Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 




       ΚΑΛΗ   ΧΡΟΝΙΑ


«Των δημίων επιστήμη...»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε σημερινή του ανάρτηση ο Κ. Μητσοτάκης με θέμα τον εμβολιασμό επισημαίνει πως «Με σύμμαχο την επιστήμη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας και της παραπληροφόρησης!». Ποιος είδε την επιστήμη και την πληροφόρηση και δεν τις φοβήθηκε;

- Ποια επιστήμη διδάσκει πως το «ορθό» είναι το δημόσιο σύστημα υγείας να συνεχίζει να λειτουργεί στα «όρια» του, εδώ και δύο χρόνια, με προσωπικό λιγότερο από τα προ πανδημίας επίπεδα και με νοσοκομειακές μονάδες, που θα μπορούσαν να συμβάλουν τα μέγιστα στην μάχη για την ζωή να παραμένουν κλειστές, αφού καμία κυβέρνηση δεν τις ξανάνοιξε τότε που έκλεισαν;

- Ποια επιστήμη διδάσκει πως «επειδή δεν μπορεί το δημόσιο σύστημα να ανταποκριθεί στους απαιτούμενους μοριακούς ελέγχους για κορονοϊό, μην κάνετε pcr test εκτός αν θέλετε να πληρώσετε 60 ευρώ σε ένα διαγνωστικό»;

Δεν υπάρχει «φιλική προς το περιβάλλον» εκδοχή του καπιταλισμού

 

Η ομιλία του ΚΚ Τουρκίας στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

 

Το πρόβλημα της θαλάσσιας βλέννας στη Θάλασσα του Μαρμαρά συνδέεται άρρηκτα με την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στη θάλασσα

Copyright 2021 The Associated

Το πρόβλημα της θαλάσσιας βλέννας στη Θάλασσα του Μαρμαρά συνδέεται άρρηκτα με την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στη θάλασσα
Δίνοντας συνέχεια στην αξιοποίηση υλικών από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε στις 28/11 η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, με θέμα «Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της εργατικής - λαϊκής πάλης ενάντια στην "πράσινη" και "ψηφιακή" καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την πραγματική διέξοδο, τον σοσιαλισμό», ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα την ομιλία της Ekin Sonmez, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) και υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.
***

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, όπου οι ηγέτες συναντήθηκαν για τη λεγόμενη προστασία του περιβάλλοντος, στην τελευταία από μια σειρά συναντήσεων από τη δεκαετία του '90. Επομένως, είναι πολύ επίκαιρο να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο θέμα.

Εχουμε δει ξεκάθαρα από αυτήν τη συνεδρίαση της COP26 (Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή) ότι οι ιεραρχικές σχέσεις και ο ανταγωνισμός μέσα στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων αντανακλώνται πλήρως σε αυτές τις συναντήσεις. Με απλά λόγια, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν δέχονται να αναλάβουν καμία δέσμευση - και ακόμη και αν γίνει οποιαδήποτε δέσμευση, αυτή παραμένει στα χαρτιά - το ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί από τις χώρες δεν μπορούν να επιτευχθούν και δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου ή επιβολής τους, αποδεικνύουν πως αυτά τα γεγονότα δεν στοχεύουν σε τίποτα άλλο πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων. Λόγω της απουσίας της Σοβιετικής Ενωσης, δεν πρέπει να περιμένει κανείς από αυτές τις δομές, των οποίων η λειτουργία έχει μετατραπεί πλήρως σε μια διεθνή οργάνωση και διατήρηση της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, ότι θα αντιμετωπίσουν τον πυρήνα του προβλήματος του κλίματος και του περιβάλλοντος, ενός από τα πιο φλέγοντα προβλήματα της εποχής μας.

Νόμιμη η απαγόρευση του Ρουμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!

 

Την Τρίτη 21 Δεκέμβρη δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), σύμφωνα με την οποία είναι νόμιμη η απόρριψη από τις κρατικές αρχές της Ρουμανίας (από τον Μάη του 2014) της αίτησης εγγραφής του Ρουμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (και άρα της ίδρυσης και αναγνώρισής του ως πολιτικού κόμματος), επειδή «το πρόγραμμα και οι καταστατικές αρχές του εν λόγω κόμματος δεν είχαν αποστασιοποιηθεί από το πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας (πρώην RCP), περιείχαν ασαφείς και γενικούς όρους και επέτρεπαν ολοκληρωτικές και εξτρεμιστικές ενέργειες, ικανές να βλάψουν την εθνική ασφάλεια, αποτελούσαν δε κίνδυνο για τις δημοκρατικές αξίες»i.

Μάλιστα, ενώ στην προσφυγή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γινόταν επίκληση στην παραβίαση τόσο του άρθρου 10 (ελευθερία έκφρασης) όσο και του άρθρου 11 (ελευθερία συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση μόνο στη βάση του άρθρου 11. Εκρινε δε ότι δεν παραβιάζεται το άρθρο 11 της ΕΣΔΑ αφού στην απόφαση του ρουμανικού αστικού κράτους δεν υπήρχε γενική απαγόρευση ίδρυσης Κομμουνιστικού Κόμματος (!), η ανάλυση των εθνικών αρχών για την απαγόρευση εγγραφής του συγκεκριμένου κόμματος ήταν πλήρης και ορισμένη και η παρέμβαση (από το αστικό κράτος) εξυπηρετούσε επιτακτική κοινωνική ανάγκη για την προστασία της δημοκρατίας. Επομένως, «η απόρριψη της αίτησης εγγραφής ήταν "απαραίτητη σε μια δημοκρατική κοινωνία", σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 11 της ΕΣΔΑ»ii.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 2022 Ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση για τον 21ο αιώνα!

 

 

Στο μήνυμά της για το 2022, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, αναφέρει:  

1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, σε όλους κι όλες, εργαζόμενους, άνεργους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με βαθιά πεποίθηση ότι ο λαός μπορεί στις σημερινές συνθήκες να βρει την αισιοδοξία, το κουράγιο και την αλληλεγγύη, αν πιστέψει στο δίκιο και τη δύναμή του. Μπορεί να μετατρέψει το σύνθημα "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό", που είδαμε να γίνεται πράξη σε δύσκολες στιγμές της περασμένης χρονιάς, σε σάλπισμα αντεπίθεσης και υλοποίησης εκείνων των προϋποθέσεων που θα του επιτρέψουν να ζήσει καλύτερα. Άλλωστε, οι στιγμές που ξεχώρισαν τον προηγούμενο χρόνο ήταν εκείνες που η λαϊκή πρωτοβουλία και κινητοποίηση έβαλαν τη δική τους μοναδική σφραγίδα στις εξελίξεις. Κι αν αυτές οι στιγμές αποτελούν ακόμη φωτεινή εξαίρεση, μπορεί ο λαός να τις επιβάλει ως κανόνα, στον αγώνα για μια κοινωνία που οι πόθοι και τα όνειρα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και αδικία θα μπορέσουν τελικά να εκπληρωθούν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη, τον κόσμο.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Εργατικά Κάλαντα από την εξέδρα ΔΕΛΤΑ (VIDEO)

 

 
 

Εργατικά Κάλαντα από την εξέδρα ΔΕΛΤΑ λένε εργάτες από τα Πετρέλαια Καβάλας. 

«Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά, είμαστε όλοι μια γροθιά,

εργάτες ενωμένοι και ποτέ μας νικημένοι»

τραγουδούν οι εργάτες από τα Πετρέλαια Καβάλας κι εύχονται «Καλή Χρονιά, Καλή Δύναμη και Καλούς Αγώνες». 

Κόστος και ταλαιπωρία για τον κόσμο που κάνει διαγνωστικά τεστ και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα self test (ΦΩΤΟ)

 

Ουρά στον Διόνυσο 
Ουρά στον Διόνυσο

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία και η ανησυχία για τον κόσμο με τη διενέργεια τεστ και την κυβέρνηση προκλητικά να ισχυρίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς.

Οι ουρές, τις τελευταίες μέρες, σε κέντρα υγείας και διαγνωστικά κέντρα είναι ατελείωτες, με τον κόσμο να χρειάζεται να περιμένει ολόκληρες ώρες για να εξυπηρετηθεί ενώ πληρώνει από την τσέπη του στα ιδιωτικά κέντρα. 

Την ίδια ώρα κι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στον πληθυσμό, η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει τη διενέργεια δωρεάν μαζικών τεστ, πανηγυρίζει για την εξασφάλιση των self test, αφήνοντας τον κόσμο απροστάτευτο στο έλεος της πανδημίας, μεταφέροντας μάλιστα και το κόστος σε περίπτωση που επιλέξουν να το κάνουν σε ιδιωτικό κέντρο ή φαρμακείο.