Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ποιοι χαλάνε τις διακοπές των τουριστών στην Κω;

Σε «ρεπορτάζ» της η αγγλική εφημερίδα Daily Mail αναφέρεται στην «ταλαιπωρία»… που υφίστανται οι Βρετανοί τουρίστες στην Κω, από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί.
Για να γίνει πιο «πειστική» η φυλλάδα παραθέτει και σειρά φωτογραφιών, από τις οποίες  επιλέξαμε τρεις (λεπτομέρειες για το «ρεπορτάζ» και περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ).

Σαν σήμερα υπογράφηκε και έκλεισε η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση που έγινε ποτέ!

Η υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Ο έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει στο αίθριο του Ζαππείου τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Η ιστορική στιγμή, 36 χρόνια μετά.



«... Η Ελλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα, διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα. Έχουμε εμπιστοσύνη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα... (σ.σ. σε αυτό το σημείο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διακόπτεται από θερμό χειροκρότημα). Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, όπως θα έλεγε ο Τσόρτσιλ και όλοι Έλληνες, όπως θα έλεγε ο Σέλεϊ. Γιατί όπως έγραψε ο Σωκράτης, Έλληνες δεν είναι μόνο εκείνοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά όλοι εκείνοι που υιοθέτησαν το πνεύμα το κλασικό...»

Γερμανία: Πίσω από τη βιτρίνα…

germany poverty 





Μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και διαρκής αύξηση της φτώχειας, κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα της γερμανικής οικονομίας, μιας από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη.
 Ωστόσο, ακόμα και η εικόνα της δυναμικής ανάπτυξης αρχίζει να θαμπώνει, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης βρίσκεται τώρα κοντά στο 0.
Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας (δόθηκαν την περασμένη Παρασκευή) το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε, το πρώτο τρίμηνο του 2015, μόλις κατά 0,3% , σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014.
 Αξίζει λοιπόν να δούμε τι κρύβεται πίσω από το «γερμανικό θαύμα». Ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι στην, κατά τα άλλα, «ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας»…

Οταν μιλούν οι αριθμοί…