Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ρεσιτάλ νοθείας από τους εργατοπατέρες και απροκάλυπτων παρεμβάσεων από την εργοδοσία!


Υπόθεση όλων των εργαζομένων η πάλη για να πετάξουν από το σβέρκο τους τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην υπονόμευση των αγώνων
Eurokinissi
Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ενάντια στην υπονόμευση των αγώνων
Ενα μήνα περίπου πριν το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα γίνει στις 14 - 17 Μάρτη σε τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα, μακριά από τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου), που συγκροτούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ, δίνουν τα ρέστα τους για να ολοκληρώσουν και να «νομιμοποιήσουν» το ανεπανάληπτο όργιο νοθείας που οργάνωσαν, με την απροκάλυπτη στήριξη της εργοδοσίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να αλλοιώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 Το γεγονός ότι η νοθεία, η πλαστογραφία και οι απευθείας εργοδοτικές παρεμβάσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, δεν είναι τυχαίο: Για να μπορέσουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του να κλιμακώσουν με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς την αντιλαϊκή πολιτική, που αποτελεί «προαπαιτούμενο» για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, θέλουν να διασφαλίσουν και την αντίστοιχη κατάσταση στο εργατικό κίνημα. Θέλουν να διατηρήσουν πάση θυσία τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού κατσικωμένες πάνω στο σβέρκο της εργατικής τάξης, να υπονομεύουν τους αγώνες, να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στο «εθνικό συμφέρον» και στον «κοινωνικό εταιρισμό», να συσκοτίζουν τον πραγματικό αντίπαλο, να στρατεύουν εργαζόμενους σε αιτήματα στήριξης του κεφαλαίου, για το υποτιθέμενο «κοινό καλό» εργοδοσίας και εργαζομένων...

Ποιούς προστατεύουν τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης;






Από atexnos3 στο Φεβ 15, 2019 Πολιτική
 
Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας, με παραταγμένες κλούβες και άντρες των ΜΑΤ, χθες το απόγευμα μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΕΔΥΕΘ και ταξικών σωματείων, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με την παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού εξοπλισμού στην πόλη. 

Για άλλη μια φορά, 20 χρόνια μετά το νατοϊκό μακελειό της Γιουγκοσλαβίας, η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Τότε ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έδινε κυριολεκτικά γη και ύδωρ στις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που, μέσω της Βόρειας Ελλάδας, εφορμούσαν ενάντια στο λαό της γειτονικής χώρας. 

12ο Συνέδριο της ΚΝΕ


Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Όσο κι αν γερνάμε, όσο κι αν θυμόμαστε σαν χτες, που μοιάζει τόσο μακρινό, το δικό σου πρώτο Συνέδριο, όταν μάθαινες πως το δυναμικό της Οργάνωσης διπλασιάστηκε από το προηγούμενο, μες σε μια τετραετία. Όσο κι αν πασχίζουν να μας πείσουν πως δεν είναι πια της μόδας, πως πάλιωσε σαν τις εμμονές μας που περισυλλέγουν τα σκουπιδιάρικα.

Κι αυτοί γελάνε… – Η δεύτερη δίκη του Μπελογιάννη και των συντρόφων του



Τι μπορεί να τους φαίνεται τόσο αστείο που γελάνε; Η κατάθεση ενός ακόμα άθλιου ψευδομάρτυρα; Η αγόρευση του στημένου δημόσιου κατήγορου; Η αναγγελία της πλαστής κατηγορίας; Η ηλίθια φράση … “είναι κατάσκοποι”; Η προειλημμένη απόφαση … “εις θάνατον”;

Σαν σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 1952, αρχίζει η δεύτερη δίκη του Μπελογιάννη και των συντρόφων του στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών. Η δίκη που κατέληξε στην εκτέλεση. Η φωτογραφία είναι από αυτή τη “δίκη Μπελογιάννη” … Κοιτάξτε τους λίγο και σκεφτείτε …

Ποια “χαρά” τους δίνει τέτοιο φωτεινό γέλιο ; Και δε χαμογελάνε απλώς … Το ύφος τους είναι και λίγο ειρωνικό … Τι μπορεί να τους φαίνεται τόσο αστείο που γελάνε; Η κατάθεση ενός ακόμα άθλιου ψευδομάρτυρα; Η αγόρευση του στημένου δημόσιου κατήγορου; Η αναγγελία της πλαστής κατηγορίας; Η ηλίθια φράση … “είναι κατάσκοποι”; Η προειλημμένη απόφαση … “εις θάνατον”;

