Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Μετά το σώμα της νοσοκόμας από τη Γάζα, οι Ισραηλινοί δολοφονούν και τη μνήμη της

 
 
Σε προσπάθεια σπίλωσης της μνήμης της δολοφονημένης Ραζάλ αλ-Νατζάρ επιδίδονται οι ισραηλινές αρχές, παρουσιάζοντάς την ως “τρομοκράτη”. 
 

Σε έναν αγώνα προπαγάνδας έχουν επιδοθεί οι ισραηλινές αρχές μετά τη στυγερή δολοφονία της νεαρής Παλαιστίνιας νοσοκόμας Ραζάλ Αλ-Νατζάρ πριν λίγες μέρς στη Γάζα. Η παγκόσμια κατακραυγή για αυτή την πράξη που συνιστά ξεκάθαρα έγκλημα πολέμου, καθώς τη στιγμή που πυροβολήθηκε έφερε ξεκάθαρα την ενδυμασία της νοσοκόμας, οδηγεί το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ σε μια χυδαία προσπάθεια αμαύρωσης της μνήμης του θύματος.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για την παρουσία χρυσαυγίτη βουλευτή σε εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού


Από την εκδήλωση στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» 
Από την εκδήλωση στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»
Πηγή: Eurokinissi 
 
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρόσκληση και την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό στις 11 Ιούνη στο θωρηκτό "Γ. ΑΒΕΡΩΦ", στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος"» τονίζει σε ανακοίνωση η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Επιπλέον σημειώνει:

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, διότι με συστηματικό τρόπο και κατ΄ εξακολούθηση προσκαλεί τους ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σημερινή παρουσία τους προστίθεται στο ταξίδι με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, την πρόσκλησή τους σε ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, την παρουσία τους στην εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο και αλλού.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε στον κυβερνήτη του θωρηκτού "Γ. ΑΒΕΡΩΦ" ότι είναι απαράδεκτο να προσκαλούνται στην εκδήλωση οι υπόδικοι ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, αποχωρώντας από την εκδήλωση.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να καταδικάσει αυτή την προκλητική στάση της κυβέρνησης και να απομονώσει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, όπου κι αν εμφανίζονται αυτοί».  

902gr

«Αν σφίγγεις το χέρι των δολοφόνων, δεν έχεις ηθική»







«Αν σφίγγεις το χέρι των δολοφόνων, δεν έχεις ηθική»

 
 
   Ο κύριος που σφίγγει το χέρι του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

   Ο ίδιος κύριος αυτός πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και στη συνάντηση με τον Νετανιάχου μίλησε για …όλα εκτός από ένα: Τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. 

   Παραθέτουμε το ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας για να ψάξετε κι εσείς μήπως εμείς κάναμε λάθος. 

 «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς. Ακόμη, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ
Επιπλέον, συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτήν. Επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Ο ΡΟΤΖΕΡ ΓΟΥΟΤΕΡΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ROLAND GARROS'' ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ !!! [ video ]



Ο Ρότζερ Γουότερς, από το διάσημο τουρνουά τένις Roland Garros, έστειλε μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης, πριν από τον τελικό των ανδρών.

  

Επέλεξε να παρουσιάσει το τρόπαιο φορώντας καφίγια (την παλαιστινιακή μαντίλα – σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων). «Πολλοί ίσως έχουν ξεχάσει το 1789, αλλά εγώ θυμάμαι. Στη χώρα σας τη Γαλλία γεννήθηκε η ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη!



Στην Αθήνα στη 1μμ, στην Ομόνοια


Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 13 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

 

Συλλαλητήρια στις 13 και 14 Ιούνη διοργανώνει το ΠΑΜΕ, καθώς η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην 4η «αξιολόγηση».

Αλλαγή ώρας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη


Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη!


«Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης.
 
Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

O «καμπόσος» αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης



O «καμπόσος» αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης – του Γεράσιμου Χολέβα

 

 
 
  Είναι γνωστό πως ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία για ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε: 

«…ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης, μπορεί να λέει ό,τι θέλει (…)  όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δεν φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι». 

