Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Βαλεντίνα Τερεσκόβα – Καταρρακώνοντας τον μύθο του «ασθενούς φύλου» της αστικής προπαγάνδας

 

Στις 6 του Μάρτη 1937 γεννήθηκε η Βαλεντίνα Τερεσκόβα, η πρώτη γυναίκα που πέταξε στο διάστημα. Αυτή πτήση ήταν αποτέλεσμα των συνθηκών ζωής, μόρφωσης και δουλειάς των γυναικών στην ΕΣΣΔ και τις χώρες του σοσιαλισμού.

Η Βαλεντίνα Τερεσκόβα γεννήθηκε στις 6 του Μάρτη 1937 στην πόλη Γιαροσλάβλ. Οι γονείς της ήταν αγρότες. Από το 1954 εργαζόταν σε εργοστάσιο ελαστικών και από το 1955 έως το 1960 στο εργοστασιακό συγκρότημα υφασμάτων για βιομηχανική χρήση «Κράσνι Περεκόπ», στο Γιαροσλάβλ.

Το 1959 έγινε μέλος του ερασιτεχνικού αεροναυτικού συλλόγου της πόλης της και γρήγορα αναδείχτηκε υπεύθυνη των αλεξιπτωτιστών του εργοστασίου της. Εκτέλεσε 163 πτώσεις.

Η Βαλεντίνα Τερεσκόβα στο Γιαροσλάβλ (1957)

Δ. Καιρίδης: Ένας ρατσιστής και μισός…

 

Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης. Ο καθηγητής. Ο βουλευτής των «αρίστων». Το στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαχώρισε τους πρόσφυγες ανάλογα με το χρώμα τους και τη θρησκεία τους…

Ο καθηγητής Διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (ναι διδάσκει και φοιτητές αυτός ο κύριος) μας …εξήγησε ποιοι είναι «ευπρόσδεκτοι» πρόσφυγες και ποιοι όχι… Για τον καθηγητή Καιρίδη δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες θύματα πολέμων και βομβαρδισμών. Για τον κύριο Καιρίδη δεν είναι όλοι οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο άνθρωποι. Για τον κύριο Καιρίδη τον πρόσφυγα τον καθορίζει το «σωστό» χρώμα και η «σωστή» θρησκεία.

Ρεκόρ καταγράφει η ηλεκτρική ενέργεια στο ελληνικό χρηματιστήριο


ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Νέο ρεκόρ καταγράφει σήμερα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε συνέχεια των αυξήσεων - ρεκόρ στην τιμή του φυσικού αερίου, επιβεβαιώνοντας πως οι λαοί είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Η τιμή στην προημερήσια αγορά διαμορφώνεται στα 426,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα με την μέγιστη τιμή να φθάνει στα 600,07 ευρώ και την ελάχιστη στα 210,09 ευρώ.

Με βάση τον προγραμματισμό που είχε γίνει, η ζήτηση αναμενόταν να καλυφθεί σήμερα κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (48,8%). Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως καύσιμο «μετάβασης» στην «πράσινη ανάπτυξη», αυξάνοντας την εξάρτηση της χώρας από ένα εισαγόμενο καύσιμο και εντείνοντας την ενεργειακή φτώχεια, μετά την απολιγνιτοποίηση.

Πάντως, λόγω των εξελίξεων, η συνεισφορά των λιγνιτικών μονάδων στο ενεργειακό μείγμα αυξήθηκε σήμερα στο 18,8%. Η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών είναι στο 22% και οι εισαγωγές στο 2,8%.

902gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ Αμερικανικά άρματα από την Ρουμανία κατευθύνονται στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

 

Στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ, στον οποίο περιλαμβάνονται και άρματα μάχης, μεταφέρεται με νταλίκες από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Εβρου, σε μια ακόμη ένδειξη του ξέφραγου ΝΑΤΟικού αμπελιού στο οποίο έχει μετατραπεί η χώρα και της αξιοποίησης όλων των υποδομών για τα ευρωατλαντικά σχέδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, θα συμμετάσχει σε κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση.

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φορτηγά να μεταφέρουν άρματα μάχης Abraams, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradleyκαι άλλο υλικό από το Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.