Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

“Πείτε μας μία εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία του ΣΕΒ, έναν αστυνομικό που να επιτέθηκε σε καπιταλιστή – Αν βρείτε, γράψτε μας!”

 


“Τα ΜΑΤ και οι ΑΥΡΕΣ, δεν έγιναν για να χτυπήσουν τους παιδεραστές, τους εγκληματίες, τους ληστές του εισοδήματος των εργαζομένων και του λαού μας.” – Δυναμική κινητοποίηση στην Άρτα ενάντια στην καταστολή, για τα δικαιώματα του λαού και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Τα συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη δημόσια υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίστηκαν χτες σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας. Δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης έγινε και στο κέντρο της Άρτας, όπου καλούσε το Εργατικό Κέντρο της Πόλης. Παραθέτουμε την ομιλίας της αντιπροέδρου του ΕΚ, Λαμπρινής Σκορίλα και φωτογραφίες από τη διαδήλωση που ακολούθησε.

Κόμβος και πεδίο βολής η Ελλάδα για την «πρόβα πολέμου»


Το αποκαλυπτικό γράφημα για τη ΝΑΤΟική άσκηση
Το αποκαλυπτικό γράφημα για τη ΝΑΤΟική άσκηση
Επιβεβαίωση ότι η αλυσίδα αμερικανοΝΑΤΟικών ασκήσεων που συναποτελούν την «Defender Europe 21» (στο διάστημα Μάης - Ιούνης) είναι μια γιγάντια «πρόβα πολέμου», που απλώνει πρόσθετες δυνάμεις της λυκοσυμμαχίας στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, αποτελούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά την υλοποίησή της και την εμπλοκή της Ελλάδας. Ολα αυτά την ώρα που οι ΗΠΑ «ακονίζουν μαχαίρια» απέναντι σε Κίνα και Ρωσία, όπως έδειξαν και οι δηλώσεις Μπάιντεν μέσα στη βδομάδα για τον Ρώσο Πρόεδρο, ότι «θα πληρώσει το κόστος».

Σε έναν κατατοπιστικό χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική (US Army Europe and Africa), κάνει φανερό ότι η Ελλάδα σ' αυτόν τον καταμερισμό θα λειτουργήσει ως βασικός κόμβος ανάπτυξης και αναδίπλωσης δυνάμεων τον Ιούνη, με διάθεση λιμένων και αεροδρομίων, αλλά και ως κόμβος logistics. Επίσης, σημεία της χώρας θα «αξιοποιηθούν» ως πεδία για ασκήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερα από 30.000 στελέχη από 27 κράτη (συμπεριλαμβανομένων όλων των βαλκανικών κρατών, με εξαίρεση τη Σερβία, των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής) θα διεξάγουν σχεδόν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 31 πεδία ασκήσεων σε 12 χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κοσσυφοπέδιο, Βόρεια Μακεδονία και Ρουμανία).

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


«Οταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονα του, το να κάμη τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάστασιν, ν' αρπάξη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ' όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον απ' όλα τα χρέη του».

Ρήγας (Φεραίος) Βελεστινλής,

«Νέα Πολιτική Διοίκησις»

Η Επανάσταση του 1821 ήταν αστική εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, γνήσιο «τέκνο» της εποχής της. Προέκυψε ως συνέπεια των κοινωνικοοικονομικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν την περίοδο μετάβασης από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό. Αποτέλεσε μία από τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνταν εκείνη την περίοδο, έναν από τους πολλούς κρίκους των αστικών επαναστάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα: Στη Βόρεια Αμερική (1775), στη Γαλλία (1789), στην Ιταλία, στην Ισπανία και την Πορτογαλία (1820), στη Λατινική Αμερική (1811-1830), στο Βέλγιο (1830) κ.λπ.

Η Επανάσταση του 1821 διδάχτηκε από τις αστικές επαναστατικές συνωμοτικές οργανώσεις άλλων χωρών και εμπνεύστηκε από τα Συντάγματα και τις Διακηρύξεις των καπιταλιστικών κρατών. Παράλληλα, ξεσπώντας σε μια περίοδο υποχώρησης των αστικών επαναστάσεων που ακολούθησε την ήττα του Ναπολέοντα, ενέπνευσε και ενθάρρυνε τα πιο ριζοσπαστικά ρεύματα των αστών επαναστατών. Γι' αυτό πολλοί ξένοι αστοί επαναστάτες προσχώρησαν ως εθελοντές στα επαναστατικά στρατεύματα και κάποιοι άφησαν και τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το πραγματικό διακύβευμα της Επανάστασης βρισκόταν πολύ πέρα από τον «ορίζοντα» της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε αποτέλεσμα της ανάπτυξης των νέων καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στα εδάφη της φεουδαρχικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το «άνοιξε - κλείσε» και η εξήγηση για τις αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας


Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού και ο αριθμός διασωληνωμένων έχουν εκτοξευθεί σε αριθμούς που είναι οι μεγαλύτεροι από την αρχή της πανδημίας και υπάρχουν εκτιμήσεις ακόμα και για 5.000 κρούσματα τη μέρα τον Απρίλη, η κυβέρνηση «ανοίγει» την ατζέντα της λεγόμενης ...«αποσυμπίεσης», με το επιχείρημα ότι «ο κόσμος κουράστηκε».

Την ίδια στιγμή που οι κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία έχουν 100% πληρότητα και μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου, εμφανίζονται επιστημονικές απόψεις που λένε: «Ανοίξτε τα όλα» ή «δεν έχει πια νόημα να υπάρχει lockdown»...

Την ώρα που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεκινήσει να επιλέγει ασθενείς, εξαιτίας της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης, οι τηλεδιασκέψεις ανάμεσα σε υπουργούς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου δίνουν και παίρνουν για να εξεταστεί ο τρόπος που θα πάμε σε «άνοιγμα» του Τουρισμού...

Θα αναρωτηθεί κάποιος: Στις αρχές Μάρτη με 1.170 κρούσματα και 400 διασωληνωμένους, πώς πήγαμε σε ολικό lockdown σε Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις, σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και από νομό σε νομό, και τώρα που η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, με 3.000 κρούσματα και πάνω από 600 διασωληνωμένους, η κυβέρνηση σχεδιάζει την «άρση του lockdown τις επόμενες βδομάδες»;

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Επικίνδυνη πολιτική και τρικυμία εν κρανίω μαζί!

 

  Πηγή: Eurokinissi

Για «επικίνδυνη πολιτική και τρικυμία εν κρανίω μαζί!» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία.

Αναφέρει:

«Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό δεν επιτάσσεται, αλλά θησαυρίζει απρόσκοπτα..., την ώρα που τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο, γιατί δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα σε εστίες υπερμετάδοσης -όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς- αυτή την κρίσιμη ώρα η κυβέρνηση απορρίπτει ξανά τα αιτήματα των υγειονομικών και των μαζικών φορέων και δείχνει τον ένοχο: τις δημόσιες συναθροίσεις!

Και από την άλλη αποφάσισε να «ενθαρρύνει» τον κόσμο να βγει σε δημόσιους χώρους, ενώ μέχρι πριν μια βδομάδα τον κυνηγούσαν και τον ξυλοφόρτωναν. Επικίνδυνη πολιτική και τρικυμία εν κρανίω μαζί!»