Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Λ. Στολτίδης: Οι επικουρικές συντάξεις κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες, δεν είναι «επενδύσεις» (VIDEO)

 

Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ



Στους σκληρούς αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες για να κατακτήσουν την κοινωνική ασφάλιση, την οποία χτύπησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στην Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Υπογράμμισε πως την ώρα που η παραγωγικότητα, η επιστήμη και η τεχνολογία «οργιάζουν», το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του έχουν λυσάξει να αφαιρέσουν κάθε κατάκτηση που απέσπασε με θυσίες η εργατική τάξη.

Θα «τσεπώνετε» τις εισφορές των εργαζομένων για «επενδύσεις» χωρίς καμία εγγύηση, είπε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καταλήστευση που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων η οποία φτάνει τα 200 δισ. ευρώ.

902gr

Καμάρι


Με αφορμή τα «είπα - ξείπα» στην υπουργοποίηση Αποστολάκη, η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών» καταλογίζουν στο ΚΚΕ ότι «βιάστηκε» να μιλήσει για «κοινή στρατηγική» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που «επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον», ανεξάρτητα από το αν οι σχεδιασμοί αυτοί ευοδώνονται κάθε φορά. «Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι» οι δυο εφημερίδες, που προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα γνωστά σαλιαρίσματα για πραγματική και όχι «επικοινωνιακή» συναίνεση με τη ΝΔ. Για ποιο πράγμα διαμαρτύρονται όμως; Δεν έχουν ακούσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει από την κυβέρνηση να τοποθετήσει την Αθηνά Ληνού υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής; Σε ποια βάση κατατίθεται αυτή η πρόταση, αν όχι με υπόβαθρο τη σύμπλευσή τους στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας; `Η μήπως δεν άκουσαν την περασμένη βδομάδα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει από τη Βουλή - και τον Μητσοτάκη να πιάνει την πάσα - «την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας, που θα την στελεχώσουν πρόσωπα κοινής αποδοχής με συμφωνία να παραμείνουν τα ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης»; Ποιο είναι το κοινό έδαφος για μια τέτοια εξέλιξη και το διορισμό προσώπων κοινής αποδοχής, αν όχι η συναντίληψή τους για πολιτική προστασία - θεματοφύλακα της πράσινης ανάπτυξης, ενταγμένης στα ΝΑΤΟικά πρότυπα; Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους θιγμένους. Αλλωστε, ακόμα και το παρασκήνιο του ανασχηματισμού επαληθεύει μέχρι κεραίας τα όσα σχολίασε το ΚΚΕ και τα οποία «ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»...

«Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.”

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ «Ενα τσιγάρο δρόμος» η απόσταση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...

 



Ξεκινώντας την ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολίασε τις αναφορές βουλευτών στον προχτεσινό ανασχηματισμό, δηλώνοντας πως παρότι δεν αξίζει να συζητιέται στη Βουλή, απέδειξε ότι το πέρασμα από το ένα κόμμα στο άλλο, ανάμεσα σε κόμματα που έχουν την ίδια στρατηγική, ανεξαρτήτως των επιμέρους διαφορών τους, είναι ένα τσιγάρο δρόμος και η λέξη «αποστασία» δεν έχει κανένα νόημα.

Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να χτυπήσουν την Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και στην 30χρονη καθυστέρηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, σε σχέση με άλλες χώρες, λόγω της ανάπτυξης αγώνων από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, μιλώντας για το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την Επικουρική Ασφάλιση. Καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τις συνέπειες από τις αντίστοιχες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις σε τρεις χώρες, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Αγγλία, επισήμανε ότι είναι στην ίδια λογική, αφού εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και αποδεικνύουν από πού ξεκίνησε αλλά και πού θα καταλήξει η υπόθεση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αλλωστε, πρόσθεσε, οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα είναι επεξεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, πριν από χρόνια, που έγινε αποδεκτή από όλα τα κράτη - μέλη της τότε ΕΟΚ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πρόβα τζενεράλε

 

Από την κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ στις 1/9/2021 
Από την κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ στις 1/9/2021

 

«Πρόβα τζενεράλε» για το «νέο ΕΣΥ» της γενικευμένης εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία γίνεται από χτες η αναστολή εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες δομές Υγείας, με πρόσχημα τους εμβολιασμούς, πίσω από τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την αναζωπύρωση της πανδημίας, με την πολιτική του «κόστους - οφέλους» που αφήνει απροστάτευτο και εκτεθειμένο τον λαό.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις οδυνηρές συνέπειες και τα αδιέξοδα της πολιτικής της στο δημόσιο σύστημα Υγείας ως «ευκαιρία» για να «τρέξει» τα αντιδραστικά της σχέδια, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων. Είναι μάλιστα αποκαλυπτικό το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα κενά από τις αναστολές εργασίας που επιβάλλει, ως «ποινή» για όποιον δεν έχει εμβολιαστεί.

Αντί να παίρνει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, την ώρα που η πανδημία καλπάζει, η κυβέρνηση προωθεί συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, δίνοντας μια «πρόγευση» της εφαρμογής των απαράδεκτων εξαγγελιών για κλεισίματα νοσοκομείων που «δεν χρειάζονται», με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους!