Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ....BURBERRY !!!



Σαν μια κίνηση «φιλική προς το περιβάλλον» χαρακτήρισε η βρετανική εταιρεία Burberry την απόφασή της να κάψει ρούχα και αξεσουάρ αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μην κυκλοφορήσουν στην αγορά σε χαμηλότερες τιμές. Η καταστροφή όλων αυτών των προϊόντων γίνεται ουσιαστικά ώστε να μπορούν οι τιμές των προϊόντων του brand να παραμένουν υψηλές, πουλώντας για παράδειγμα, ένα ανδρικό πουκάμισο για πάνω από 250 ευρώ, μία κλασσική καμπαρντίνα της Burberry έως και 1600 ευρώ, ενώ πάνω από 1.500 ευρώ πωλούνται τα παλτά της.

Καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών για την απόσπαση της λαϊκής συναίνεσης


Andrea Bonetti
Ανασχηματισμός, εκλογολογία, αξιοποίηση της ΔΕΘ για «εξαγγελίες», φιέστες γιορτασμού της υποτιθέμενης εξόδου απ' τα μνημόνια... είναι μερικά απ' τα «δολώματα» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ψαρέψει αναμονή και ανοχή, αποπροσανατολίζοντας το λαό και καλλιεργώντας κάλπικες προσδοκίες για την «έξοδο από τα μνημόνια».
 Χτες, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια ανασχηματισμού καταμεσής του Αυγούστου και πριν από τις κυβερνητικές φιέστες σε Πνύκα και Καστελόριζο για την τυπική λήξη του «προγράμματος». Σενάρια που παρουσιάζουν ως βέβαιη την παρουσία νέου κυβερνητικού σχήματος στη ΔΕΘ, σε μια απόπειρα να σηματοδοτηθεί και σε επίπεδο εικόνας το «πέρασμα στη νέα εποχή» για την οποία ρητορεύει η κυβέρνηση. Τα ίδια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αξιοποίηση πρώην στελεχών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να σηματοδοτηθεί και το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, με το βλέμμα στις εκλογές.

Η πραγματικότητα...


Από παλαιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα 
Από παλαιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Απ' ό,τι φαίνεται, με αποκορύφωμα τις 21 Αυγούστου θα ζήσουμε ένα σίριαλ από «εμπόριο ελπίδας», ψεύτικες προσδοκίες και υποσχέσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφήγημα την ...ανάκαμψη για το λαό και τη «διόρθωση» αδικιών - άκουσον άκουσον - χωρίς να πειραχθεί ούτε μια τρίχα από το μνημονιακό αντιλαϊκό - αντεργατικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων χρόνων. 
Κι αυτά ταυτόχρονα με τις δεσμεύσεις της για τα «μεταμνημονιακά μνημόνια» διαρκείας και την προσήλωση στους αντιλαϊκούς στόχους.

Παρ' όλη όμως την κυβερνητική προσπάθεια, υπάρχει η ίδια η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, που πλευρές της αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» την τελευταία βδομάδα με συνεχιζόμενα θέματα και ρεπορτάζ.

Μια χαρακτηριστική διάψευση των κυβερνητικών παραμυθιών περί «δίκαιης ανάπτυξης» έρχεται π.χ. από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ σε σχέση με τους μισθούς. Στην πρόσφατη έκθεση για τον περασμένο Φλεβάρη, αποτυπώνεται η καθήλωσή τους σε εξευτελιστικά επίπεδα, με τάσεις παραπέρα μείωσης και ταυτόχρονη επέκταση της μερικής απασχόλησης.

«Κοινωνική ένταξη»...


Τους άξονες της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης για την «κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών» παρουσίασε προχτές ο αρμόδιος υπουργός. Προσπερνάμε την ειρωνεία της κυβέρνησης ότι «το πέρασμα στη "μεταμνημονιακή εποχή" δεν μπορεί να εξαιρεί τους πρόσφυγες και μετανάστες», αφού αυτή η εποχή είναι από τώρα ναρκοθετημένη για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους. Ομως, ο υπουργός είπε ότι «αναγνωρίζει την ανάγκη αποσυμπίεσης των νησιών». Και τι είπε ότι θα κάνει σε αυτήν την κατεύθυνση; Οι εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ Λέσβου θα περάσουν στην ευθύνη του υπουργείου, ενώ στη Σάμο θα ανακατασκευαστεί το κέντρο υποδοχής, «εφόσον οι τοπικοί φορείς δεν υποδείξουν άλλο χώρο». Αρα, για μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, δηλαδή για «αποσυμπίεση», ούτε λόγος! Τα νησιά συνεχίζουν να είναι αποθήκες ξεριζωμένων, που δεν θα μπορούν να μετακινηθούν ούτε προς τις χώρες προορισμού τους ούτε και προς την ενδοχώρα. Αλλωστε, μόλις πρόσφατα στη Σύνοδο της ΕΕ για το Προσφυγικό η Ελλάδα ανέλαβε τη δέσμευση όχι απλά να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο του διπλού εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων, αλλά να γιγαντώσει αυτόν τον εγκλωβισμό, αφού η γερμανική κυβέρνηση θα στέλνει πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή η απάνθρωπη, εγκληματική πολιτική δεν μπορεί με τίποτα να καμουφλαριστεί με τίτλους όπως «κοινωνική ένταξη αιτούντων άσυλο»...

ΠΑΤΡΑ : ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ....ΜΗΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΣΤΕ !!! [ video ]



Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συνωστισμός σχολίων, άρθρων, δηλώσεων και ρεπορτάζ σχετικά με την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην Πάτρα.

Δημοτικές παρατάξεις, πολιτευτές, και διάφοροι «παράγοντες», στριμώχνονται για να μπουν στο κάδρο της επιτυχίας σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο.


Η δημοτική παράταξη και οι πολιτευτές της ΝΔ, που είχαν αποδεχτεί την πρόταση 

της κυβέρνησής τους 


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» - Καλούνται με υπουργική απόφαση για το ΚΕΑ να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ




Το νέο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας εργαζόμενοι στα πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», από την πρόσφατη υπουργική απόφαση σχετικά με το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής προς την υπουργό Εργασίας. Συγκεκριμένα, η πρόσφατη ΚΥΑ τούς υποχρεώνει προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» να εγγραφούν υποχρεωτικά στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, παραιτούμενοι ουσιαστικά από την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν και τα δικαιώματά τους.

Αναλυτικά, η Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα «Συνέχιση λήψης του ΚΕΑ, από τους πρώην εργαζόμενους στα "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"» έχει ως εξής: