Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συντοπίτες είπαν πως έρχεται κρύο χιόνι παγωνιά.




Στην περίπτωση που επαληθευτούν η προβλέψεις,  για να μπορέσετε να μετακινηθείτε με άνεση και ασφάλεια στους υπέροχους δρόμους της πόλης μας.

Πάρτε τα μέτρα σας!

Βγάλτε της αλατιέρες στο δρόμο! 



Μην τα περιμένετε όλα από τον Δήμο!

Ανάκαμψη για το κεφάλαιο με προϋπόθεση την αντιλαϊκή πολιτική



«Η μετάπτωση της Ελλάδας στις τακτικές διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου από τη μνημονιακή εξαίρεση θα συμβεί ως μια απολύτως φυσιολογική αντανάκλαση της πολύ πιο λειτουργικής πλέον διασύνδεσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης με τους μηχανισμούς της Ενωμένης Ευρώπης».

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του, θέτοντας τους άξονες με τις προτεραιότητες της αντιλαϊκής πολιτικής για το 2017 και περιγράφοντας τα «μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ ως «φυσιολογική» συνέπεια της επιχείρησης καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, διεκδικώντας την αναβάθμιση της θέσης του εγχώριου κεφαλαίου στα παζάρια, στις διεργασίες και τις αναδιαρθρώσεις που συντελούνται στην ΕΕ, ο ΣΕΒ επισημαίνει πως «η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που θα μπορούσε να γίνει εντός του 2017 είναι να ξεκινήσει η πολιτική ηγεσία, και κατά προέκταση η ελληνική διοίκηση, να συμμετέχει πιο ενεργά σε όλες τις διεργασίες της ΕΕ, σε όλα τα επίπεδα».

Την ίδια ώρα, οι προτεραιότητες του ΣΕΒ παραπέμπουν άμεσα σε αυτές που προωθεί και η πλευρά της Κομισιόν, στη βάση της ενιαίας στρατηγικής για την ανάκαμψη του κεφαλαίου και στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εκβιασμοί και εξαιρέσεις


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, το γερμανικό υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να εξαιρέσει από τον κατώτερο μισθό τους πρόσφυγες που αναζητούν δουλειά στη χώρα, κυρίως εκείνους που χρειάζεται να μετεκπαιδευτούν στη Γερμανία, για να αναγνωριστούν οι σπουδές που έχουν κάνει στην πατρίδα τους. Για όλους αυτούς, η γερμανική κυβέρνηση επινοεί το «τρικ» της «υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης», όπως ονομάζεται ο «χρόνος μετεκπαίδευσης», για να εξαιρέσει χιλιάδες πρόσφυγες από τον νόμο για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος είναι σήμερα στα 8,84 ευρώ την ώρα μεικτά. Ο παραπάνω σχεδιασμός περιγράφεται σε έγγραφο «εσωτερικού διαλόγου» που αποκάλυψε ο γερμανικός Τύπος και αντανακλά ευρύτερες διεργασίες σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι οι πρόσφυγες αποτελούν μια πηγή φτηνότερης εργατικής δύναμης, με διάφορα προσχήματα και ταυτόχρονα μέσο πίεσης για συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων συνολικά στην αγορά εργασίας της Γερμανίας. Μάλιστα, δεν περνάει απαρατήρητη η επιχειρηματολογία με την οποία οι Γερμανοί βιομήχανοι υπερασπίζονται τη συγκεκριμένη ρύθμιση, λέγοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση όλοι αυτοί οι πρόσφυγες θα έμεναν άνεργοι. Να λοιπόν άλλη μια εκδοχή του «ευρωπαϊκού κεκτημένου»: Από τη μία η πολιτική του εγκλωβισμού των προσφύγων, ώστε ελεγχόμενα να διακινείται το αναγκαίο εργατικό δυναμικό στις χώρες - μέλη της ΕΕ, και από την άλλη οι εκβιασμοί και οι εξαιρέσεις, προκειμένου να αποτελέσουν οι πρόσφυγες φτηνότερη εργατική δύναμη και «όχημα» για γενικότερες αντεργατικές ανατροπές.