Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον λαό, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί θα είναι οι αγώνες μας, μέσα κι έξω από τη Βουλή
 
 
 
 

Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για το λαό και τη χώρα μας, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το απόγευμα στην νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι οι εκλογές του Ιούνη γίνονται με έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα. «Συνεπώς, το επόμενο θετικό βήμα, θα είναι το ΚΚΕ να αχρηστεύσει τον εκλογικό νόμο, να κρατήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας  ότι «αυτό μπορεί να γίνει εάν δεν χαθεί ούτε μία ψήφος από τις 427.000 που μας ψήφισαν αλλά και να καταφέρουμε να πείσουμε πολύ περισσότερους να μας ψηφίσουνε τώρα, με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό.

Μπλεγμένος ο ελληνικός λαός στη φωτιά του πολέμου

 

 

Η φωτιά του πολέμου καίει εδώ και 15 μήνες στην Ευρώπη, με τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, να συγκρούονται ανελέητα στην Ουκρανία, ενώ ο κίνδυνος επέκτασης της σύγκρουσης, ακόμη και ενός πυρηνικού ολέθρου, μεγαλώνει. Τα μεγάλα θύματα είναι ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, όμως όλα τα καπιταλιστικά κράτη - οι ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά και ασιατικά κράτη - δεν κρύβουν ότι προετοιμάζονται και εξοπλίζονται για κάτι «μεγαλύτερο». Θύματα είναι και οι λαοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οι κυβερνήσεις τους, «συντηρητικές» ή «σοσιαλδημοκρατικές», συμμετέχοντας ενεργά στον γεωπολιτικό ανταγωνισμό, πολλαπλασιάζουν τις αμυντικές δαπάνες, διοχετεύουν δισεκατομμύρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Οι ζωές μας, οι λαϊκές ανάγκες «σβήνονται» και πάλι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των «λίγων», των μονοπωλιακών ομίλων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ενίσχυση του ΚΚΕ της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων

 

 

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον δημοσιογράφο Γιώργο Μηλιώνη δημοσιεύει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης.

Ποιο συνολικά, κοινωνικό και πολιτικό «αποτύπωμα» αφήνει το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου;

Στο εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμάμε ότι αποτυπώνονται ταυτόχρονα δύο στοιχεία: Από τη μία είναι ένας γενικός αρνητικός συσχετισμός, που τον βλέπουμε στα υψηλά ποσοστά που διατηρεί η ΝΔ μετά από 4 χρόνια αντιλαϊκής διακυβέρνησης, στο πάνω από 70% που συγκεντρώνουν αθροιστικά - και παρά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ - τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και εφάρμοσαν τα βάρβαρα μνημόνια, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα ποσοστά ακροδεξιών κομμάτων.

Παράλληλα, όμως, η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ με 125.000 περισσότερες ψήφους και 11 περισσότερους βουλευτές, αποτυπώνει ένα αντίρροπο “ρεύμα” που υπάρχει και ενισχύεται στην κοινωνία, αν και ακόμα αδύναμο. Είναι το “ρεύμα” της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Ένα “ρεύμα” που δεν ψάχνει νέους σωτήρες από την κυβερνητική εναλλαγή.

Τώρα, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, ακόμα περισσότεροι κάνουμε το βήμα: ΚΚΕ Δυνατό!

 

Τέσσερις βδομάδες μάχης για τις νέες κάλπες της 25ης Ιούνη έχουμε πλέον μπροστά μας!

Και με αισιοδοξία από το θετικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη, με πείσμα να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ, ριχνόμαστε ξανά στη μάχη. Μια μάχη απαιτητική για τον καθένα μας, που χρειάζεται να δοθεί με ένα ακόμα πιο πλατύ και στοχευμένο άνοιγμα: Σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, στις συνοικίες, σπίτι το σπίτι. Με εργαλείο συζήτησης την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα, με τα επιχειρήματα που ήδη μας δίνει η διαπάλη με τα άλλα κόμματα μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Θαρρετά απευθυνόμαστε σε όσους έφτασαν ένα βήμα πριν ψηφίσουν το Κόμμα στις 21 Μάη, που ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή, και δεν το έκαναν είτε γιατί είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ είτε γιατί υποχώρησαν στους εκβιασμούς περί «σταθερότητας» και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης». Τώρα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα διλήμματα ρίχνοντας «κόκκινο στην κάλπη», να κάνουν επιλογή τους την ενίσχυση της μοναδικής φωνής της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν, ότι δεν θα τους βγει κάτι άλλο από αυτό που επέλεξαν.

Οι οδηγίες της ΕΕ είναι το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης (SPOT)

 

25 ΙΟΥΝΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ!


 
 

Οι οδηγίες της ΕΕ είναι το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ, με το οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν, τονίζει το νέο spot του ΚΚΕ.

Μέσα από το spot παρουσιάζονται οι βασικοί άξονες των «εαρινών συστάσεων» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, για την επιτάχυνση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», για το ουσιαστικό «πάγωμα» των τριετιών ως το 2029, για την παραπέρα μείωση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες, την αντιλαϊκή «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος», την επιτάχυνση των πλειστηριασμών και των εξώσεων, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, την επιτάχυνση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού.

Αναδεικνύοντας τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αυτό το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, το spot καταλήγει με το κάλεσμα «ΤΩΡΑ πιο δυνατό ΚΚΕ, για μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση!».

Τα προγράμματά τους, το εξής ένα...


Ποιος θυμάται εκείνα τα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Φασαρία, χαρτούρα, καβγάς...

Και ύστερα ήρθαν οι εαρινές συστάσεις της Κομισιόν.

Τριετίες; Μετά το 2027 το «ξεπάγωμα» και αν...

και βέβαια χωρίς αναδρομική ισχύ.

Πλειστηριασμοί; Κανονικά και με τον νόμο!

Πρωτογενή πλεονάσματα, συγκράτηση δαπανών, «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» με τους μικροεπαγγελματίες στο στόχαστρο κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Και ξαφνικά, εξαφανίστηκε ο καβγάς, κρύφτηκαν τα προγράμματα!

* * *

Γιατί; Επειδή το σχέδιο είναι ένα και το «σφύριξε» η Κομισιόν.

Ολα τα υπόλοιπα ...φωτοτυπίες!

Γι' αυτό κι ένα σωρό γενικότητες και ευχολόγια προεκλογικά!

«Αύξηση του μέσου μισθού μέχρι το 2027», έλεγε η ΝΔ

«αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων και τριετιών» αντ-έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βάλτε όλοι στην προεκλογική ρουλέτα!

Μέχρι που η μπίλια έκατσε στο Κομισιόν - μαύρο και αποκαλύφθηκε (ξανά) το κοινό τους πρόγραμμα.