Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία - Από το αρχείο του τηλεοπτικού «902» (VIDEO)


 
 

Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια (24/3/1999) από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Η μαύρη αυτή επέτειος για τους λαούς σηματοδοτεί ακόμα περισσότερα αυτές τις μέρες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον λαό της να έχει μετατραπεί σε κινούμενο στόχο των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το τότε πρόσχημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τους -επί 78 ημέρες- βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ήταν «η προστασία των μειονοτήτων από την εθνοκάθαρση». Ένα από τα σημερινά προσχήματα της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί «η προστασία από τη γενοκτονία». Οι ρόλοι εναλλάσσονται. Θύματα παραμένουν οι λαοί.

Τις ημέρες του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία η Ελλάδα μετατράπηκε -με ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ- σε χώρα μεταφοράς στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ προς τα Βαλκάνια. Τις ίδιες ημέρες ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη το ΚΚΕ, έγραφε τη δική του ιστορία με τους αγώνες του ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν.

Με χίλια ονόματα μια χάρη…

 


 


Οι αειθαλείς χτύποι της Καρδιάς των Επαναστατών συνεχίζουν να ακούγονται… Μαζί με τις θαρρετές δρασκελιές τους στα διάβα της Ιστορίας: 1821, 1944, 1949… βήματα από το σκοτάδι προς το φως, από την καταχνιά στην ξαστεριά!!!

Αυτοί που τόλμησαν να σηκώσουν τα τιμημένα άρματα ζουν και θα ζουν όχι σε κάλπικες παρελάσεις υποκρισίας ούτε στα ένοχα σαλόνια της εξουσίας ή στα λαγούμια της σύγχρονης υποτέλειας και της εξάρτησης, αλλά στο Φως, εκεί όπου ο Λαός αγωνίζεται και μάχεται για το Δίκιο του σε έναν αέναο πόλεμο μέχρι να σπάσουν τα πολύχρονα δεσμά κάθε σκλαβιάς και να χαράξει η ελπιδοφόρα ημέρα της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας σε μια νέα καλλίμορφη Ελλάδα, σε μια καινούργια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς τους σύγχρονους άρπαγες, τους ντόπιους “κοτζαμπάσηδες” και την ξένη “ακρίδα”.

Η τελική επιστημονική εξήγηση για το «σύνδρομο» της αμερικανικής πρεσβείας στην Κούβα

 

Μεταξύ των κτιρίων πίσω από τις κουβανικές σημαίες η πρεσβεία των ΗΠΑ
Μεταξύ των κτιρίων πίσω από τις κουβανικές σημαίες η πρεσβεία των ΗΠΑ
Μίλησαν για κουβανική επίθεση με υπερήχους ή υποήχους που προκάλεσε μια σειρά νευρολογικά συμπτώματα στους υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα. Κάποιοι αυθαίρετα υπέθεσαν τη χρήση χημικών ή βιολογικών τοξικών παραγόντων. Εβγαλαν οδηγία να αποφεύγουν οι Αμερικανοί πολίτες τις επισκέψεις στην Κούβα για να μην πάθουν τα ίδια. Κατηγόρησαν ξανά και ξανά την κουβανική κυβέρνηση, τους Κουβανούς κομμουνιστές, δίνοντας τροφή σε πηχυαίους τίτλους στον παγκόσμιο αστικό Τύπο, χωρίς να παρουσιάζουν καμιά απόδειξη, ή πειστικό τρόπο που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να γίνει αντιληπτή η επίθεση. Τροφοδότησαν τον αντικομμουνισμό και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το εμπάργκο, τον εγκληματικό αποκλεισμό επί δεκαετίες μιας γειτονικής στις ΗΠΑ χώρας. Και τώρα που βγήκε οριστική επιστημονική απάντηση στο ζήτημα, από τις ίδιες τις αμερικανικές υπηρεσίες Υγείας, κάποιο μονόστηλο στον Τύπο ή απολύτως τίποτα, όπως άλλωστε γίνεται συνήθως, όταν αποκαλύπτεται η αστική προπαγάνδα.

