Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου – Δραπετσώνας στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή



Μια εικόνα χίλιες λέξεις αναδεικνύει το αναπτυξιακό αφήγημα της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που ομνύουν στον ευρωνατοϊκό δρόμο. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΛΑΣΥ Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέρου της ΝΔ στην περιοχή. Το ζουμί της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προφανώς εντάσσεται στην προσπάθειά του να ενισχύσει το “φιλολαϊκό” προφίλ του κόμματός του, αποτυπώνεται άψογα σε μια φωτογραφία, στην οποία ο ίδιος φαίνεται μπροστά από ένα νατοϊκό καταμαράν, απέναντι από το χώρο των λιπασμάτων που τόσες αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει στην περιοχή, Όπως τονίζει και η ανακοίνωση, αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τα αστικά κόμματα και στην οποία πρέπει να αντιταχθεί δυναμικά ο λαός, με προμετωπίδα τις δικές του ανάγκες:

Γαϊτανάκι...


Τις δεσμεύσεις του για νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ξεχωρίζοντας τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας, τη μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% και μια σειρά ακόμα κινήτρων στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι φιλομονοπωλιακές αυτές δεσμεύσεις έρχονται λίγο καιρό μετά τις αντίστοιχες ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και με τις οποίες μειώθηκαν η φορολογία στα μερίσματα από το 15% στο 10% και η φορολογία των επιχειρήσεων στο 25% μέχρι το 2022. Το γαϊτανάκι των «προσφορών» στο κεφάλαιο από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίστηκε χτες με νέες «δεσμεύσεις» κυβερνητικών στελεχών, όπως του υπουργού Εσωτερικών, που προανήγγειλε «στοχευμένα» «αναπτυξιακά» μέτρα και φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις.

... προσφορών
 
Κάπως έτσι συνεχίζεται ο διαγωνισμός για το ποιος μπορεί καλύτερα να κάνει τη δουλειά για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ποιος μπορεί καλύτερα να τα πάρει από το λαό για να τα δώσει στο κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η προεκλογική «κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου», που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, συνοδεύεται από αναίρεση των λεγόμενων «αντίμετρων», όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Αυτό σημαίνει «μία η άλλη» για το λαό, που θα συνεχίζει να ματώνει με τους φόρους και τα χαράτσια. Μ' αυτά και με τα άλλα, δεν περνάει μέρα που να μην επιβεβαιώνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αντιλαϊκό κατήφορο από εκεί που θα σταματήσει η σημερινή, αφού το πλαίσιο είναι δεδομένο: Θυσίες από τους εργαζόμενους για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ-ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907




Αθήνα 6/6/2019


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στην συνεδρίασή της 4.6.19 συζήτησε την πορεία του συνταξιουχικού κινήματος μπροστά στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, και επισημαίνει:

Η κάλπικη αντιπαράθεση που παρακολουθούμε  μπροστά στις εκλογές ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν, ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιουχικούς,  εφαρμοστικούς νόμους, που τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία,  τις κοινωνικές παροχές και ό,τι με θυσίες και αγώνες κερδίσαμε, γίνεται με στόχο για το πιο κόμμα θα κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα για να συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Τα μεγάλα λόγια για σταθερότητα, ανάπτυξη, προοδευτικές λύσεις κρύβουν και θολώνουν σκόπιμα την αλήθεια, ότι και μετά τις εκλογές τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μέτρα επιτήρησης, τα ματωμένα πλεονάσματα, όλες οι περικοπές θα  είναι εδώ,  θα εφαρμόζονται και θα έρχονται νέα μέτρα. Στόχος τους η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση σε ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Μαζί με τη μείωση του Αφορολόγητου καταργούν και τα «αντίμετρα»



Σε «σκοτσέζικο ντους» υποβάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα λαϊκά νοικοκυριά, μέσω της προεκλογικής τροπολογίας για το Αφορολόγητο. Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, μαζί με την προνομοθετημένη μείωση του Αφορολόγητου, καταργεί και τα «αντίμετρα» που θα ίσχυαν την επόμενη χρονιά.

Εκτός από το Αφορολόγητο, η τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο προβλέπει ότι δεν θα ισχύσει το 2020 η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, για εισοδήματα έως 700 ευρώ, η οποία έχει νομοθετηθεί ως «αντίμετρο» για την καρατόμηση του Αφορολόγητου.

Επίσης, καταργούνται η μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή που θα ίσχυε για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, καθώς και ο επαναπροσδιορισμός του ύψους του εισοδήματος των φυσικών προσώπων ή σχολάζουσας κληρονομιάς και της κλίμακας, βάσει της οποίας υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Κοινή ατζέντα


  Πηγή: Associated Press

Η έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της «ενισχυμένης εποπτείας», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, γκρεμίζει με πάταγο τα προπαγανδιστικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί «μεταμνημονιακής εποχής» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Αποκαλύπτει ότι τα μνημόνια διαρκείας για το λαό δεν είναι πίσω, αλλά μπροστά. Το ίδιο και οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στη θέση του μηχανοδηγού, τις ράγες τις στρώνουν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Αυτοί είναι που θέτουν την ατζέντα, δηλαδή την κυβερνητική πολιτική που θα υλοποιηθεί την επομένη των εκλογών, με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ένταση των εκβιασμών και των πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η «δημοσιονομική κατάσταση» της χώρας.