Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Μια δοκιμασμένη συνταγή προπαγάνδας (Του Μάνου Δούκα)




Παρακολουθούμε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στο σκέλος της που αφορά την ... "απάντηση" - επίθεση στο ΚΚΕ. Και δε μας μοιάζει καθόλου καινοφανής. Κάπου παλιά το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. 
Τότε που "μιλούσε" ο Τρότσκι ή ο Γκαίμπελς (φίλοι ήταν άλλωστε) για τη Σοβιετική Ένωση και το Στάλιν:
Παραποίηση της πραγματικότητας ... Δημιουργία πλαστών γεγονότων (λοιμός Ουκρανίας, Κατίν κλπ.) …
"Όσο πιό τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο πιό εύκολα γίνεται πιστευτό" ... "Όταν πέσει μελάνι πάνω σ’  ένα άσπρο ύφασμα, μετά όσο και να το καθαρίζεις η μουτζούρα θα μείνει" ... «Λέγε, λέγε ψέματα, στο τέλος πάντα κάτι μένει» …

Μάλιστα, πρόσφατα είδαμε κι έναν καρεκλοκένταυρο έμμισθο υψηλοΣΥΡΙΖΑΙΟ να καταλογοποιεί τη λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ (σε άρθρο του σε περιοδικό που φιλοδοξεί να κλέψει το ρόλο της Αυριανής, από την …Αυριανή), για να έχουν οι οπαδοί τους κάτι να λένε εν όψει εκλογών.

Την Τρίτη η νέα δίκη των 35 συνδικαλιστών


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να επιβάλλει με προσήλωση το δόγμα «νόμος και τάξη», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη των 35 συνδικαλιστών
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη των 35 συνδικαλιστών
Την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους 35 συνδικαλιστές που δικάζονται για μια ακόμα φορά την Τρίτη 2/10 απαιτεί το ΠΑΜΕ.
 Οπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του, «πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ (...) Μάλιστα οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ».

Και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα αντεργατικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και φοροληστρικά μέτρα της ΝΔ, συνεχίζει να επιβάλλει με προσήλωση και το δόγμα "νόμος και τάξη", γεμίζοντας τα δικαστήρια με συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, φοιτητές, εργατόκοσμο που αγωνίζεται να προστατέψει τα σπίτια του».

Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας - Δυνατό εργατικό κίνηµα - Κοινωνική Συµµαχία για την εξουσία



Νέο τετρασέλιδο φυλλάδιο κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, με το οποίο οι Κομματικές Οργανώσεις οργανώνουν πλατιά εξόρμηση στο λαό, καλώντας σε ενίσχυση του Κόμματος. Το φυλλάδιο αναφέρει:

«Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, άνεργες, νέοι και νέες, αυτoαπασχολούμενοι, 

βιοπαλαιστές αγρότες, συνταξιούχοι, 

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς:

- Που η λεγόµενη “επόµενη ηµέρα” και η “µεταµνηµονιακή εποχή” δεν αλλάζουν κάτι στη ζωή σας, δεν σας ελαφρύνουν από τα βάρη που έφεραν τα 10 χρόνια της κρίσης και των µνηµονίων.

- Σε εσάς, που αναγνωρίζετε την καθηµερινή δράση του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στις πόλεις, στα χωριά, τη µαχητική του στάση σε κάθε πρόβληµα που απασχολεί το λαό µας. Που, παρά τις επιµέρους διαφωνίες σας, κατανοείτε ότι αυτή η στάση του ΚΚΕ ήταν πραγµατικά ασπίδα προστασίας για τα λαϊκά συµφέροντα, ότι τα πράγµατα θα ήταν χειρότερα χωρίς το ΚΚΕ.

- Σε εσάς, που τα προηγούµενα χρόνια συµµετείχατε στους αγώνες, ίσως πιστέψατε στην ελπίδα µιας “αριστερής κυβέρνησης”, όµως δεν ακολουθήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία πλήρους µετάλλαξής του.

- Σε εσάς, που ανησυχείτε για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή µας και αγανακτείτε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει γίνει σηµαιοφόρος των σχεδιασµών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε.

- Στους νέους, που µεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και βλέπετε το µέλλον µε ανησυχία και ανασφάλεια.

Καμία αναμονή!

Επιλογή της κυβέρνησης η αστυνομική καταστολή (άρθρο αντιστρατήγου ε.α. της Αστυνομίας)






Από atexnos

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση με νέα μέτρα κατά του λαού. Περιορίζει και καταπατάει στοιχειώδη δικαιώματα. Εντείνει την καταστολή κατά του λαϊκού κινήματος. 

