Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΕΝΟΣ «ΤΕΜΠΕΛΗ» ΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!!

ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΕΝΟΣ «ΤΕΜΠΕΛΗ» ΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!!

Από πολλούς ακούστηκε τις τελευταίες μέρες σε διάφορες εκδοχές το «οι τεμπέληδες Δάσκαλοι».
Ας δούμε, λοιπόν, μια μέρα ενός «τεμπέλη» Δάσκαλου.

Ξεκινάει στις 8.15 και έχει μπροστά του το πρώτο δίωρο, εκεί τα δίνει όλα γιατί εκεί τα παιδιά «ρουφούν» τη γνώση.

Μετά το δίωρο ακολουθεί το 20 λεπτά διάλειμμα.
Οι Δάσκαλοι που έχουν εφημερία έχουν την προσοχή τους στα παιδιά, λύνουν μικροδιαμαχες κτλ. 

Όμως καθαρίζουν και το προαύλιο γιατί όλο και κάνα σακουλάκι θα πέσει.
Τώρα, αν κάποιο παιδί είναι άρρωστο και κάνει εμετό και άλλα, να μην τα γράφω εδώ, παίρνουν τις σφουγγαρίστρες, τους κουβάδες και καθαρίζουν. Έχω δει εγώ δασκάλες να καθαρίζουν με χαρά όπως η Ρ. Βλαχοπούλου στη γνωστή ταινία «Η θεία μου η Χίπισσα». (Γιατί το κράτος προσλαμβάνει τις συμβασιούχες καθαρίστριες να καθαρίζουν τα σχολεία μετά τις 16 μμ.!!!!!!!!!!!!!!).

Ο καλός ο μύλος


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η χρονιάτικη σύναξη των πολιτικών και φυσικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στο θέρετρο της Ελβετίας, έχει το «μανιφέστο» του. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον «νέο», «συμμετοχικό καπιταλισμό» (stakeholder capitalism), τον οποίο ο Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής του Φόρουμ, περιγράφει ως «τον καπιταλισμό που θέλουμε», όπου «η επιχείρηση (βλέπε ο μονοπωλιακός όμιλος) θα νοιάζεται όχι μόνο για τα κέρδη της, αλλά και για τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, συνολικά την κοινωνία». Μάλιστα, στο «μανιφέστο Νταβός 2020» αναφέρεται ως ο καπιταλισμός της «περιβαλλοντικής ευαισθησίας» και της «μείωσης των ανισοτήτων», που έρχεται στο προσκήνιο και με το «φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ». Τέτοιες απόψεις, βέβαια, έχουν από καιρό χρεοκοπήσει. Η καπιταλιστική εκμετάλλευση βαθαίνει και οι ταξικές αντιθέσεις μεγαλώνουν, όσες αναλογίες κι αν δοκιμάσουν στο μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού. Η ανάγκη τους όμως να εφευρίσκουν διαρκώς κάτι «νέο» και να παρουσιάζουν ως «αναγκαίο» έναν «πιο ανθρώπινο» καπιταλισμό, προκύπτει αφενός από τα αδιέξοδα του συστήματος που μεγαλώνουν προκαλώντας δυσαρέσκεια στα λαϊκά στρώματα και αφετέρου από την ανάγκη να αποσπάσουν ενεργή λαϊκή στήριξη στο άνοιγμα νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης για το κεφάλαιο, όπως γίνεται τώρα με την «πράσινη» οικονομία, στο όνομα της προστασίας από την κλιματική αλλαγή. Το γεγονός εξάλλου ότι οι κάθε είδους ακτιβιστές έχουν γίνει οι καλύτεροι «πελάτες» του Φόρουμ στο Νταβός, συμμετέχοντας στις εργασίες και στα «πάνελ», επιβεβαιώνει ότι ο καλός ο μύλος ξέρει να τα αλέθει όλα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και του ρουφιανοχαφιεδισμού


«Σαν αντικείμενο της σημερινής μου ομιλίας διάλεξα, να το πω έτσι, τη βλάβη που επιφέρει σ’ όλους τους ανθρώπους η χρήση του καπνού. Εγώ ο ίδιος καπνίζω, η γυναίκα μου όμως με πρόσταξε να σας ομιλήσω για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Έτσι, λοιπόν, δεν έχω τίποτα να σας πω»…

    Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τον κωμικοτραγικό μονόλογο του Ιβάν Ιβάνοβιτς Νιούχιν, ο οποίος δεν είναι παρά ο «άνδρας της γυναίκας του», όπως συστήνεται στο ακροατήριό του. Ενα ακροατήριο που κλήθηκε να παραβρεθεί σε μια διάλεξη κατά του καπνίσματος, αλλά βρέθηκε να παρακολουθεί το «παραμιλητό» ενός δυστυχισμένου ανθρώπου.

    O Νιούχιν, αν και τρέμει από το φόβο μήπως η γυναίκα του παραφυλάει και τον ακούει από τα παρασκήνια, κάνει την αποκοτιά να ανέβει στο βήμα. Κι αντί για το κάπνισμα αρχίζει να μιλάει για τα νιάτα του. Για τα απραγματοποίητα όνειρά του. Για τις σπουδές του. Και να εξιστορεί τη μοναξιά και την καταπίεση σε μια συμβίωση με μια γυναίκα που τον καταδυναστεύει για 33 χρόνια, ζώντας σε ένα σπίτι με εφτά κόρες, που όλες τους έχουν γεννηθεί στις 13 του μηνός, που το σπίτι του είναι στο νούμερο 13 και έχει 13 παράθυρα…

Μόνη της έγνοια οι καρέκλες και ο μηχανισμός στήριξης κεφαλαίου - κυβερνήσεων


Καταγγελία της ΔΑΣ για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Το γεγονός ότι μόνη έγνοια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ είναι οι καρέκλες της και η διατήρηση του μηχανισμού στήριξης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του επιβεβαίωσε η στάση της στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει η ΔΑΣ, καλώντας ταυτόχρονα σε ενίσχυση του αγώνα ενάντια στον εκφυλισμό, στη νοθεία και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα.
 Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει τα εξής:

«Η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση (σ.σ. την Παρασκευή 24/1) της Εκτελεστικής Επιτροπής αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συζητηθεί επί της ουσίας το κείμενο που έχει καταθέσει εδώ και πολλούς μήνες η ΔΑΣ, το οποίο περιλαμβάνει μία μία και με συγκεκριμένα στοιχεία τις οργανώσεις που εμφανίζουν εργοδότες, πλαστογραφίες και νόθους αντιπροσώπους για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σημειώνουμε ότι αυτό το κείμενο έχει κατατεθεί και εξωδίκως από τον Απρίλη του 2019.