Κυριακή 8 Απριλίου 2018

8 Απριλίου 1896: Απεργία των μεταλλωρύχων στο ΛαύριοΣτην Καμάριζα του Λαυρίου πραγματοποιείται γενικευμένη εξέγερση των εργατών στα ορυχεία. Θύματα υπήρχαν τόσο απ' τους απεργούς εργάτες, όσο και απ' τους φύλακες της Γαλλικής Εταιρείας του Λαυρίου. Οι φύλακες σκότωσαν τους εργάτες Καραφλιά και Βασιλακόπουλο. Οι οργισμένοι εργάτες, μπρος στη θέα των σκοτωμένων συναδέλφων τους, θα ορμίσουν στα γραφεία της Εταιρείας και θα βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα να εξοντωθούν όλοι οι φύλακες, πλην ενός.

 Συνολικά είχαν σκοτωθεί τέσσερις απεργοί. Ο δε εργοδότης (ο Σερπιέρι) φυγαδεύτηκε και σώθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μεταμφιεσμένος.
Σ' εκείνη την απεργία, περισσότεροι από 1.800 μεταλλεργάτες ανέβηκαν από το μεταλλευτικό φρέαρ - βάθους 182 μέτρων - και, με μια οργάνωση που θα τη ζήλευαν πολλοί, κήρυξαν εκείνη την πρώτη μεγάλη απεργία. Περιγράφει ο παλιός μεταλλεργάτης Γιώργος Βουγιούκας («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 23/1/1996): «Κανείς από τ' αφεντικά δεν τους πήρε μυρωδιά. Η απεργία εκδηλώθηκε την Κυριακή το βράδυ - 7 Απριλίου 1896 - στην αλλαγή της βραδινής βάρδιας των 10 και έγινε δημοσίως γνωστή τη Δευτέρα το πρωί».

Οι σύντροφοι


...Και ο κόσμος άλλαξε! Και αι γενναιέ πάσαι άλλαξαν στοίχο!Ήρθε η Ανάσταση!…..Πέθανε ο Λένιν και πήγε στον άγιο Πέτρο*.


-τι θες εσύ εδώ βρε άθεε;

-δεν είμαι άθεος, διαλεκτικός υλιστής είμαι και για το δίκαιο των εργαζομένων παλεύω.

-τι λες βρε ακαμάτη, εσύ δεν δολοφόνησες τον Άγιο Τσάρο και τα παιδιά του;

-αυτός δολοφόνησε τα παιδιά της Ρωσίας και θα συνέχιζε να τα δολοφονεί...

-στην Κόλαση, στην Κόλαση!

Πήγε στην Κόλαση ο Λένιν και βρήκε μια κατάσταση τραγική.

ΚΑΛΗ ΕΠ....''ΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΑΔΕΡΦΙΑ !!!


Λένε πως...η Διαμαρτυρία και η Αντίσταση του Λαού...

...είναι Εγκλημα κατά της Δημοκρατίας.

Υπονόμευση του "εθνικού" Μέλλοντος.

Πως η Εξαθλίωση και η Υποταγή των Ελλήνων και 

της Πατρίδας είναι προαπαιτούμενο Σωτηρίας.