Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ



Με μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα διεκδίκησαν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Με μεγάλη παναττική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, διεκδίκησαν στο δρόμο του αγώνα όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα τους, στα πλαίσια και του πανελλαδικού δεκαήμερου δράσης.

Η κινητοποίηση έξω από το Υπ. Εργασίας και η συνάντηση με τον Ν. Μηταράκη

 
Με το σύνθημα, «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις. Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι έφτασαν στο Υπ. Εργασίας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε συγκέντρωση. Με πανό, ντουντούκες, ανακοινώσεις και συνθήματα διεμήνυσαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, καθώς οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, ωστόσο οι αντιασφαλιστικοί νόμοι διαχρονικά παραμένουν, χτυπώντας τα δικαιώματά τους. Μάλιστα, όπως τόνισαν, δεν παλεύουμε μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας καθώς η αντιασφαλιστική σκυτάλη περνά από την μια κυβέρνηση στην άλλη και φυσικά και στη σημερινή. (Δείτε εδώ video από την πορεία).

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από το ΚΚΕ - Θ. Παφίλης: Έγκλημα σε βάρος του λαού (VIDEO)


ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ





Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα νομοσχέδια του υπουργείου Ενέργειας που κυρώνουν τις τέσσερις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο θα καταθέσει το ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως το ΚΚΕ ζητάει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού, δηλαδή την εκχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους ενός μη αναπληρώσιμου ορυκτού πλούτου του λαού.

Ανήξερος


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στέλεχος της ΝΔ, Κ. Αγοραστός, δήλωσε αδυναμία να απαντήσει σε ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ, επικαλούμενος ...«έλλειψη γνώσης» του περιεχομένου της. Πάει πολύ να παριστάνει τον ανήξερο ο περιφερειάρχης, όταν έχει βουίξει ο τόπος για τη νέα Συμφωνία! Μάλιστα, ο ίδιος συμμετείχε πρόσφατα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της Τοπικής Διοίκησης σε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, αλλά και σε αποστολή στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου προφανώς τους εξηγήθηκε από πρώτο χέρι ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός και τους ανατέθηκαν καθήκοντα στην υλοποίησή του. Ο Κ. Αγοραστός υπήρξε επίσης βουλευτής της ΝΔ και επομένως γνωρίζει ότι η Συμφωνία αυτή ανανεώνεται κάθε χρόνο από το 1990. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας «κάνει το παγόνι» για την κατάπτυστη Συμφωνία, η οποία εκθέτει το λαό της περιοχής σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους, αφού στην ανανεωμένη της έκδοση θα περιλαμβάνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Λάρισα και Βόλο, που μετατρέπονται σε επίσημες βάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Η στάση της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης και όλων των αστικών κομμάτων απέναντι στη Συμφωνία για τις βάσεις πρέπει να σημάνει συναγερμό για το λαό. Στη Θεσσαλία και παντού να δοθεί απάντηση με μαζικές αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα.

Με αγώνες τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας.



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ. ,  Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com




Με αγώνες τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια.
ΟΛΟΙ στην Πανμακεδονική  

συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη  στις 11 το πρωί στο Άγ. Βενιζέλου.

Λάθος, ήταν 99.364.289…



Παρατήρηση 1η: Το άθροισμα των «θυμάτων του κομμουνισμού» δεν είναι «100 εκατομμύρια» όπως πληροφόρησε τους αναγνώστες της η «Εστία». Είναι 99.364.289… Ούτε ένας λιγότερος. Αλλά ούτε κι ένας περισσότερος.   
    Παρακαλούμε την «Εστία» να συγκρατήσει τον αριθμό, να μην ξανακάνει λάθος, γιατί σε αυτά τα θέματα πρέπει να είμεθα (ωραίο το λογιο-καθαρευουσιάνικο;) έγκυροι, έγκριτοι και ακριβείς.

    Παρατήρηση 2η: Το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» στηρίζεται, όπως διαπιστώσαμε, σε επιστολή αναγνώστη της. Αυτός είναι που «μέτρησε» τα «θύματα του κομμουνισμού», έστειλε γράμμα στην «Εστία» κι αυτή το έκανε πρώτο θέμα της. Αλλά δεν τα «μέτρησε» μόνος του. Όπως μας λέει ο αναγνώστης – επιστολογράφος της «Εστίας», ο αριθμός (που τον έκανε πρωτοσέλιδο η «Εστία») προκύπτει από τον «μελετητή Rodolf Rummel» (σσ: σε αυτόν θα ξανάρθουμε). 

Στο κυνήγι του «πράσινου» κέρδους


Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις της ΚΝΕ για την καταστροφή στον Αμαζόνιο

Η ξαφνική «ζέση» διεθνών αστικών ΜΜΕ για την προβολή των κινητοποιήσεων για το κλίμα δεν πηγάζει από «αυθόρμητο» ενδιαφέρον των καπιταλιστών για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Πάει χέρι χέρι με μία καλολαδωμένη «βιομηχανία» που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από το υπαρκτό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Πίσω από το «ενδιαφέρον» των πολυεθνικών κρύβεται το νέο «χρυσωρυχείο» της «πράσινης οικονομίας», ως διέξοδος για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, σε μια περίοδο μάλιστα που η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι αναιμική και γίνεται λόγος ήδη για την επόμενη κρίση. Το αμερικανικό δίκτυο «Bloomberg» από το Μάρτη του 2013 αποκάλυπτε πως επενδυτές σε γνωστές χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η «Morgan Stanley» και η «Goldman Sachs», που διαχειρίζονται αμύθητα κεφάλαια παγκοσμίως, «σπρώχνουν» επενδύσεις στις ΑΠΕ και στα βιοκαύσιμα, κυνηγώντας «πιο καυτά κέρδη».

Γιατί παλεύουν οι συνταξιούχοι;



Γιατί παλεύουμε. Γιατί θα πάμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη. Και την Τετάρτη!
Κανονικά δεν έπρεπε να υπογράφω μόνος μου το κείμενο, αλλά όλοι αυτοί που είναι στη φωτογραφία μαζί. Η «γαλαρία» της εκδρομής του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, σε Αρχαία Ολυμπία, Αμαλιάδα και Πάτρα. Κάποιος πρέπει λοιπόν να «τα μαζεύει» και τα κάνει κείμενο. Και να το «ρίχνει». Κατ’ ευθείαν στο «ψητό» λοιπόν.

Α. ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όταν συναντήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων με την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης (Βρούτση και Μηταράκη), αυτοί:

1. Επέμειναν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης («δε θα αμφισβητήσουμε εμείς την ευρωπαϊκή πολιτική»).

Το ταμείο


 
Πηγή: Eurokinissi

Το «ταμείο» που κάνουν κυβέρνηση και αστικά επιτελεία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πρέπει να γίνει από την εντελώς ανάποδη σκοπιά για το λαό, σε ό,τι αφορά τόσο την «έκρηξη επενδύσεων» που διαφημίζουν όσο και την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Παραμονές του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των επιδιώξεων της κυβέρνησης να «τρέξει» ακόμα πιο γρήγορα το σχέδιο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Βαλκάνια, με τη δέσμευση ότι εγγυάται την πλήρη υλοποίηση της ΝΑΤΟικής συμφωνίας με τη Β. Μακεδονία και την «ευρωπαϊκή προοπτική» της Αλβανίας.