Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χαλκιδική: Διαμαρτυρία αστυνομικών για τα μεταλλεία χρυσού

70-80 αστυνομικοί καθημερινά στις Σκουριές
Στα 1.500 ευρώ το κόστος μετακίνησης ανά διμοιρία ημερησίως

Η επένδυση των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα, διαμήνυσαν ένστολοι αστυνομικοί, σε διαμαρτυρία τους μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο την Πέμπτη, στον απόηχο των επεισοδίων για τα μεταλλεία και τον τραυματισμό 27χρονου συναδέλφου τους. Εβδομήντα έως ογδόντα αστυνομικοί μεταβαίνουν καθημερινά από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στις Σκουριές για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.
Φωτογραφία αρχείου
                          Φωτογραφία αρχείου       
Ο Θ. Παπαδάκης σημείωσε ότι το γεγονός αυτό αποδυναμώνει την αστυνόμευση στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας, ενώ ξεκινά και η τουριστική περίοδος.
Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ. Προτείνουν να συσταθεί μόνιμη αστυνομική δύναμη στη Χαλκιδική, με εθελοντές αστυνομικούς αποσπασμένους στην περιοχή.
«Γίναμε "κόκκινο πανί" για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας» υποστήριξαν οι ίδιοι.
Για πολιτικό θέμα που αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο ο Θ. Παπαδάκης.
«Στοχοποιηθήκαμε από τους κατοίκους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους» σημείωσε ο γραμματέας της ΕΑΥΘ, αναφερόμενος στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.
πηγή: .enet.gr