα και τη θέση της στο Αιγαίο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε νομικά ισχυρή θέση και δεν πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κανένα πλεονέκτημα για τους ισχυρισμούς της ότι βρίσκεται υπό απειλή».

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ Χαμένη είναι η μάχη που δεν δίνεται και χαμένη είναι κάθε ψήφος που δεν πάει στο ΚΚΕ (AUDIO)

 

 

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» το πρωί της Τετάρτης 22 Ιούνη.

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στη χώρα μας, επισήμανε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική.

Ενώ η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα, τα όπλα συνεχίζουν να φεύγουν προς την Ουκρανία, η Τουρκία βρυχάται και ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ μας προετοιμάζουν για τη μακρά διάρκεια του πολέμου με αρνητικές συνέπειες για τους λαούς μέσα στο χειμώνα, επισήμανε χαρακτηριστικά, καλώντας σε συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό είναι η ελπίδα για τον λαό.

902gr

Από τέτοιο ... νοιάξιμο χόρτασε ο λαός!

 



Πάει πολύ σε κάθε αίτημα των εργαζομένων να καταργηθούν οι φόροι στα καύσιμα και την Ενέργεια, να απαντάει η κυβέρνηση ότι δεν παίρνει «οριζόντια μέτρα» για την ακρίβεια, επειδή νοιάζεται για τους φτωχούς (!) και ...δεν θέλει να ευνοήσει τους πλούσιους. Ολη η πολιτική της, κάθε νόμος που ψηφίζει, είναι κι ένα επιπλέον στήριγμα των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού.

* * *

Για να μην πάμε πολύ μακριά, μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, η κυβέρνηση, που δεν θέλει να ...ευνοούνται οι πλούσιοι, ψήφισε ενδεικτικά τους παρακάτω νόμους και τροπολογίες:

  • Τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος προβλέπει κίνητρα, επιδοτήσεις και φορολογικές απαλλαγές στους ομίλους, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 11 δισ. ευρώ! Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπεται και η επιδότηση του λεγόμενου «κόστους απασχόλησης», τζάμπα δουλειά δηλαδή για τους μεγαλοεργοδότες.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ούτε ένα ευρώ τη μέρα η επιδότηση - κοροϊδία για τα καύσιμα

 

INTIME NEWS

Το ...εξωφρενικό ποσό των 0,65 - 0,80 λεπτών τη μέρα ως επιδότηση καυσίμου για τους μήνες Ιούλη, Αύγουστο και Σεπτέμβρη ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση. Το μπαράζ του εμπαιγμού συνεχίζεται σε μια περίοδο που τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέες εξαγγελίες για δήθεν «παροχές» για την ανακούφιση από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κίνησης. Μοιράζει λοιπόν κάποιες πενταροδεκάρες, ενώ επιμένει να διατηρεί στο σύνολό τους τους ληστρικούς φόρους που επιβαρύνουν την τελική τιμή των καυσίμων.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Περιγράφοντας το περιβόητο «Fuel Pass 2» είπε ότι η «παρέμβαση» στις τιμές και της βενζίνης και του diesel (80 ευρώ για τα ΙΧ και 60 ευρώ για τα δίκυκλα, ενώ στα νησιά η επιδότηση θα είναι 100 για ΙΧ και 70 ευρώ για τα δίκυκλα) θα αφορά το επόμενο τρίμηνο. Επίσης, «επισπεύδεται» για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η δυνατότητα για υποβολή αίτησης θα ξεκινήσει στα τέλη Ιούλη.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα ψίχουλα αυτά ως άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις κατά των ανατιμήσεων στην Ενέργεια, τα οποία «προέκυψαν από τη συνετή οικονομική μας διαχείριση, αλλά και από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους έχει πετύχει και εξακολουθεί να πετυχαίνει η ελληνική οικονομία», στην προσπάθεια να ακρωτηριάσει τις διεκδικήσεις του λαού στο μέτρο του ...δημοσιονομικά εφικτού και από την άλλη να εμφανιστεί ως ικανότερος διαχειριστής για το κεφάλαιο, για το οποίο διασφαλίζει άλλωστε το ένα πακέτο μετά το άλλο, μέσα από το Πρόγραμμα Ανάκαμψης, τις «πράσινες» μπίζνες κ.λπ.