Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Θα Επιτρέψεις η ΖΩΗ σου να γίνει ΑΠΟΒΛΗΤΟ στην ΚΑΜΙΝΑΔΑ του ΤΙΤΑΝ ;



Με επιτυχία στέφτηκε η κινητοποίηση του δικτύου των συλλόγων και φορέων της Θεσσαλονίκης κατά της καύσης  αποβλήτων και απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.  ( βίντεο  και  Φώτο)






Η λύση όμως είσαι ΕΣΥ. Αν δεν ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ τώρα, κανείς δεν θα το κάνει για εμάς.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και παράλληλα να διεκδικήσουμε ΟΣΑ ακόμα μένουν υποσχέσεις και στην παλιά χωματερή και στην αποκατάσταση των νταμαριών του ΤΙΤΑΝ .

Η εργαλειοθήκη του κεφαλαίου – Οι βασικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου

 
 
Οι βασικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
Μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα «μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Οι βασικές διατάξεις προβλέπουν τα παρακάτω:
1. Ο μηχανισμός του κατώτερου μισθού θα τεθεί σε λειτουργία από την 1/1/2017, «και ως τέτοιος νοείται μία μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς». Η συγκεκριμένη διάταξη «φωτογραφίζει» το νέο κατώτερο μισθό και το κατώτερο ημερομίσθιο, τα οποία δε θα συνοδεύονται από κανένα επίδομα, ούτε τις τριετίες, ούτε το επίδομα γάμου.
2. Για τους μακροχρόνια ανέργους πάνω από 25 χρόνων που προσλαμβάνονται με τον κατώτερο μισθό, η αμοιβή τους για προϋπηρεσία που ήδη έχουν, μειώνεται στο 5% για κάθε τριετία (αντί για 10%) και συνολικά στο 15% επί του βασικού μισθού για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη (αντί του 30% που ισχύει).
3. Οι εργοδότες ελαφρύνονται από ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9 μονάδες, αφαιρώντας από τους εργαζόμενους τις αντίστοιχες παροχές, όπως οικογενειακά επιδόματα που δίνονται μέσω ΟΑΕΔ, επιδόματα μητρότητας, ασθένειας, στράτευσης, ανεργίας κ.λπ. Η «τρύπα» που θα ανοίξει κι άλλο στα έσοδα των Ταμείων βάζει στο τραπέζι τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα.
4. Οι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και αγρότες (ΟΓΑ) στην περίπτωση που καθυστερούν να καταβάλουν τις εισφορές τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την παρακράτηση ποσών «από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το δημόσιο τομέα».
5. Σε περίπτωση διπλής υποχρεωτικής ασφάλισης σε ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ, ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, όταν ο χρόνος Ασφάλισης στο ΙΚΑ υπολείπεται των 25 ημερών Ασφάλισης ανά μήνα.
6. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση θα οδηγηθούν δεκάδες Ταμεία, κυρίως Επικουρικά, αφού η κυβέρνηση, με μια μονοκοντυλιά, καταργεί μια σειρά «κοινωνικούς πόρους», στους οποίους στήριζαν τη λειτουργία τους.
7. Ανοίγει νέα πεδία δράσης για τα δουλεμπορικά, τις λεγόμενες Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης. Εφεξής, μπορούν να επινοικιάζουν εργαζόμενους με ειδίκευση, όπως εργατοτεχνίτες και οικοδόμους, σε έργα του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, αλλά και σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
8. Για τους δημόσιους υπάλληλους που απολύονται, αφού λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας, προβλέπεται αποζημίωση, που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ και επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
9. Προκειμένου να διευκολυνθούν παραπέρα οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών και πρώην ΔΕΚΟ, με σχετική διάταξη προβλέπεται ότι στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας που έχουν προσωπικό άνω των 5.000 εργαζομένων, θα μπορεί να επιβάλλεται καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς πλέον να απαιτείται η έγκριση του υπουργείου Εργασίας.