Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αίσχος!



Το αίσχος τους δεν έχει όρια. Ούτε μια λέξη δεν ειπώθηκε στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας, με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, και τον Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε στείλει συνεργείο στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Είναι προφανές ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ που εκφράστηκε στην εκδήλωση ενοχλεί.

Όπως επίσης, μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος -που είναι και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ- τα βρήκε σκούρα στη Βουλή απέναντι στην κριτική του ΚΚΕ για την τροπολογία - δωράκι στους καναλάρχες, που έφερε άρον - άρον η κυβέρνηση, δίνοντάς τους ένα γενναίο τράτο στην καταβολή των δόσεων για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών. 

Μάλιστα, για να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ, ο υπουργός κατέφυγε σε γνωστά χρυσαυγίτικα επιχειρήματα, αναμασώντας τις γνωστές βρωμιές για τον «902» και άλλα παρόμοια.

Μετά από αυτά, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν αυτά που ακούστηκαν στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΡΤ και στο εκτενές ρεπορτάζ στο ίδιο δελτίο ειδήσεων περί πλουραλιστικής ΕΡΤ.

902.gr

Προσκλητήρια και «προκλήσεις» με «ρεκλάμα» την αντιλαϊκή πολιτικ


Με καλύτερη «ρεκλάμα» την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, σε συνδυασμό και με τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις αναφορικά με την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) επανέλαβε χτες το εγχείρημα της εξόδου στις διεθνείς χρηματαγορές για την άντληση νέου κρατικού δανείου, που βέβαια προστίθεται στη μάζα του ήδη υπάρχοντος και στις πλάτες του λαού. Το νέο κρατικό ομόλογο 5ετούς διάρκειας έκλεισε στη χτεσινή δημοπρασία με μέσο επιτόκιο στο 3,6%, καθώς σε αυτό ενσωματώνονται τα ρίσκα και οι αβεβαιότητες των επενδυτών γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, έναντι αποδόσεων αρκετά κάτω από το 1% που εμφανίζουν οι αποδόσεις αντίστοιχων τίτλων κρατών του ευρωπαϊκού Νότου. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το «επενδυτικό ενδιαφέρον» έφτασε στο αστρονομικό ύψος των 10 δισ. ευρώ, από τα οποία ο ΟΔΔΗΧ έκανε αποδεκτές «προσφορές» της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

Βαρέλι χωρίς πάτο



Την ώρα που η κυβέρνηση σηκώνει τον γνωστό προπαγανδιστικό «κουρνιαχτό», με ανακοινώσεις όπως αυτές για τον κατώτατο μισθό, που σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του άθλιου μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για καθορισμό του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση, το αντιλαϊκό οπλοστάσιο έρχεται να θωρακιστεί παραπέρα με άλλες 16 παρεμβάσεις που βρίσκονται «προ των πυλών», στο πλαίσιο της δεύτερης «μεταμνημονιακής» «αξιολόγησης».

***
 
Μεταξύ των μέτρων αυτών ξεχωρίζουν αναμφίβολα η «εμβληματική» νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται για την παραπέρα διάλυση του καθεστώτος προστασίας για τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία και ο νόμος «περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών», που - και τα δύο - σηματοδοτούν γενίκευση των πλειστηριασμών και των εκβιασμών στα λαϊκά στρώματα.

Παράλληλα, η άλλη όψη των σχεδίων αυτών σημαίνει νέες διευκολύνσεις στις τράπεζες και κρατικές «εγγυήσεις» που θα πληρώσει και πάλι ο λαός ούτως ώστε να απορροφήσουν τις ζημιές και να βάλουν στο χέρι τις «απαιτήσεις» τους από τα λαϊκά στρώματα, να περιορίσουν τα «κόκκινα» δάνεια και να τροφοδοτήσουν με φτηνό δανεισμό ένα νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Κρύβουν την αλήθεια


Από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 28 Γενάρη 2019 
Από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 28 Γενάρη 2019
Πηγή: Eurokinissi

Με την προπαγάνδα για τις αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι με την πολιτική της ανοίγει τάχα δρόμο για την αποκατάσταση «βήμα βήμα» των μισθών, μετά από 8 χρόνια κρίσης και ανελέητων περικοπών.

Ότι το «τέλος των μνημονίων» και η «ανάκτηση της ιδιοκτησίας του προγράμματος» δημιουργούν προϋποθέσεις για φιλολαϊκά μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του λαού.

Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Και μόνο το γεγονός ότι οι αυξήσεις στον κατώτερο μισθό γίνονται με την ενεργοποίηση ενός μνημονιακού νόμου, επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται ακάθεκτη, επειδή αποτελεί στρατηγική επιλογή και ανάγκη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.