Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24ωρη απεργία σε πολυκατάστημα που θέλει ν' ανοίξει την Τρίτη 2 Γενάρη

 

Φωτο αρχειου
Φωτο αρχειου

 

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 2 Γενάρη, προχώρησε το Σωματείο των εργαζομένων στο πολυκατάστημα NOTOS στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενο στις διαθέσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρίας για άνοιγμα του καταστήματος εκείνη τη μέρα. Το Σωματείο καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το πολυκατάστημα NOTOS την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 09.30 το πρωί. 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους:

Διαχρονική πηγή έμπνευσης για την πάλη των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο

 

65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Κούβας

 

Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Κούβας για τα 65 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 65 χρόνων από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, την 1η Γενάρη 1959, το ΚΚΕ απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στον λαό της Κούβας.

Η Κουβανική Επανάσταση απέδειξε πως οι λαοί με την πάλη τους έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης για την πάλη των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων σε όλο τον κόσμο, χαίρει της εκτίμησης και της αλληλεγγύης πλατιών τμημάτων του ελληνικού λαού.

Η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Επιβεβαίωσε τη ζωτικότητα του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού. Πρόσθεσε στο πάνθεον των αγωνιστών της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κινήματος προσωπικότητες όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα, ο Ραούλ Κάστρο, η Βίλμα Εσπίν, ο Φρανκ Πάις και άλλοι.

Υποδεχόμαστε το 2024 με αγωνιστική αισιοδοξία, με πίστη ότι ο λαός θα βγεί πιο δυναμικά, πιο μαζικά στο προσκήνιο

 

 

Στο μήνυμά της για το νέο χρόνο, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: 

«1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα.

Υποδεχόμαστε το 2024 με αγωνιστική αισιοδοξία, με πίστη ότι ο λαός μας, οι λαοί όλης της Ευρώπης και του κόσμου θα βγουν πιο δυναμικά, πιο μαζικά στο προσκήνιο, με μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της ριζικής αιτίας των μεγάλων προβλημάτων τους και του πραγματικού αντιπάλου που έχουν απέναντί τους, του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Μόνο στην πάλη των λαών βρίσκεται η ελπίδα, απέναντι σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο βάρβαρος και άδικος, που αξιοποιεί τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να εντείνει την ανισότητα, συσσωρεύοντας αμύθητο πλούτο στη μία πλευρά, εκείνη των λίγων, και φτώχεια, ανασφάλεια, αδυναμία κάλυψης των σύγχρονων αναγκών στην άλλη, εκείνη των πολλών.