Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Α. Αναστασιώτης (ΚΚΕ): Επικίνδυνη η προσπάθεια να δικαιωθούν απαράδεκτες πρακτικές στο όνομα της αυτοάμυνας






Από atexnos

Για «πράξη βαρβαρότητας» έκανε λόγο ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το «λιντσάρισμα» του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ενώ σχολίασε και τη συζήτηση περί «βίας» και «ανασφάλειας» που συντηρείται από τα υπόλοιπα κόμματα.

“Είναι πολύ επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά από το λαό μας η προσπάθεια που γίνεται από διάφορους κύκλους -κυρίως φασιστοειδή- να δικαιωθούν στη συνείδηση του κόσμου τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές στο όνομα της αυτοάμυνας”, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης του ΚΚΕ, Αντώνης Αναστασιώτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με αφορμή τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου.

Κυνισμός


Για όσους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σοκαρίστηκαν τάχα από τις κυνικές δηλώσεις Τσίπρα - Τσακαλώτου ότι οι σημερινοί 70άρηδες θα έχουν πεθάνει σε μερικά χρόνια και ότι δεν θα «επιβαρύνουν» πλέον οικονομικά το σύστημα, τους θυμίζουμε ότι ο ίδιος κυνισμός διατρέχει όλες τις «μελέτες» της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ κ.τ.λ.) για τα ασφαλιστικά συστήματα, όπου τα «μοντέλα» που χρησιμοποιούν στις προβλέψεις τους, αξιοποιούνται για τη νομιμοποίηση των αντιασφαλιστικών μέτρων που προτείνουν. Για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις του, οι συνταξιούχοι είναι «βάρος» για τα δημοσιονομικά, από το οποίο προσπαθούν να απαλλαγούν με κάθε τρόπο, είτε με τη ραγδαία ιδιωτικοποίηση των συστημάτων ασφάλισης και σύνταξης, είτε με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, είτε με τη μείωση των συντάξεων, είτε με την παραμονή στην εργασία των ήδη συνταξιούχων. Η κυβέρνηση και όσοι τώρα της καταλογίζουν «αναλγησία» για τους σημερινούς συνταξιούχους, έχουν αυτές τις «μελέτες» για «ευαγγέλιο» στις αντιασφαλιστικές τους μεταρρυθμίσεις, αφαιρώντας το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματα παλιών και νέων συνταξιούχων, καταδικάζοντάς τους στη μίζερη ζωή, σε στερήσεις και ανέχεια. Ας αφήσουν λοιπόν και οι μεν και οι δε τα κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους, που έχουν αποδείξει ότι δεν χαμπαριάζουν ούτε από απειλές ούτε από καλοπιάσματα και αυτήν την περίοδο βρίσκονται ξανά σε φάση προετοιμασίας νέων κινητοποιήσεων.

«Προοδευτική» κοροϊδία


  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

«Προοδευτική απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά»: Αυτή είναι η μόνιμη επωδός του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να χαράξει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, όσο περισσότερο αποκαλύπτεται η κοινή στρατηγική τους σύμπλευση στους στόχους της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» μέσω εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, δίνει και ευρωπαϊκή διάσταση στο κάλπικο δίπολο, διεκδικώντας για τον εαυτό του το χρίσμα του αυθεντικού εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, έναντι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Προοδευτικά συγχωροχάρτια λοιπόν στη σοσιαλδημοκρατία για το ρόλο της και μάλιστα από μια δύναμη που είχε, πολύ πρόσφατα, και αυτή το δικό της μερίδιο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Ο «νεοφιλελευθερισμός», που υποτίθεται έχει χάσει τον ύπνο του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «τρίβει τα χέρια του» όταν ακούει Τσίπρα - Τσακαλώτο να λένε κυνικά ότι το κονδύλι για τις συντάξεις θα μειωθεί έτσι κι αλλιώς, αφού οι συνταξιούχοι οσονούπω θα πεθάνουν...

Εάν είναι παλιό που ζητάμε ο άνθρωπος να έχει σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία και Υγεία, να καλύπτονται οι ανάγκες του γιατί υπάρχει η δυνατότητα με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας και τον πλούτο που παράγεται, τότε, ναι, είμαστε παλιοί ....


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων συνδέονται με την πάλη των κομμουνιστών (VIDEO)

 



Το ΚΚΕ παραμένει νέο γιατί παλεύει για μία νέα κοινωνία, που δεν θα στηρίζεται στην εκμετάλλευση, αλλά στην αλληλεγγύη και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ερωτηθείς για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ1.

Εάν είναι παλιό που ζητάμε ο άνθρωπος να έχει σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία και Υγεία, να καλύπτονται οι ανάγκες του γιατί υπάρχει η δυνατότητα με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας και τον πλούτο που παράγεται, τότε, ναι, είμαστε παλιοί, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παφίλης. Πρόσθεσε ότι καθημερινά αποδεικνύεται πως το παλιό, το γερασμένο και το σαπισμένο είναι ο καπιταλισμός και η μπόχα που βλέπουμε γύρω μας σήμερα, όχι η διεκδίκηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Όλες οι κατακτήσεις του κινήματος συνδέονται με την πάλη των κομμουνιστών, υπογράμμισε.