Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο ξεδιάντροπος κ. Στουρνάρας…


stoyrnaras1

«Η Ελλάδα πληρώνει υψηλές συντάξεις», είπε προχθές ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή!
Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού ο κ. Στουρνάρας συνέχισε: «Στην Ελλάδα υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νέων γενεών»…

Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, πιστεύει ότι το ποσό των 360 ευρώ, που είναι η βασική σύνταξη, είναι δυσανάλογα μεγάλο για τον συνταξιούχο. Είναι μάλιστα κατά τον ίδιο η κύρια αιτία για τα δεινά της νεολαίας, στις τάξεις της οποίας η ανεργία ξεπερνά το 50%.

Ποια είναι επομένως η λύση του προβλήματος;
«Η περαιτέρω μείωση των συντάξεων», λέει ο κύριος καθηγητής.

Ο ξεδιάντροπος, αυτός, ξέρει πολύ καλά ότι η ανεργία των νέων χτύπησε κόκκινο την ίδια περίοδο ακριβώς που οι συντάξεις κόπηκαν στο μισό. Ξέρει επίσης πολύ καλά, ως διατελέσας υπουργός Οικονομίας, ότι στην περίοδο αυτή, η εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπως και η ανεργία, τροφοδότησαν τα κέρδη των τραπεζών και των άλλων ποικιλώνυμων αφεντικών του.

Ο κ. Στουρνάρας που θεωρεί υψηλές τις συντάξεις και πιστεύει ότι υπερπροστατεύεται η τρίτη ηλικία, δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού αυξάνει το ποσοστό του εθνικού πλούτου που κατέχει, το οποίο έχει ανέλθει σήμερα στο 56,1% του ΑΕΠ από 48,6% το 2007!
Βλέπετε, το να μοιράζεται μια χούφτα ανθρώπων το μισό και πάνω πλούτο της χώρας είναι καθόλα εντάξει κατά τον κ. Στουρνάρα…

Όπως επίσης είναι εύκολο για τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, να ζητάει την καταδίκη σε θάνατο δια της πείνας (τι άλλο μπορεί να σημαίνει μια νέα μείωση των συντάξεων;) των συνταξιούχων, όταν ο ίδιος μιλάει από το ασφαλές περιβάλλον που του προσφέρουν τα 7.342 ευρώ του μηνιαίου μισθού του!