Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Δυσκολία


Στον γνώριμο ρόλο του «πλυντηρίου» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών έλαμψε ξανά το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο βουλευτής Ανδρ. Λοβέρδος, μετά από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, όπου μετέχει. Αφού περιέγραψε το «πρωτόγνωρο» και «εξαιρετικό» κλίμα που «δεν έχει ξανασυναντήσει», καθώς «αποθεώθηκαν» από τους ΝΑΤΟικούς εταίρους «οι τοποθετήσεις εις βάρος της Τουρκίας», πρόσθεσε πως «δεν συμμετείχε σε αυτό το κλίμα αποδοκιμασίας η Αμερική, αλλά οι Αμερικάνοι γερουσιαστές και βουλευτές δεν έλεγαν και τίποτα. Ενώ και ο Στόλτενμπεργκ στήριζε τους Τούρκους, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί ο Ερντογάν με την έννοια ότι στρέφεται εναντίον της τρομοκρατίας». Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τον παραλληλισμό που έκανε ο Ερντογάν ανάμεσα στην τωρινή επιχείρηση στη Συρία και την εισβολή στην Κύπρο, πρόσθεσε πως «τότε είχε το πράσινο φως των Αμερικανών, για το οποίο έχουν ζητήσει συγγνώμη επανειλημμένα (σ.σ. οι Αμερικανοί!), ενώ σήμερα μπορεί αυτό να ίσχυσε σε επίπεδο τηλεφωνικής επαφής, αλλά τώρα το πήραν πίσω και περνάνε στην αντεπίθεση». Τρικυμία εν κρανίω; Καθόλου! Απλά, όσο οι κίνδυνοι για το λαό γίνονται εξόφθαλμοι από την ελληνική συμμετοχή στον βρώμικο σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η δυσκολία των «ΝΑΤΟικότερων του ΝΑΤΟ» να κάνουν το μαύρο άσπρο και να παρουσιάσουν την ιμπεριαλιστική συμμαχία ως εγγυητή τάχα της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Τι φοβάστε κύριοι της κυβέρνησης από μια διαδήλωση για την ειρήνη ;


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή στη Συρία, παρά την έντονη αστυνομοκρατία (ΦΩΤΟ)


Μαζική και μαχητική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία, που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις στην πρεσβεία της Τουρκίας.

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη Συρία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας» οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν τη δολοφονική τουρκική στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας σε βάρος των Κούρδων της Συρίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τους μεγάλους κινδύνους που κρύβουν οι εξελίξεις για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Το ψήφισμα της Επιτροπής διάβασε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ μίλησε και ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Παραχάραξη της Ιστορίας με ... περιφερόμενο θίασο


Ενα ευφάνταστο «πρότζεκτ πολυμέσων» επιστρατεύεται για την εμπέδωση του αντικομμουνισμού μπροστά στην 30ή επέτειο παλινόρθωσης του καπιταλισμού

Ο αντικομμουνισμός και το ψέμα «περιοδεύουν» στις τσεχικές πόλεις
Ο αντικομμουνισμός και το ψέμα «περιοδεύουν» στις τσεχικές πόλεις
Η νέα τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία του αντικομμουνισμού και της πιο πρόστυχης παραχάραξης της Ιστορίας στην καπιταλιστική Τσεχία. Με τη χρήση πολυμέσων, μιας κατασκευής τύπου «πλανητάριου», με έναν μεγάλο θόλο τρισδιάστατης προβολής και ηχητική εγκατάσταση, έχει στηθεί το «πρότζεκτ Totalita» (ολοκληρωτισμός), που χρηματοδοτείται αδρά από το αστικό κράτος και ιδιωτικούς φορείς (με ελεύθερη είσοδο) και έχει ως στόχο να σβηστούν από τη συλλογική μνήμη - ειδικά για τις νέες γενιές - τα σημαντικά επιτεύγματα της περιόδου της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, από το 1948 έως το 1989 στην τότε Τσεχοσλοβακία.
 Ο περιφερόμενος θίασος παραχάραξης της Ιστορίας περιοδεύει ήδη από τις 23 Σεπτέμβρη σε διάφορες πόλεις της Τσεχίας, όπου η κατασκευή στήνεται σε κεντρικές πλατείες. Ξεκίνησε από το Τσέσκε Μπουγκιεοβίτσε, αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Μπρνο, στη συνέχεια θα περάσει από το Πλζεν και θα καταλήξει στην πρωτεύουσα Πράγα από 11 έως 17 Νοέμβρη, όπου πρόκειται να γιορταστούν τα 30 χρόνια της λεγόμενης «Βελούδινης Επανάστασης», δηλαδή της ανατροπής του σοσιαλισμού και της παλινόρθωσης του καπιταλισμού.

Δεν γίνεται να «σκίζεσαι» για την ισοτιμία της ψήφου και να ζητάς κατάργηση της απλής αναλογικής



Ρεσιτάλ υποκρισίας από Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ αποτελεί ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί για την ψήφο των αποδήμων και αναμένεται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και πιθανά μέσα στον Οκτώβριο. Αυτός τουλάχιστον είναι ο διακηρυγμένος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα της εμπλοκής στα κοινά και τα πολιτικά τεκταινόμενα στους οικονομικούς μετανάστες που προέρχονται από την χώρα.
Δηλαδή κατ’ αρχήν τα θύματα της οικονομικής κρίσης, τους ανθρώπους (κυρίως νέους) που λόγω της ανεργίας, της ανέχειας και της έλλειψης προοπτικής οδηγήθηκαν στην αναζήτηση ενός διαφορετικού μέλλοντος σε χώρες του εξωτερικού, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που σπούδασαν.

Το έγκλημα έχει και τη δική τους υπογραφή




Να κάνει το μαύρο άσπρο σε ό,τι αφορά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα ναρκωτικά, την οποία συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προσπάθησε ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του προχτές σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα. Αραδιάζοντας ψέματα και μισόλογα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παραπλανήσει εργαζόμενους, θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, που δίνουν αγώνα για να διαφυλαχθούν ο χαρακτήρας και το πολύτιμο έργο του ΚΕΘΕΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας αρκέστηκε να χαρακτηρίσει... «άγαρμπη» την ΠΝΠ που εξέδωσε η ΝΔ για το ΚΕΘΕΑ, υπονοώντας προφανώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διέθετε πιο «κομψά» μέσα για να πετύχει τους ίδιους στόχους.

Μέρισμα κοροϊδίας


Φωτό αρχείου 
 Φωτό αρχείου

Έναν ακόμα «μποναμά» για τις επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, συμπληρωματικά στις φορομειώσεις και τις άλλες απαλλαγές που προβλέπει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, διαρρέοντας ότι τον Δεκέμβρη σκοπεύει να μοιράσει περίπου 140 εκατ. ευρώ από το «υπερπλεόνασμα», τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη φοροελάφρυνσή τους, πιθανόν ως έκπτωση στην τελευταία δόση του φόρου.

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι θα βγουν ωφελημένοι και οι μικροί επαγγελματίες από μια αναλογική έκπτωση του φόρου, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι έχουν να περιμένουν «μέρισμα» από την ανάπτυξη, αρκεί να είναι συνεπείς στις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις.

Αρκεί δηλαδή να υπομένουν αδιαμαρτύρητα τα χαράτσια και τα άλλα μέτρα που παραμένουν και επεκτείνονται για τους μικρούς επαγγελματίες και όλο το λαό, το ξεζούμισμα των οποίων είναι προϋπόθεση για τα υπερπλεονάσματα που διαφημίζει τώρα η κυβέρνηση, όπως έκανε άλλωστε και η προηγούμενη.