Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ - Να μην προχωρήσει η εκποίηση της Μαρίνας Αρετσούς μέσω ΤΑΙΠΕΔ

 

Από πρόσφατη κινητοποίηση 
Από πρόσφατη κινητοποίηση

 

Να μην προχωρήσει το ξεπούλημα της Μαρίνας Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς της ΠΕ Θεσσαλονίκης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν με Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Ένα έγκλημα μεθοδεύεται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ και αφορά την ‘’αξιοποίηση’’ (βλ. ξεπούλημα), μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, της Μαρίνας Αρετσούς. Την ίδια ώρα και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς μη αμφισβητώντας τον μονόδρομο της "αξιοποίησης" από ιδιώτη επενδυτή, “διεκδικεί” να γίνει με όρους που θα μειώσουν και θα ενσωματώσουν τη λαϊκή αντίδραση στο ξεπούλημα μιας δημόσιας έκτασης-φιλέτο.

 
Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Αποτροπιασμός από το επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη
 
 
Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλει και καταδικάζει τη σημερινή απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση συναδέλφων σε βάρος κατοίκων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως αυτή απαθανατίστηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν. Οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας μας προκαλούν αποτροπιασμό. Καλούμε τους συναδέλφους, απλούς αστυνομικούς, να μην σηκώνουν χέρι ενάντια στο λαό που υποφέρει από την πανδημία, αγωνίζεται και διεκδικεί για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

 

Πονάω ρε!


ΜΑΤ Νέα Σμύρνη Καταστολή

 

Πονάω ρε!
Γιατί όταν έδερναν διαδηλωτές δεν αντέδρασες!
Έκλειναν τους δρόμους και δεν μπορούσες να πας στη δουλειά σου, είπες!

Πονάω ρε!
Γιατί όταν έδερναν όσους πήγαιναν στις πορείες δεν αντέδρασες!
Διέσπειραν τον ιό είπες!

Πονάω ρε!
Γιατί όταν έδερναν τους φοιτητές μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν αντέδρασες! Αποτελούσαν κίνδυνο για την Πρυτανεία, είπες!

Πονάω ρε!
Γιατί τώρα δέρνουν πολίτες που απλά κάνουν τη βόλτα τους στην πλατεία!
Ξύπνα ρε, γιατί με βία και καταστολή δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία!
Είναι το πρόσχημα γιατί σε θέλουν φοβισμένο!

Ρούλα Καραγιάννη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 09/03 902.gr

 


09/03/1500

Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Καμπράλ σαλπάρει από τη Λισαβόνα με 13 πλοία με προορισμό τις Ινδίες. Στο ταξίδι αυτό θα ανακαλύψει τη Βραζιλία.

09/03/1776

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Άνταμ Σμιθ «Ο πλούτος των Εθνών», ένα από τα θεμελιώδη έργα της αστικής οικονομικής επιστήμης. Ο Κ. Μαρξ χαρακτήρισε τον Α. Σμιθ «οικονομολόγο της μανουφακτουριακής περιόδου του καπιταλισμού».

Οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα να μπουν και αυτοί στη μάχη...

 

Ενα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσουμε την υγεία μας, για να εξασφαλίσουμε το μεροκάματο, για να στηρίξουμε τα παιδιά και τους γονείς μας. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες.

Οι συνάδελφοί μας υγειονομικοί στο δημόσιο τομέα έχουν δώσει τεράστια μάχη, παρά τις ελλείψεις και την επιλογή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις λαϊκές οικογένειες που στενάζουν.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνταν στα δημόσια νοσοκομεία, μένουν στο δρόμο, χωρίς φροντίδα, καθώς τα νοσοκομεία έχουν πλέον γίνει μονάδες αντιμετώπισης μιας νόσου, του κορονοϊού.

* * *

Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, οι κλινικάρχες και οι μεγαλοεργοδότες του ιδιωτικού τομέα Υγείας, που όχι μόνο δεν έχει θυσιάσει το παραμικρό αλλά αισχροκερδεί σε περίοδο πανδημίας ξεζουμίζοντας τις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη. Αισχροκερδεί στις πλάτες όλων των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους επιβάλλει εξοντωτικούς ρυθμούς εντατικοποίησης και χαμηλά μεροκάματα. Και όλα αυτά ακόμα και τώρα, στο τρίτο πια κύμα της πανδημίας, τώρα που δεν υπάρχει ούτε κενό κρεβάτι στα δημόσια νοσοκομεία, με τις πλάτες της κυβέρνησης!