Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο λαός να καταδικάσει την πλήρη παράδοση της Εγνατίας Οδού στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την πλήρη παράδοση της Εγνατίας Οδού στους επιχειρηματικούς ομίλους και την αύξηση των διοδίων σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ, έτσι ώστε να μην προχωρήσει το έγκλημα της πλήρους παράδοσης της Εγνατίας Οδού στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης παίζεται μια από τις “τελευταίες πράξεις του δράματος” για την Εγνατία Οδό, την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας:

- Παραδίδεται ένα πάγιο αξίας 7 δισ. ευρώ το οποίο έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός και μετατρέπεται ένας οδικός άξονας στρατηγικής σημασίας σε “ιδιωτικό δρόμο”.

72 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη (VIDEO)


 
 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη αναδημοσιεύουμε το βίντεο επιμελήθηκε η ΚΝΕ για τον Νίκο Μπελογιάννη, το 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ).

Τη φωνή του για την ηχογράφηση του βίντεο «χάρισε» ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας.

***

Η ώρα είναι 3 μετά τα μεσάνυχτα, το ημερολόγιο γράφει 30 Μάρτη 1952. Στις φυλακές της Καλλιθέας επικρατεί νεκρική σιγή. Ακούγονται τα βαριά βήματα του δεσμοφύλακα. Φτάνει στο κελί του Νίκου Μπελογιάννη. Το ξεκλειδώνει, τον ξυπνάει. Δίπλα του στέκει, όπως ένα μακάβριο φάντασμα, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλης. Διαβάζει στον Μπελογιάννη την απόφαση να τον οδηγήσουν μαζί με τους συγκρατούμενούς του Ν. Καλούμενο, Η. Αργυριάδη και Δ. Μπάτση, στην εκτέλεση. Στις 3 και 20 η φάλαγγα βγήκε από τις πόρτες των φυλακών κατευθυνόμενη με δαιμονισμένη ταχύτητα προς το «συνήθη τόπο των εκτελέσεων», το Γουδί.

ΠΑΜΕ Δεν θα περάσει η πρόκληση του Δήμου Αθηναίων για συναυλία σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ

 

 

«Δεν θα περάσει η πρόκληση του Δήμου Αθηναίων για συναυλία σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ.

 Όπως τονίζει:

«Ο Δήμος της Αθήνας σε μια ασύλληπτη πρόκληση σχεδιάζει την διοργάνωση συναυλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Την στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης δεν προλαβαίνει να θάψει τα παιδιά του, την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας, την ώρα  που ο λαός της Παλαιστίνης λιμοκτονεί, ο Δήμος της Αθήνας θέλει να λειτουργήσει ως πλυντήριο των δολοφόνων και μάλιστα Πασχαλιάτικα!

Δεν θα περάσει!

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 30 - 31 Μάρτη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 30 - 31 Μάρτη 2024:

 

  • Απεργιακός ξεσηκωμός στις 17 Απρίλη η απάντηση στην κλοπή του λαϊκού εισοδήματος: Αυξήσεις - κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Με τον γνωστό άθλιο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε «αυξήσεις» στον κατώτατο μισθό, που ισοδυναμούν με «πάγωμα» στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από 15 χρόνια! ΚΚΕ: Η ελπίδα βρίσκεται στους εργατικούς αγώνες για πραγματικές, ουσιαστικές, αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς. Αυτό είναι το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις από την απεργία στις 17 Απρίλη.«Στο πόδι» τα σωματεία για την πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση. Ενισχύεται η δράση και αγκαλιάζει ακόμα περισσότερους χώρους και εργαζόμενους.
  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»: Πολυσέλιδο αφιέρωμα: «Ματιές» στη Θεσσαλία. Κυβέρνηση - Περιφερειακή Διοίκηση: Βλέπουν την καταστροφή από τις πλημμύρες ως «ευκαιρία» για ανασυγκρότηση στα μέτρα μεγάλων ομίλων. Επιτροπές πλημμυροπαθών: Δίνουν μάχη με τη «μούχλα» της εγκατάλειψης και της κρατικής αδιαφορίας. Βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφοι: Ο αγώνας συνεχίζεται, με νέες δυνάμεις και πιο πλούσια πείρα. Επικίνδυνοι σχεδιασμοί: Απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση ολόκληρη η Θεσσαλία. ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ: Πλατύ πολιτικό άνοιγμα ενόψει των εκδηλώσεων με τον Δ. Κουτσούμπα.