Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ψάξε στ' όνειρό μας μήπως έχουμε ξεχάσει αυτό που απέναντι μπορεί να μας περάσει

 

 Δημήτρης Μητροπάνος Ψάξε στ' όνειρό μας...........

Ας σταματήσουν οι χοροί

 


Είναι απλή και γνωστή η μέθοδος του Προκρούστη για να φέρουμε την ιστορία στα μέτρα μας. Κόβουμε από το ΕΑΜ της κατοχής το ΚΚΕ…καταγγέλλουμε τις αποτυχίες, οικειοποιούμαστε τις επιτυχίες, ξεχνάμε τους γερμανοϊταλούς φασίστες, ρίχνουμε στο πυρ το εξώτερο τους καταματωμένους κομμουνιστές, προβάλλουμε όσους αργότερα αποχώρησαν από το ΚΚΕ…

Ογδόντα χρόνια από τον Οκτώβρη του ’40, όταν ένας λαός σύσσωμος πολέμησε τον φασισμό, την ίδια στιγμή που  η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του στην πλειοψηφία της φρόντιζε τη σωτηρία της για  την επόμενη μέρα, και συνεχίζονται από την κυρίαρχη εξουσία οι αναφορές σ’ εκείνη την περίοδο να προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες ή σκοπιμότητες που θέλει να εξυπηρετήσει. Καθώς η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνέπεσε με την απειλητική κλιμάκωση της έξαρσης της πανδημίας, που αποκαλύπτει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης, η επικοινωνιακή εκμετάλλευσή της επετείου ήταν μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση όχι μόνο για προβολή του πατριωτικού της προφίλ, όσο για εμπέδωση του αφηγήματος της εθνικής ομοψυχίας, που είναι το βασικό αίτημά της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός στη Βουλή αναφέρθηκε στην αντίσταση όλου  του  ελληνικού λαού, ήταν επειδή  ήθελε να συμπεριλάβει και την πολιτική παράταξη στην οποία προΐσταται στην εθνική αντίσταση, διαγράφοντας τη συνεργασία της πλειοψηφίας της  αστικής τάξης με τους ναζί, υποτιμώντας τους αγώνες των κομμουνιστών.

Να επιταχθούν ΜΕΘ και χειρουργεία του ιδιωτικού τομέα

 

  Πηγή: Eurokinissi

Την επίταξη ΜΕΘ, χειρουργείων και διαγνωστικών μονάδων του ιδιωτικού τομέα και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο ζητά η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επισημαίνει πως «λέει ψέματα» και ότι «οι νέες ΜΕΘ δεν είναι παρά οι ήδη υπάρχουσες γενικές ΜΕΘ».

Η ανακοίνωση:

«Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Αυτές τις ώρες, που ο λαός μας δοκιμάζεται, επιλέγει, αντί να πάρει μέτρα για την προστασία του, να λέει ψέματα. Η ανακοίνωση του υπουργού για το "σχέδιο έκτακτης ανάγκης" για τη Θεσσαλονίκη και η εξασφάλιση νέων δήθεν 43 ΜΕΘ Covid, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη γύμνια του ΕΣΥ.

Το χειρουργείο είναι μέρος της θεραπείας κι εκεί δεν νοείται ποσοστό

 

Του Χρήστου Παπαζαχαρία*

Ανακοίνωσαν μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80% κι εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα προχωρήσουν την κατάργηση του οκταώρου, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την εξουδετέρωση με νόμο των αντιστάσεων των εργαζομένων. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει ο λαός μας.

Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο τι παραμύθι ήταν η λεγόμενη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Και για να μην τους αδικούμε, τα ίδια έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Στο άκουσμα των αιτημάτων μας για πρόσληψη ειδικευμένων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών έβγαζαν καντήλες!

Και τώρα τι κάνουμε;

Ο αγώνας για την υγεία και τη ζωή του λαού δεν μπορεί να περιμένει! Ο αθεράπευτος ιός είναι ο καπιταλισμός!


Μέτρα εδώ και τώρα - Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των λίγων

 

Με ένα καλαίσθητο 4σέλιδο φυλλάδιο, με τίτλο «Ο αθεράπευτος ιός είναι ο καπιταλισμός», η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στο λαό της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της περιοχής, προβάλλοντας την ανάγκη να γίνει υπόθεση ακόμα περισσότερων σωματείων, φορέων, εργαζομένων, βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, της νεολαίας, η διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, απέναντι στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, που έχει για προτεραιότητα την προστασία της οικονομίας του κεφαλαίου και τη στήριξή του σε συνθήκες κρίσης.
 
* * *

«Η αναγκαία ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υποκαθιστά την κρατική ευθύνη για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού», σημειώνεται στο φυλλάδιο και αναδεικνύονται οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση στο διάστημα που πέρασε δεν φρόντισε:

Δεν έχουν το Θεό τους

 


Ο Θεός πουλιέται πακετάκι με χατζάρες και φωτιές. Ο Τραμπ στην Αμερική τάζει μπόλικο θεό και πετρέλαιο για να επανεκλεγεί αρχηγός του λεφτότσιρκου. Στο Πακιστάν, των φθηνών εργατικών χεριών, καταμεσής του δρόμου λιντσάρεται κάποιος που δήθεν πρόσβαλε το λαό. Στη Λυών μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας εκατόν πενήντα Αζερότουρκοι, όπως και λίγο παρακάτω στην Ισπανία, με συνθήματα υπέρ του θεού, βγαίνουν και ψάχνουν Αρμένιους να σφάξουν. Εδώ, εποχή κορονοϊού, είναι μέρες που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις εκκλησίες από τα λαδάδικα, στην πολυκοσμία. Θρηνούν πολλοί για τις ματσέτες και τις χατζάρες που παίρνουν κεφάλια, αλλά σιωπή και χαμηλή ανατριχίλα για δυο μητροκτονίες, με υποκείμενο νόσημα την ψυχική επιβάρυνση παιδιών στα πενήντα, που κουράστηκαν να φροντίζουν γριές στα ογδόντα.

Κερδοσκόποι και δημοσκόποι ακάθεκτοι. Το όλοι μαζί τα φάγαμε έγινε όλοι μαζί τους φάγαμε. Τους εργαζόμενους. Με αφορμή και άλλοθι την πανδημία. Το κεφάλαιο τρίβει τα χέρια του, καθώς εξασφάλισε ανανέωση της στρατιάς δούλων εργαζομένων ανά εξάμηνο. Αλλά και την ποινική δίωξη των συνδικαλιστών. Δεν ξέρω για τη Δημοκρατία, αλλά η Εργασία δεν είναι απλώς στα πατώματα. Σφαγιάστηκε. Αποκεφαλίστηκε. Με «νόμιμο» μαχαίρι. Η μόνη «ιδιοκτησία», που κατέκτησε με το αίμα του ο εργαζόμενος άνθρωπος, ο χρόνος, το λάδι στο καντήλι του που λένε και οι θεοσεβούμενοι, κατασχέθηκε από τους εκμεταλλευτές. Στα καθ' ημάς, μόλις προχτές στη Βουλή. Μαζί με τη μια στέγη πάνω απ' το κεφάλι. Ο νόμος της κάθε τεχνητής πλειοψηφίας στην κάθε αυτοπροσδιοριζόμενη τρομοκρατική δημοκρατία έγινε λαιμητόμος. Κι η πανδημία, με παντιέρα τη μασκοφορία, φτιάχνει ουρές από εκούσια κι ακούσια θύματα.