Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Να τους τρομάξουν!

 

 

Ένας μήνας συμπληρώνεται από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και η κατάσταση παραμένει τραγική. Ακόμα και τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πληγέντες, να τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους, είτε δεν γίνονται ποτέ είτε καθυστερούν βασανιστικά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται.

Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, ούτε καν οι πρώτες αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί σε όλους, με αποτέλεσμα ο καθένας να παλεύει ανάλογα με το τι έχει η τσέπη του. Εκατοντάδες έχουν μεταναστεύσει από τα πλημμυρισμένα χωριά και κανείς δεν τους λέει αν και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Η πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων είναι ξεκρέμαστοι και έχουν ήδη πληρώσει πολλά για να μαζέψουν νεκρά ζώα, να απαντλήσουν νερά από τα χωράφια τους, να αποκαταστήσουν αναχώματα, χωρίς καμία βοήθεια από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές.

Θρασύδειλο χτύπημα στον Β. Τομπουλίδη από φασιστοειδή


Ομάδα 30 τραμπούκων του επιτέθηκαν αμέσως μετά το debate, όπου συμμετείχε με τους άλλους υποψήφιους

 

Την απαράδεκτη, θρασύδειλη, φασιστική επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλη Τομπουλίδη, από φασιστική ομάδα 30 ατόμων, υποστηρικτών του εθνικιστή υποψηφίου Ζιαμπάζη, μετά το τέλος του debate υποψηφίων που διοργανώθηκε χτες από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ και το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η ομάδα που προηγούμενα χειροκροτούσε τον Ζιαμπάζη, επιτέθηκε στον Βασίλη Τομπουλίδη, προκαλώντας αντιδράσεις και τη δυναμική παρέμβαση του κόσμου που βρέθηκε στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρακολουθήσει το debate.

Ενοχλήθηκαν οι εθνικιστές, γιατί νωρίτερα ο Β. Τομπουλίδης τούς κατήγγειλε για τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Τούμπα. Οπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «οπαδοί του χτες το βράδυ μέσα στο σκοτάδι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Τούμπα κολλώντας αυτοκόλλητα της παράταξής του. Καλούμε τον λαό της πόλης να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Το ίδιο περιμένουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.