Είναι διαχρονική πολιτική, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται για μια απλή σειρά συμβάντων αστυνομικής βαρβαρότητας, αλλά εφαρμογή μιας πολιτικής που στοχεύει στο διαρκές χτύπημα των αγώνων του λαού μας.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στους αγώνες των συνταξιούχων, των φοιτητών, των προσφύγων. Θυμίζουμε την άγρια επίθεση σε αγωνιστές στο άγαλμα του Τρούμαν. Επίσης τη σύλληψη απολυμένων μέσα στα σπίτια τους στα Γιάννενα, που οδήγησε σε δίκη στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ. Συνεχίζει τα αγροτοδικεία. Και πρόσφατα, εφάρμοσε αστυνομική βία σε βάρος ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου, του Ζακ Κωστόπουλου. Ο κατήφορος αυτός της κυβέρνησης στον αυταρχισμό δεν έχει τελειωμό.

Αν ο 902 είχε κλικ-μπέιτ τίτλους…




 
Το συζητούσαμε σε μια παρέα στο Φεστιβάλ, σε στιγμές χαλαρότητας, καθώς βλέπαμε τα βίντεο και τις φεστιβαλικές ειδήσεις που ανέβαιναν στο portal.

Προφανώς κάποιοι τίτλοι, όπως “άφθονο γέλιο χάρισε ο τσολιάς”, “νεανική κοσμοπλημμύρα”, “ενέργεια και ροκ ήχοι στη νεανική σκηνή” δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “η φαντασία στην εξουσία”. Πολύ περισσότερο δεν είναι κλικ-μπέιτ, δηλαδή τίτλοι που τραβάνε την προσοχή και τα κλικ του επισκέπτη, για να ικανοποιήσει την περιέργειά του και να απογοητευτεί κατά κανόνα, αφού ο τίτλος δεν αντιστοιχεί στο περιεχόμενο. Πολλά μέσα το έχουν αναγάγει μάλιστα σε πάγια τακτική, που θα την λέγαμε κι επιστήμη, αν δεν πρόδιδαν το χαμηλό επίπεδο κάτι ξέμπαρκοι άσοι (!1!) που ήθελαν να γίνουν θαυμαστικά, μετά από τίτλους του στιλ “ΣΟΚ” και “δείτε το πριν το κατεβάσουν…”

ΟΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Γυρίζουμε την πλάτη στα «πολύτιμα βοτάνια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων


«Γυρίζουμε την πλάτη στα "πολύτιμα βοτάνια" της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά!» τονίζει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την έκθεση «EXPO-CANNABIS» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.


Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η 1η Διεθνής έκθεση κάνναβης με κεντρικό σύνθημα "Έχουμε ήδη σπείρει τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης! Έχει έρθει η ώρα να τον θερίσουμε! Μια νέα αγορά έχει γεννηθεί! Μην μείνεις εκτός!" με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, των υπουργείων Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας!

Διοργανωτές και κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν για τα μεγάλα οφέλη της κάνναβης στην οικονομία και την υγεία.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»


Κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη για τους εργαζόμενους, εξαιτίας των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής
 
 
Πλήρως αυτοματοποιημένη ρομποτική συναρμολόγηση στην αυτοκινητοβιομηχανία
Πλήρως αυτοματοποιημένη ρομποτική συναρμολόγηση στην αυτοκινητοβιομηχανία
Αντιφατικά μηνύματα στέλνουν οι αστικές αναλύσεις για το μέλλον της εργασίας, καθώς προχωρά, αλλού πιο γρήγορα κι αλλού πιο αργά, η λεγόμενη «4η Βιομηχανική Επανάσταση», με την ευρεία εφαρμογή της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών στην παραγωγή. Η πρόσφατη «Εκθεση για το μέλλον των επαγγελμάτων» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ανέλυσε τις τάσεις ως προς την απασχόληση και την αμοιβή των επαγγελμάτων, την τρέχουσα πενταετία 2018 - 2022.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από 20 χώρες και 12 βιομηχανικούς τομείς. 
Ακόμη και οι χώρες που δεν θα υιοθετήσουν την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον ίδιο βαθμό π.χ. με την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, θα επηρεαστούν έμμεσα από την επίδραση που θα έχει η αύξηση της χρήσης των τεχνολογιών σε εκείνες που θα πρωτοπορήσουν, καθώς η μείωση του κόστους παραγωγής που θα επιφέρει θα επηρεάσει τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα.