Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

«Κλήση για προκαταρκτική εξέταση» στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

 

ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 

Να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» επιδιώκει η κυβέρνηση για να περάσει χωρίς αντιστάσεις την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν διστάζει να απειλεί πρωτοπόρους συνδικαλιστές με διώξεις με βάση τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων βάζοντας στο στόχαστρο τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη πρώτης γραμμής με την πανδημία!

Στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει εξηγήσεις καλείται η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Αφροδίτη Ρέτζιου για κινητοποίηση που έγινε στις 24 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Υγείας για τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής του λαού!

Κοροϊδία... με πατέντα

 



Τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, που καταγγέλλουν τις «αδικίες» των φαρμακευτικών εταιρειών επειδή καθυστερούν την προμήθεια των εμβολίων, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού. Οι ίδιοι που ζητάνε άρση της πατέντας, για να γίνει τάχα το Φάρμακο ...κοινωνικό αγαθό, έχουν «μπουκώσει» με προνόμια και διευκολύνσεις τις φαρμακοβιομηχανίες, όπως και άλλους «δυναμικούς» και «εξωστρεφείς» κλάδους της οικονομίας, όπου η κερδοφορία αυξάνει παράλληλα με την εργασιακή εκμετάλλευση και τα κάθε είδους μέτρα στήριξης των επενδύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νόμος που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο και βάσει του οποίου ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που οι φαρμακευτικές υποχρεούνται να επιστρέψουν στο κράτος, λόγω υπέρβασης της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης, συμψηφίζεται με δαπάνες των εταιρειών για έρευνα και επενδύσεις.

Με τον τρόπο αυτό, οι φαρμακοβιομηχανίες επιδοτούνται έμμεσα με «ζεστό» κρατικό χρήμα και υπολογίζεται ότι την επόμενη πενταετία θα «μασουλήσουν» σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Ηδη το 2019 καταγράφηκε εκτίναξη των εξαγωγών φαρμάκων στα 1,9 δισ. ευρώ (ετήσια μεταβολή +32,5%), με το Φάρμακο να αποτελεί σταθερά το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής μεταποίησης, μετά τα πετρελαιοειδή. Και αν ψάξει κανείς να βρει πώς ωφέλησαν το λαό η ανάπτυξη και η «εξωστρέφεια» του κλάδου, θα καταλήξει στο εξής αποστομωτικό στοιχείο: Οι άμεσες πληρωμές για φάρμακα από την τσέπη των ασθενών άγγιξαν τα 1,6 δισ. ευρώ το 2019! Η πραγματική «πατέντα», λοιπόν, είναι τα μέτρα κρατικής στήριξης στο κεφάλαιο για να θωρακίζει την κερδοφορία του, την ώρα που οι ανάγκες του λαού συνθλίβονται. Και αυτήν την πατέντα μπορεί να τη σπάσει μόνο ο λαός με την πάλη του!

Αντιεπιστημονική και επικίνδυνη διαφήμιση που εμφανίζει ένα τυφλό να οδηγεί ποδήλατο


ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Διαμαρτυρία στους υπεύθυνους της εταιρείας Vodafone, έστειλε η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών», με αφορμή «μια απαράδεκτη διαφήμιση της εταιρείας, πέρα για πέρα αντιεπιστημονική και επικίνδυνη». Στη διαφήμιση εμφανίζεται ένας τυφλός, να οδηγεί ποδήλατο, καθοδηγούμενος από μακριά, από κέντρο ελέγχου, μέσω των νέων συστημάτων επικοινωνίας 5G της εταιρείας.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

«Κύριοι της Vodafone,

Με αγανάκτηση τα μέλη μας επικοινωνούν μαζί μας τις τελευταίες μέρες με αφορμή διαφήμιση σας σε δύο παραλλαγές για την τηλεόραση αλλά και το ραδιόφωνο που εμφανίζει τυφλό "ποδηλάτη με οπτική αναπηρία 90%", που προπονείται στο "ποδήλατο βουνού", που ο συνοδός του τον καθοδηγεί από μακριά μέσω κέντρου ελέγχου για το πώς θα οδηγήσει. Θέλοντας η εταιρία σας, μέσω της διαφήμισης να μας δείξει τις δυνατότητες των 5G προγραμμάτων σας.

Παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

 Στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου συγκεντρώθηκαν υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και γυναίκες διεκδικώντας την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε ένα Κέντρο Υγείας που καλείται να σηκώσει μεγάλο βάρος από την ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι υποστελεχωμένο και με σοβαρές ελλείψεις. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με ευθύνη της κυβέρνησης, που αναδεικνύονται ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της πανδημίας, κατήγγειλε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Επισήμανε την ανάγκη της αναβάθμισης της ΠΦΥ με κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο στους εμβολιασμούς, αλλά και για τις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών. 

Πρωτόκολλα κερδοφορίας...

 

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική και σε άλλες πόλεις της χώρας τα οποία αποφάσισε η κυβέρνηση και ισχύουν από το Σάββατο 30 Γενάρη, τα απανωτά «άνοιξε - κλείσε» για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι αποτέλεσμα της δικής της επικίνδυνης πολιτικής. Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας και για την προστασία της υγείας του λαού, όπως αυτά που διεκδικούν εδώ και ένα χρόνο υγειονομικοί, σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς. Σταθερά προσηλωμένη στο εγκληματικό κριτήριο του «κόστους - οφέλους» για τις μεγάλες επιχειρήσεις, διαμορφώνει τις συνθήκες για να παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας «κορόνα - γράμματα», κουνώντας προκλητικά στο λαό το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης. Για παράδειγμα, ενοχοποιεί την αύξηση της κινητικότητας μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά δεν παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή μετακίνηση εργαζομένων και καταναλωτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καμία πρόληψη και κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν υπάρχει για το αν η εργοδοσία τηρεί ακόμα και τα στοιχειώδη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας εν μέσω πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και τα σχολεία, τα οποία άνοιξαν μέσα στο καταχείμωνο, με τους ίδιους και χειρότερους όρους από αυτούς που έκλεισαν τον Νοέμβρη.

Χαιρετίζει όσους και όσες έδωσαν μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης


Σε ανακοίνωσή της για την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

 

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, με 128,3%, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ. Αντίστοιχη επιτυχία αποτελεί και η υπερκάλυψη, για μια ακόμη φορά, του πλάνου της ΚΝΕ κατά 137,4%. Πρόκειται για μια επιτυχία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη. Συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, πανδημίας Covid-19, χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων και κατασταλτικών μέτρων.

Με αυτήν την επιτυχία απαντήσαμε πως "Ναι! Μπορούμε" να πιάνουμε μεγάλους και απαιτητικούς στόχους, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για το λαό!

Η ΚΕ του ΚΚΕ νιώθει την ανάγκη να χαιρετίσει και να συγχαρεί όλους όσοι για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος και το ενίσχυσαν ακόμα και από το υστέρημά τους. Ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας, που έδωσαν με επιτυχία και αυτήν τη δύσκολη μάχη.

Ευχαριστεί κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που ενισχύει οικονομικά και αναγνωρίζει στο Κόμμα μας και στα μέλη του τα χαρακτηριστικά της ανιδιοτελούς και ακούραστης καθημερινής δράσης, της συνέπειας στην υπεράσπιση των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων.