Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το 40% των Ελλήνων κόβει από το φαγητό, για να αγοράσει φάρμακα!

Το 40% των Ελλήνων κόβει από το φαγητό, για να αγοράσει φάρμακα!
 
Με σταθερά βήματα συνεχίζεται η «βαλκανιοποίηση» της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.    

Φθηνότερα φάρμακα για τον ελληνικό λαό διαφημίζει εδώ και καιρό ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, κρύβοντας ότι το μέγεθος που έχει σημασία για τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών είναι αυτό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Αυτό ακριβώς έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) για το διάστημα από το 2011 μέχρι και το 2013, τα αποτελέσματα της οποίας σοκάρουν.
Οκτώ στους δέκα Έλληνες αναγκάζονται να στερηθούν είδη πρώτης ανάγκης, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη θεραπευτική τους αγωγή. Το 40%, μάλιστα, κόβει από το φαγητό της οικογένειας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο κόστος των φαρμάκων του.
Από τότε, δηλαδή, που ξεκίνησε η δραστική μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, μέχρι και την καταβαράθρωσή της το 2014, ξεκίνησαν και τα προβλήματα στη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, με τον ελληνικό λαό να αναγκάζεται να ξοδεύει όλο και περισσότερα από την τσέπη του για τα αναγκαία φάρμακα.
Το πρόβλημα αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το 2014, καθώς έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, με την κρατική φαρμακευτική δαπάνη να βρίσκεται στο κόκκινο όριο των 2 δισ. ευρώ.
Η κατηγορία που έχει πληγεί περισσότερο είναι οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα, οι οποίοι πλέον περικόπτουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα αγαθά, για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, που έπαιρναν δωρεάν πριν μπει η Ελλάδα στο μνημόνιο.

Νέα ήθη στην καταστολή ή Πως ο αθλητισμός βλάπτει την υγεία στην Επανομή

 

Επτά πολίτες της Επανομής συνελήφθησαν γιατί κράτησαν πανό και διέκοψαν για δέκα λεπτά τον κυριακάτικο αγώνα στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής επειδή οι υπεύθυνοι της τοπικής ομάδας υπέγραψαν με την Cosmote συμβόλαιο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο χώρο του γηπέδου την Κυριακή 12/01.
Η αντιμετώπιση των πολιτών που κυριολεκτικά έκαναν μια ειρηνική διαμαρτυρία καθώς οι περισσότεροι βρίσκονταν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους στο γήπεδο, είναι χαρακτηριστική των νέων  - πιο βάρβαρων ηθών - που επιδιώκεται να καθιερωθούν στην καταστολή
Εξω από το Α.Τ. Επανομής
των λαϊκών διαμαρτυριών.
Το σημαντικότερο είναι ότι υποδείχτηκε(!) από τον αστυνομικό διευθυντή της Επανομής ως υπεύθυνος αγωνιζόμενος πολίτης - και αφού είχε τελειώσει η διαμαρτυρία - εκτός γηπέδου, για «παρεμπόδιση αθλητικής δραστηριότητας» γιατί ο διαιτητής στα δέκα λεπτά της διαμαρτυρίας - τόσο κράτησε - διέκοψε τον αγώνα. Η αυτόκλητη υπόδειξη «υπευθύνων» σε λαϊκές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει αρχίσει φαίνεται να εγκαινιάζεται καθώς έχουμε και άλλα κρούσματα. Μετά τις αντιδράσεις αυξήθηκαν και οι συλλήψεις και όλοι μαζί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, κρατήθηκαν με διαδικασίες αυτόφωρου όλη τη νύχτα και οδηγήθηκαν σε δίκη αφού αφαιρέθηκε μία από τις δύο κατηγορίες που τους βάρυναν.
Η δίκη ύστερα από αίτηση των συνηγόρων υπεράσπισης αναβλήθηκε τελικά για την Τετάρτη στις 15/01.
Στη φόρα τους πάνω τα ΜΑΤ συνέλαβαν και βουλευτή του Σύριζα που μόλις έμαθαν την ιδιότητα της την άφησαν αλλά συνέλαβαν τον σύζυγό της!
Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός ήταν η παρουσία μικρής ομάδας ΜΑΤατζήδων μέσα στο εσωτερικό χώρο των δικαστηρίων και στην αίθουσα με τις ασπίδες και τις εξαρτήσεις τους!
Όλα τα παραπάνω είναι κατάδηλη απόδειξη πως η κρατική καταστολή δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Βέβαια η μεγάλη κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαστήρια (στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και δικό του στέλεχος) υψώνει πολιτικά το γεγονός σε μια κατ’ ουσία προεκλογική περίοδο και προσπαθεί να το αξιοποιήσει πολιτικά, σε τίποτε όμως δεν μειώνεται η εντύπωση της βαρβαρότητας και της επίδειξης ισχύος από μεριάς του συστήματος. Είναι πρόσφατη εξ’ άλλου η «φούρια» του εισαγγελέα Λάρισας που απαγόρευσε προληπτικά(!) την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στην πόλη ύστερα από το ψέκασμα και τα μαλλιοτραβήγματα, τις εξαρθρώσεις και τους τραυματισμούς που υπέστησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα Τέμπη.
Τουναντίον αποδεικνύεται πως η βαρβαρότητα θα επιδεικνύεται ακόμα και όταν συστημικές και «ειρηνόφιλες» πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να δώσουν πολιτική κάλυψη. Το μήνυμα είναι παραπάνω από σαφές.
Γι’ αυτό επιβάλλεται η μαζική παρουσία όσων περισσότερων μπορούν την Τετάρτη 15/01/14 στις 10:30 στα δικαστήρια για να απαιτήσουμε την πλήρη αθώωση των αγωνιζόμενων πολιτών της Επανομής.

Δ.Μ.
Αναρτήθηκε από:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ! ΚΑΙ Η ΠΟΞ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΥΛΑΣ»!

Η ΠΟΞ υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού τη χειμερινή περίοδο, μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων, όπως η δημιουργία μιας περιόδου 'σχολικής ανάπαυλας' διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα.
                                                                               
Το σχολείο «πρόβλημα» για τον χειμερινό τουρισμό
Η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση των ξενοδόχων για τη θέσπιση της «Σχολικής Ανάπαυλας», διάρκειας μιας εβδομάδας, για την τόνωση του εγχώριου χειμερινού τουρισμού. 
                                                                                                            
Την πρόταση των ξενοδόχων για τη θέσπιση της εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας», τη χειμερινή περίοδο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και των προορισμών που βασίζονται στην εσωτερική αγορά, μελετά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η πρότασή της έπεσε στο… τραπέζι κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ΠΟΞ προτείνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα, με κλείσιμο των σχολείων για τέσσερις ημέρες.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν την πρόταση, εκτιμώντας ότι έτσι θα αυξηθεί ο τζίρος των ξενοδοχειακών μονάδων. Μάλλον αγνοούν ότι ο αριθμός των ανέργων συνεχώς αυξάνεται και ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
πηγή: efsyn.gr