Αθόρυβα


Αν δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα από το «έργο» της περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, δεν φταίτε εσείς, ούτε βεβαίως και η περιφερειάρχης, σύμφωνα με την «Αυγή». Φταίει που το «έργο» της είναι ...αθόρυβο (!) Γι' αυτό βάλθηκαν να το διαδώσουν, δημιουργώντας μάλιστα και ειδικό σάιτ, μπας και το κάνουν πιο «φωναχτό». Εν ευθέτω χρόνω θα ασχοληθούμε και με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου σάιτ. Για την ώρα, αρκούμαστε να επισημάνουμε ότι η περιφερειακή αρχή θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σεμνή. Γιατί αν κάτι «φωνάζει» στην Αττική, είναι το αντιλαϊκό έργο, που με μοιρασμένους ρόλους υλοποιούν η κυβέρνηση και η Περιφέρεια, σε συνέχεια των προκατόχων τους. Αυτά τα «έργα» «φωνάζουν» στο Μάτι και τη Μάνδρα, όπου σε έναν χρόνο ο λαός θρήνησε 130 νεκρούς λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής πρόληψης και σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, με την Ρ. Δούρου να δηλώνει ότι έτυχε η «στραβή» στη βάρδια της... Αυτά της τα «έργα» «φωνάζουν» επίσης στο Θριάσιο και τη Δυτική Αθήνα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ζουν με την υγειονομική βόμβα της χωματερής στη Φυλή, με τον αποτεφρωτήρα των μολυσματικών, που μόλις πριν από λίγες μέρες η διοίκηση Δούρου τού έδωσε παράταση για άλλα τρία χρόνια. «Εργο» που «φωνάζει» είναι η επέκταση της χωματερής, την οποία δεσμευόταν ότι θα έκλεινε η περιφερειακή αρχή, όπως και η πρόθεσή της να λειτουργήσει τον νέο σκουπιδότοπο στο Γραμματικό. Στα παραπάνω να προστεθεί και το γεγονός ότι από προχτές είναι στον «αέρα» η διακομιδή των κάδων ανακύκλωσης, ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποιημένης διαχείρισης των απορριμμάτων. «Αθόρυβη» δουλειά, λοιπόν, αλλά με «εκκωφαντικά» αντιλαϊκά αποτελέσματα...

Βενεζουέλα: Οι επιθέσεις των ΗΠΑ από το 2002 μέχρι σήμερα



Μια μικρή σύνοψη της επιθετικότητας των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Ο μονόπλευρος πόλεμος που διεξάγεται εναντίον μιας χώρας, η οποία δεν έχει απειλήσει και δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια για να βλάψει τις ΗΠΑ ή τα συμφέροντά τους. Υπό την ηγεσία των Τσάβες και Mαδούρο ‒δύο προέδρων με τους οποίους άσκησε και ασκεί την κυριαρχία της και το δικαίωμά της στην αυτοδιάθεση‒ είναι ένα κατ’ επανάληψη θύμα των εχθρικών, και ολοένα πιο επιθετικών ενεργειών της Ουάσιγκτον.
Το άρθρο που ακολουθεί ανήκει στην Eva Golinger, δικηγόρο, συγγραφέα πολλών βιβλίων και ερευνήτρια, πολίτη της Βενεζουέλας, και γράφτηκε πριν από 4 χρόνια, στις 25/2/2015. Ωστόσο, με τις πρόσφατες, χυδαία απροσχημάτιστες (όσο κι ο ιμπεριαλισμός) ενέργειες των ΗΠΑ (αλλά και της ΕΕ, με το δικό της αυτόφωτο ιμπεριαλιστικό δόγμα −βλ. και Κούβα), διατηρεί στο ακέραιο την επικαιρότητά του. Και δίνει απαντήσεις σε όσους «γνωρίζουν» τα πάντα για τη Βενεζουέλα, αλλά εξακολουθούν να μη βλέπουν ότι το χρώμα του πετρελαίου είναι κόκκινο, ή να αγνοούν ότι η μεταφορά όπλων σε μιά χώρα, για να ελεγχθούν βίαια οι αγορές της από την αστική τάξη, λέγεται «Ανθρωπιστική Βοήθεια».

Προς ιδιωτικοποίηση και τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας


Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής βρίσκεται από χτες το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη βδομάδα. Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας, των οποίων η ιδιωτικοποίηση θα γίνει με τη μέθοδο της υποπαραχώρησης και στη βάση του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών.
 
 Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Η σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ του Δημοσίου και των οργανισμών των λιμανιών είχε καθορίσει ποιοι είναι οι χώροι που παραχωρούνται στους οργανισμούς, διευκρινίζοντας ότι η παραχώρηση γινόταν για αποκλειστική χρήση των χώρων αυτών από τους οργανισμούς. Τώρα το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς αυτούς, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ όπου ανήκουν, να μεταβιβάζουν σε υποπαραχωρησιούχους «λειτουργίες ή αυτόνομες επιχειρησιακές μονάδες τους ή/και Συνδυασμένες Δραστηριότητες».

Ποιος βοηθάει τελικά τον εθνικισμό;




Με αφορμή την - αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής - συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, εξαπολύθηκε, απ' τη μεριά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και του Μαξίμου συγκεκριμένα, μια συκοφαντική, διαστρεβλωτική και προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ. Βεβαίως, δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο και πολύ περισσότερο κάτι πρωτόγνωρο. Κάθε φορά που μια κυβέρνηση - παλιότερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - έδινε «γην και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, αυτό συνοδευόταν με επιθέσεις σε βάρος της βασικής δύναμης που αντιπαλεύει αυτούς τους σχεδιασμούς, του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάθε μέρα και περισσότερο εκτίθεται για το ρόλο του ως υπηρέτη αυτών των σχεδιασμών, που ξεμπροστιάζεται στα μάτια προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων, θα ήθελε ένα «αριστερό» άλλοθι στην αποστολή για να δυναμώσει το ΝΑΤΟ στην περιοχή φυλακίζοντας κι άλλους λαούς σε αυτήν τη δολοφονική μηχανή.

Κοινός τόπος


Από τη συζήτηση στη Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση 
Από τη συζήτηση στη Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Πηγή: Eurokinissi

Καμία εντύπωση δεν προκάλεσε το «κλίμα συναίνεσης» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τις προηγούμενες μέρες, κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, παρά τις κραυγές και τους ανταγωνισμούς τους για τα επιμέρους και τα δευτερεύοντα. Το θέμα άλλωστε προσφερόταν, αφού σε κάθε αστικό Σύνταγμα αποτυπώνονται τα «ιερά και όσια» του κεφαλαίου, που για όλους τους αποτελούν κοινό τόπο.

«Εβγαλε μάτι» λοιπόν η σύγκλισή τους στο στόχο της παραπέρα θωράκισης του σάπιου αστικού συστήματος, ώστε να εξασφαλίζεται η περιβόητη «κυβερνητική πολιτική σταθερότητα». Το πώς δηλαδή θα εξασφαλίσουν σταθερές αστικές κυβερνήσεις, είτε συνεργασίας είτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, που θα τσακίζουν με «σταθερότητα» το λαό, χωρίς το αντιλαϊκό τους έργο να διακόπτεται επ' ουδενί υπό την πίεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Πλειστηριασμοί, εκβιασμοί και κατασχέσεις στην ημερήσια διάταξη


Στην τελική ευθεία έχουν περάσει οι συνεννοήσεις κυβέρνησης, ευρωπαϊκών «θεσμών» και εγχώριων τραπεζικών ομίλων αναφορικά με τη διάλυση της όποιας παρεχόμενης δικαστικής προστασίας στην πρώτη κατοικία για τα «κόκκινα» δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε εκ νέου χτες σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών, με τις διοικήσεις των εγχώριων τραπεζικών ομίλων.
 Την ίδια ώρα, πλάι στην κλιμάκωση των πλειστηριασμών, τα νεότερα στοιχεία της «Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» αποκαλύπτουν το μπαράζ των κατασχέσεων σε βάρος οικονομικά αδύναμων λαϊκών νοικοκυριών για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» από φόρους και χαράτσια προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, με γνώμονα βέβαια την επίτευξη των στόχων τους για τα ματωμένα πλεονάσματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Θηλιές πλειστηριασμών και εκβιασμών στην πρώτη κατοικία
 
Τις επόμενες μέρες, κατατίθεται στους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» η νέα «πρόταση» της κυβέρνησης αναφορικά με τη διάλυση της όποιας προστασίας έχει απομείνει για την πρώτη κατοικία, προκειμένου στη συνέχεια η αντιλαϊκή διάταξη να κατατεθεί στη Βουλή.