Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Λίγη ντροπή δεν βλάφτει…

 Δήλωση του υπ. Επικρατείας, Ν. Παππά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πόλος της πολιτικής σταθερότητας»! 

3-monkeys

 ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

Ζούμε σε μια χώρα που έχει πληρώσει σκληρά την «πολιτική σταθερότητα». Πίσω από την «πολιτική σταθερότητα» κρύφτηκαν πραξικοπήματα, δικτατορίες, περιστολές δημοκρατικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων, άγρια καταστολή και προπάντων στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι κάθε έξαρση του λαϊκού κινήματος, που έφτανε στην αμφισβήτηση των υφιστάμενων συσχετισμών, βαφτιζόταν «ανωμαλία»…

Η «πολιτική σταθερότητα» αναδείχθηκε σε ένα από τα ισχυρότερα και αντιδραστικότερα όπλα της άρχουσας τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος στην προσπάθεια τους να διαιωνίσουν την εξουσία τους.

Πάνω στην «πολιτική σταθερότητα» και για χάρη της, ψηφίστηκαν Συντάγματα, έγιναν νόμοι, δημιουργήθηκαν σιδερόφρακτοι μηχανισμοί αστυνόμευσης, αναπτύχθηκε το τερατώδες σύστημα των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης, δημιουργήθηκαν, ή διαλύθηκαν, κόμματα…

Το δικομματικό σύστημα, που στήθηκε μετά την μεταπολίτευση, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες του, είχε ως πρωταρχικό σκοπό την εμπέδωση και τη διατήρηση της «πολιτικής σταθερότητας». Έτσι δικαιολογούσαν και αυτά τα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα που ίσχυσαν και ισχύουν.

ΠΕΡΝΑΤΕ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ?
"Το ορατό πρόσωπο των μεθόδων που χρησιμοποιούν εταιρείες για να προσλάβουν ανέργους

Η Κλέο Αλμάνσα κηρύχθηκε το πρόσωπο του ισπανικού facebook της περασμένης εβδομάδας, όταν τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης, έπειτα από συνέντευξή της στην «El Mundo», όπου αποκάλυψε πως η αγωνία της να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας τής στοίχισε την υγεία και την αξιοπρέπειά της.

Ανεργη, πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη πωλητών σε επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών. Μαζί με άλλους 40 νέους ανέργους, υποβλήθηκε σε δοκιμασίες υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και ταχύτατα εναλλασσόμενου φωτισμού «ώστε να ανέβει η αδρεναλίνη για να πουλήσουν καλύτερα», όπως τους εξήγησαν. Στην πραγματικότητα υποδαύλιζαν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους με στόχο ο ισχυρότερος να εξουδετερώσει τον πιο αδύναμο. Ανάμεσα στα άλλα, τους έβαλαν να παίξουν τις μουσικές καρέκλες διαγκωνιζόμενοι μέχρι αίματος για μια θέση, αφού όποιος έμενε όρθιος αποχωρούσε, ή να ανεβαίνουν ανά ομάδες σε μια καρέκλα και να ρίχνουν όσους μπορούσαν αποκλείοντάς τους.