  Να υπενθυμίσουμε πως όταν έγινε η τραμπούκικη – φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη είχε εμφανιστεί στο facebook του κυρίου Καμπόσου η εξής ανάρτηση: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».  Στη συνέχεια η ανάρτηση εξαφανίστηκε και ο δήμαρχος Καμπόσος με ανακοίνωση του – μέσω facebook – ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι:

«Σχετικά με την ανάρτηση η οποία έγινε απο την προσωπική σελίδα του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου για την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης οφείλουμε να ενημερώσουμε πως δυστυχώς κάποιος απο τους πολλούς διαχειριστές της προσωπικής σελίδας του Δημάρχου Άργους Μυκηνών λανθασμένα πραγματοποίησε μια ανάρτηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τα ιδανικά και τα δημοκρατικά ιδεώδη του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου»!

«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»


Ενα συγκλονιστικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Από την εκδήλωση πρώτης προβολής του ντοκιμαντέρ τον Οκτώβρη του 2016
Από την εκδήλωση πρώτης προβολής του ντοκιμαντέρ τον Οκτώβρη του 2016
Μαζί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που κρατάτε στα χέρια σας, κυκλοφορεί δωρεάν το DVD με το ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε». Μια παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για να τιμήσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα. Θυμίζουμε ότι η πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ έγινε σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στην έδρα της, στον Περισσό, στις 31 Οκτώβρη του 2016, όταν κορυφώνονταν οι εκδηλώσεις για τα 70χρονα του ΔΣΕ. Ακολούθησε πλήθος εκδηλώσεων από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ταξίδεψαν το ντοκιμαντέρ σε όλη την Ελλάδα.
 
Η δεκαετία 1940 - '49 είναι πολύ πλούσια, ανεξάντλητη πηγή σε ιστορικά συμπεράσματα με μεγάλη αξία, για όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της ταξικής πάλης στη χώρα μας και γενικότερα. Η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, βεβαίως, δεν μπορεί να χωρέσει στα περιορισμένα χρονικά όρια μιας ταινίας - ντοκιμαντέρ. Στο μέτρο του δυνατού, όμως, και ίσως ξεπερνώντας το, η ταινία «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε» κατορθώνει να αναπλάσει μέσα από ντοκουμέντα, στην πλειοψηφία τους άγνωστα έως τώρα, βήμα το βήμα σημαντικές πλευρές από τη ζωή των μαχητών, την πρώτη απόπειρα για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές. Ξεχωρίζει το ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη, από την ομιλία του στην 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, το 1957, να εξηγεί την πολιτική του Κόμματος εκείνη την περίοδο.

Η πυροπροστασία σε αστικό περιβάλλον


Η τοποθέτηση του Αχιλλέα Αρκαλάκη, επιπυραγού μηχανολόγου - μηχανικού αεροναυπηγού, υποδιοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ


Copyright 2017 The Associated
Αντικείμενο της συζήτησής μας είναι η οργάνωση της «πυροπροστασίας σε αστικό περιβάλλον». Σκοπός μας είναι να αναλύσουμε τον υφιστάμενο σχεδιασμό της πυροπροστασίας. Στη χώρα μας, ο κύριος φορέας πυροπροστασίας είναι το Πυροσβεστικό Σώμα, που έχει ως αποστολή:
 1. Την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών καταστροφών.

2. Την ευθύνη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καταστολής των πυρκαγιών και την παροχή συνδρομής για τη διάσωση των ατόμων και υλικών αγαθών, που απειλούνται από αυτές. Ως επιχειρησιακός σχεδιασμός της καταστολής νοούνται η οργάνωση, η διαχείριση και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων πυρόσβεσης και διάσωσης, του εξοπλισμού και των άλλων μέσων. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της καταστολής περιλαμβάνει ενέργειες που εξασφαλίζουν τον έγκαιρο εντοπισμό, αναγγελία και επέμβαση, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των κινδύνων που απορρέουν από αυτές.

3. Την ευθύνη για τη διεξαγωγή των πυροσβεστικών - διασωστικών επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας της χώρας, της οποίας συνιστά τον επιχειρησιακό βραχίονα.