Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΥΣΣΑ Όλοι και όλες να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτήν τη μάχη στη νέα δίκη της Χρυσής αυγής

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που ξεκινάει στις 15 Ιούνη και καλεί «πάλι όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτήν τη μάχη».

Συγκεκριμένα οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής αναφέρουν αναλυτικά: «Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9.00 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", στο πλαίσιο λειτουργίας της οποίας τελέστηκε, μεταξύ άλλων, και η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Τι σημαίνει να μην έχεις τσίπα

 


 

Ο “στρατηγός άνεμος”, τα “ασύμμετρα φαινόμενα”, η “κλιματική αλλαγή” και τώρα η ευθύνη ξαναγίνεται πινγκ – πονγκ ανάμεσα σε δημάρχους που τσακώνονται, στους κυβερνώντες που εξοργίζουν και σε… μοιραίες κακοδαιμονίες που περιλαμβάνουν από τον “τρελό” σαν “μπακλαβά” (!) Υμηττό μέχρι το… πουλί που πήραν φωτιά τα φτερά του!

Ο,τι ακολουθεί είναι άρθρο που γράφτηκε πέρσι της ώρα της καταστροφής στην Εύβοια. Πέρασε ένας χρόνος. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τί-πο-τα!

 

Τι σημαίνει να μην έχεις τσίπα (Ημεροδρόμος, 5/8/2021)

 

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να “κλαις” και να “οδύρεσαι” όταν καίγεται κανένας σκουπιτοτενεκές σε καμιά διαδήλωση, αλλά όταν καίγεται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη να αλληλοσυγχαίρει η “επιτελικότητα” την “αριστεία” σου – και τις δυο μαζί η μιντιακή αλητεία.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να ξεκινάει αντιπυρική περίοδος με 4.000 κενά πυροσβεστών, αλλά εσύ να προσλαμβάνεις… αστυφύλακες για τα Πανεπιστήμια. 

ΑΙΓΑΙΟ Νέα άσκηση της Άγκυρας με σενάριο κατάληψης νησιού - Συμμετέχουν οι ΗΠΑ

 

 
Πηγή: Associated Press

 

Με κάθε τρόπο η τουρκική αστική τάξη κλιμακώνει την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, την ώρα που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη της «συμμαχικής συνοχής», ζεσταίνοντας την πλάτη της Άγκυρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός εταίρος του, ηγέτης του εθνικιστικού ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί,  θα μεταβούν αύριο στη Σμύρνη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελική φάση της πολυεθνικής άσκησης «EFES», που διεξάγεται και με τη συμμετοχή των ΗΠΑ με σενάριο κατάληψης νησιού στο Αιγαίο...

Ενδεχόμενα... και παραθυράκια

 

«Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, η τουρκική πλευρά ζητεί επίμονα από την Αθήνα να άρει τις επιφυλάξεις που έχει καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης, με σκοπό τη σύνταξη συνυποσχετικού», «...πολιτικοί παράγοντες με εμπειρία στον χειρισμό των Ελληνοτουρκικών (...) επισημαίνουν: "Το ερώτημα κατά βάθος είναι αν θα οργανωθεί ένας διάλογος, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα και της διεθνούς έννομης τάξης και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, πριν από ένα θερμό επεισόδιο ή μετά από ένα θερμό επεισόδιο"». Τα παραπάνω γράφτηκαν ανάμεσα σε άλλα στο «Βήμα», σε μια καταγραφή για όλα τα ανοιχτά ενδεχόμενα σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά.

Αλλα ΜΜΕ αναφέρονται στα πολλά «παραθυράκια» που αφήνει ανοιχτά η πρόσφατη επιστολή στον ΟΗΕ, την οποία συνέταξε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από κοινού - όπως γράφτηκε - με νομικά γραφεία της Βρετανίας και της Γαλλίας, σχετικά με τις τουρκικές αξιώσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. «Παραθυράκια» που επί της ουσίας «δίνουν κλότσο να γυρίσει» το ιμπεριαλιστικό παζάρι, ειδικά σε συνθήκες όπου η διασφάλιση της «ΝΑΤΟικής συνοχής» τίθεται ως ο «νούμερο 1» στόχος. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως οι απειλές, η στρατιωτική κλιμάκωση, ο ορατός κίνδυνος ακόμα και για θερμά επεισόδια δεν είναι το αντίθετο των διαπραγματεύσεων και των ιμπεριαλιστικών παζαριών αλλά η άλλη όψη τους. Ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο και σενάρια στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι συγκοινωνούντα δοχεία, που ο λαός με την πάλη του πρέπει να απορρίψει.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καλούν στις 15 Ιούνη στα δικαστήρια για την απαλλαγή των συλληφθέντων στην απεργία στις 6 Απρίλη Στις 8.30 π.μ.