Ηταν την περίοδο μεταξύ Νοέμβρη 2016 και Αυγούστου του 2017, που 24 κυβερνητικοί υπάλληλοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα παραπονέθηκαν για συμπτώματα ανάλογα με ελαφράς διάσεισης, όπως μείωση της αντιληπτικής ικανότητας, προβλήματα ισορροπίας, όρασης, διαταραχές ύπνου και πονοκεφάλους. Κάποιοι απ' αυτούς είπαν ότι άκουγαν στοχευμένους παράξενους ήχους, την ώρα που ο διπλανός τους δεν τους άκουγε. Ο περιβόητος γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε μάλιστα πως πρόκειται για «αυθάδεις και μοχθηρές επιθέσεις» σε διπλωμάτες. Αλλος γερουσιαστής, ο Μάρκο Ρούμπιο, είχε χαρακτηρίσει το υποτιθέμενο ηχητικό όπλο «πολύ εξελιγμένη τεχνολογία που δεν υπάρχει στις ΗΠΑ, ούτε πουθενά αλλού στον κόσμο». Δεν θα 'πρεπε να παραξενεύεται κανείς για τέτοιες δηλώσεις. Εδώ υπουργός των ΗΠΑ δήλωσε ξεκάθαρα ψέματα στον ΟΗΕ και το παγκόσμιο κοινό περί όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ώστε να ξεκινήσει πόλεμος ενάντια στο καθεστώς αυτής της χώρας. Η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τα περιστατικά, τα οποία στην πορεία εμφανίστηκαν και στο προσωπικό των πρεσβειών της σε άλλες χώρες, «Ανώμαλα Ιατρικά Περιστατικά» (αγγλικό αρκτικόλεξο AHI), κάτι σαν ιατρικά UFO.

Καταγγελία ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για τον βανδαλισμό των κομματικών γραφείων του ΚΚΕ στην Νεάπολη από φασίστες.




Καταγγέλλουμε το θρασύδειλο βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από φασιστοειδή, που –όπως πάντα- μέσα στη νύχτα σαν τα ποντίκια, λέρωσαν με το βδελυρό αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα την πρόσοψη του κτηρίου..

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να “κάνουν αισθητή την παρουσία τους”, να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο και να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.

25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ Ο βρώμικος πόλεμος των 78 ημερών που άλλαξε τον χάρτη των Βαλκανίων

 

Ο διαμελισμός της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και το ντόμινο της αλλαγής συνόρων πυροδοτούν και σήμερα ανταγωνισμούς και αντιθέσεις, κρατώντας αναμμένο το φιτίλι μιας νέας σύγκρουσης

 

Πηγή: Google

Στις 24 Μάρτη συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Από την επίθεση και τους επί 78 μέρες εγκληματικούς βομβαρδισμούς, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών - κεντροαριστερών κυβερνήσεων, στο κορμί της Γιουγκοσλαβίας.

Μια ιμπεριαλιστική επίθεση που έγινε με πρόσχημα τα δικαιώματα των Κοσοβάρων Αλβανών και πραγματική αιτία το ξαναμοίρασμα σφαιρών επιρροής, αγορών, πηγών και δικτύων Ενέργειας, στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία. Για να το πετύχουν δεν δίστασαν να αλλάξουν σύνορα, να αποδυναμώσουν κυρίαρχα κράτη και να δημιουργήσουν κράτη - δορυφόρους, όπως είναι το Κόσοβο, η Βοσνία κ.ά.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική επέτειο, μια μαύρη επέτειο, που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν, τόσο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όσο και για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων, τότε και τώρα, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, για κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, που ανησυχεί για τις σημερινές επικίνδυνες εξελίξεις, με το φούντωμα του πολέμου με τους ίδιους πρωταγωνιστές και με ενεργή εμπλοκή της χώρας μας, όπως το 1999 στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.