Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

17/06/2012. Πάει κι'αυτή η Κυριακή

Σαν σήμερα : Ξεκινά η ανταρσία στο Θωρηκτό Ποτέμκιν.

Το πολεμικό πλοίο Πρίγκιπας Ποτιόμκιν της Ταυρίδας (ρωσικά: Князь Потёмкин-Таврический), γνωστό παγκοσμίως ως Θωρηκτό Ποτέμκιν, ήταν θωρηκτό της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, υπαγόμενο στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Το Ποτέμκιν έγινε γνωστό τον Ιούνιο του 1905, όταν το κατώτερο πλήρωμα στασίασε εναντίον των αξιωματικών, ύψωσε κόκκινη σημαία και αγκυροβόλησε στα ανοιχτά της Οδησσού, καλώντας τους ναυτικούς των υπόλοιπων πλοίων και τους πολίτες σε γενικευμένο ξεσηκωμό εναντίον του τσάρου. Αν και τελικά η εξέγερση έληξε άδοξα με τη φυγή των στασιαστών στη Ρουμανία, ο απόηχός της υπήρξε μεγάλος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε βαθμό που θεωρείται προάγγελος της Επανάστασης του 1917.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (ΣΕΒ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ BUSINESSEUROPE


Προσδοκούμε ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα.

Η ανάπτυξη οδηγεί στην έξοδο από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, εξέφρασε, σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος,http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9445.html μιλώντας σε συνέδριο της ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης BusinessEurope με θέμα: «Η ανάπτυξη οδηγεί στην έξοδο από την κρίση». Το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ο πρόεδρος της BusinessEurope, Γιούργκεν Τούμαν δήλωσε: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας. Αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις δεν γίνεται να συνεχίσουν να προτείνουν μέτρα που αυξάνουν το επιχειρηματικό κόστος και, ταυτόχρονα, να παραπονιούνται ότι είμαστε τελευταίοι σε ανάπτυξη».