Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

29 προσαγωγές, συνθήματα και σκοπευτές στη ...μαθητική παρέλαση

Είναι ενδεικτικό ότι
συνολικά 7.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στην Αττική, με εκατοντάδες από αυτούς να έχουν ήδη αναπτυχθεί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Στην παρέλαση πολλοί από τους μαθητές δεν γύρισαν καν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ πολλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας. Δείτε τον ελεύθερο σκοπευτή στην ταράτσα της βουλής
Επίσης η αστυνομία φρόντισε να κάνει δύσκολη και την ζωή των δημοσιογράφων που κάλυπταν την παρέλαση. Συνολικά σημειώθηκαν 29 προσαγωγές , ενώ πριν την παρέλαση μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα επί της οδού Βουκουρεστίου.
Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο της Παιδείας στην επανάσταση του 21' που ξεκίνησε ως πνευματική αφύπνιση με τους λόγιους του έθνους, απλούς λαϊκούς δασκάλους και ιερωμένους", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης ο οποίος δε θέλησε να σχολιάσει τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.
πηγη