Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Δεν είναι επιλογή... είναι εκβιασμός

 

Συνεχίζει να προκαλεί ο Αδ. Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το αντιδραστικό και επικίνδυνο μέτρο των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων. Σε πρόσφατη συνέντευξη επανέλαβε με θράσος ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να δίνει σε γιατρούς και ασθενείς τη δυνατότητα της «επιλογής», καταγγέλλοντας όσους διαμαρτύρονται. «Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα. Οποιος θέλει θα πάει, όποιος δεν θέλει δεν θα πάει. Τόσο απλά», είπε ο υπουργός Υγείας. Τι σόι επιλογή είναι αυτή, που σου βάζει το μαχαίρι στον λαιμό να ξεπαραδιαστείς για να χειρουργηθείς, αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις στην ατελείωτη λίστα, με κίνδυνο η αναμονή να αποβεί μοιραία;

Το ξέρουν καλά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, ότι όσοι έχουν ανάγκη να εγχειριστούν και δεν μπορούν να περιμένουν, θα τρέξουν να μαζέψουν πάση θυσία τα λεφτά και θα κόψουν από άλλες ζωτικές ανάγκες, προκειμένου να μπουν σε ένα επί πληρωμή χειρουργείο. Αυτό όμως δεν είναι «επιλογή». Είναι εκβιασμός: «Πλήρωσε ή περίμενε κι όπου βγει». Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς. Την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό των χειρουργείων παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, το να «σπρώχνεις» γιατρούς και αναισθησιολόγους στα επί πληρωμή απογευματινά είναι ανοιχτή υπονόμευση και παραπέρα απαξίωση των δωρεάν χειρουργείων. Αυτός είναι άλλωστε και ο απώτερος στόχος της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων: Να καλπάσει η εμπορευματοποίηση της Υγείας και να εμπεδωθεί το δόγμα «όποιος έχει λεφτά, θα έχει και την υγεία του».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ Η αύξηση των πολεμικών δαπανών φορτώνεται στους λαούς που πρέπει ν' απαντήσουν με σθεναρή αντίσταση και καταδίκη αυτών των σχεδίων

 

 

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την συζήτηση για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των χωρών της ΕΕ, αναφέρει:  

«Μετά τη συζήτηση για αποστολή στρατευμάτων από κράτη-μέλη της ΕΕ στην Ουκρανία, μετά τις δηλώσεις υπουργών για την ανάγκη προετοιμασίας των λαών της ΕΕ για πόλεμο, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καλεί σε μετάβαση των χωρών της ΕΕ σε κατάσταση “πολεμικής οικονομίας”, σήμερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ανοίγει η συζήτηση για την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών δαπανών.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών


Από τη συγκέντρωση έξω από το Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών
Από τη συγκέντρωση έξω από το Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

 

Την κατεπείγουσα εξέταση της Αναφοράς του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών» και την πραγματοποίηση συζήτησης από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Juan Fernando López Aguilar. Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε της Επιτροπής LIBE Fernando López Aguilar,

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Πολιτικοί απατεώνες η κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπουργοί Δ. Μιχαηλίδου και Αδ. Γεωργιάδης

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση
Από παλαιότερη κινητοποίηση

 

Το γεγονός ότι ο ένας υπουργός ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον, «ακολουθώντας παρελκυστική τακτική και κοροϊδεύοντας χιλιάδες οικοδόμους που περιμένουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Χαρακτηρίζει «πολιτικούς απατεώνες» την νυν υπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και τον πρώην υπουργό Εργασίας, νυν Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, καθώς δεν απαντούν στα προβλήματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει: «Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας σήμερα και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ήταν προηγούμενα υπουργός Εργασίας. Δεσμεύτηκε απέναντι στην Ομοσπονδία μας και τους οικοδόμους για την άμεση υλοποίηση δύο ζητημάτων:

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ! Με το ΚΚΕ στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους

 

 

Δισέλιδο για την Υγεία και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, με τον τίτλο «Δεν  μπαίνει τιμοκατάλογος στη ζωή! Με το ΚΚΕ στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους» κυκλοφόρησε το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Δεν  μπαίνει τιμοκατάλογος στη ζωή! Με το ΚΚΕ στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στην υγεία του λαού! Ενισχύει τα δημόσια "Νοσοκομεία ΑΕ" με ασθενείς-πελάτες που θα χρυσοπληρώνουν για τα χειρουργεία, επιβάλλει νέα χαράτσια στις εξετάσεις και τα φάρμακα.

Με ιδιαίτερο ζήλο επεκτείνει το έργο, την επιχειρηματική λειτουργία και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας, που προχωρούσαν βήμα - βήμα όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στο νέο σύστημα Υγείας που ετοιμάζουν η ταμπέλα θα γράφει ΔΗΜΟΣΙΟ και μέσα θα αλωνίζουν τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ συμφέροντα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθετεί και εφαρμόζει:

Βαρβαρότητα


 

Από το 2016 μέχρι το 2021 οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας αυξήθηκαν κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Αυξημένες κατά 800 εκατ. ευρώ είναι και οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι κι αυτές λεφτά του λαού.

Με άλλα λόγια, μέσα σε 6 χρόνια οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν ακόμα περισσότερα από την τσέπη τους για την Υγεία (άμεσα ή έμμεσα), σε ένα κατά τ' άλλα δημόσιο σύστημα, που μόνο δωρεάν δεν είναι.

Οπως αποδείχθηκε διαχρονικά, η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας ούτε βελτίωσε τις υπηρεσίες για τον λαό, ούτε μείωσε το κόστος που συνεπάγεται η Υγεία - εμπόρευμα για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Αντίθετα το αύξησε, εμπορευματοποιώντας ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα Υγείας και προσφέροντας επιπλέον χώρο στον ιδιωτικό τομέα.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η ολοένα και μεγαλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με στόχο τη μετατροπή τους σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα βγάζουν μόνες τους τα λειτουργικά τους έξοδα, εισπράττοντας από - ποιον άλλον; - τον λαό είτε άμεσα, με απευθείας πληρωμές, είτε έμμεσα, από τα ασφαλιστικά ταμεία.