 

Από την προηγούμενη κινητοποίηση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 
 Από την προηγούμενη κινητοποίηση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Στις 15 Ιούνη δικάζονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι 8 αγωνιστές απεργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 6 Απρίλη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 8.30 π.μ. στα δικαστήρια για αλληλεγγύη στους συλληφθέντες, απαιτώντας να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Συνεχίζοντας στο κάλεσμά τους τα σωματεία αναφέρουν τα εξής:

Το "έγκλημα" τους ήταν πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες κόσμου ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρεθεί στο νοσοκομείο, τις συλλήψεις οχτώ συναδέλφων μας, τη βίαιη και παράνομη προσαγωγή δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.

Η δωρεάν Εκπαίδευση κοστίζει στους γονείς ... 3 δισ. ευρώ!

 

 

Σταθερά πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ παραμένουν οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για την εκπαίδευση των παιδιών τους, στο κατά τα άλλα «δημόσιο και δωρεάν» σύστημα. Αυτό προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας και αναπαράγεται ευρέως από τον Τύπο. Οπως προκύπτει, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος ακόμα και για τα στοιχειώδη που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών, είναι μεγάλη και διαχρονική.

Ενδεικτικά, το 2020 (τελευταίο έτος αναφοράς) τα νοικοκυριά έδωσαν 3.181,9 εκατομμύρια ευρώ για «αγαθά» και «υπηρεσίες» Εκπαίδευσης. Μάλιστα οι δαπάνες αυτές φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί σε ύψος πάνω από 3 δισ. ευρώ την πενταετία 2015 - 2020. Η χρονιά που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες για την Εκπαίδευση είναι το 2009 (5.531,4 εκατ. ευρώ).

Καμία εμπιστοσύνη


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Η αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, αποτελεί ένα επιπλέον βήμα εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η κυβέρνηση ΝΔ αναλαμβάνει βαριές ευθύνες, βάζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στη δίνη της σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, που κλιμακώνεται με επίκεντρο την Ουκρανία και με κίνδυνο να γενικευθεί στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων και στα Βαλκάνια, όπου η κατάσταση «κρέμεται από μια κλωστή».

Πλάι στο «δίχτυ» των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που δουλεύουν νύχτα - μέρα στο ελληνικό έδαφος, για να «τροφοδοτούν» με οπλισμό, στρατεύματα και πληροφορίες την πυρκαγιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, πλάι στις αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και βομβαρδιστικών, πλάι στην αποστολή τμημάτων εκτός συνόρων, όπως στη Βουλγαρία, για την ανάπτυξη νέων επιθετικών ΝΑΤΟικών σχηματισμών, η κυβέρνηση «παίζει τα ρέστα της» για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, μετατρέποντας τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον ελληνικό λαό σε στόχο.

«Διά της σιωπής», επιβεβαιώνει επί της ουσίας τα όσα κατήγγειλε τις προάλλες ο «Ριζοσπάστης», για την τεράστια ποσότητα πολεμικού υλικού που έχει σταλεί στην Ουκρανία με περισσότερες από 20 εναέριες αποστολές: Για τις πάνω από 2.000 ρουκέτες, αδειάζοντας ακόμα και αποθήκες νησιών του Βόρειου Αιγαίου. Για τα τρία και πλέον εκατομμύρια φυσίγγια, τους δεκάδες πανάκριβους αντιαεροπορικούς πυραύλους «Stiger», τα χιλιάδες βλήματα πυροβολικού και τους φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους, με το κόστος όλων αυτών των πυρομαχικών να προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.