Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Όλοι στο συλλαλητήριο: Για την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτο το λαό από τις φυσικές καταστροφές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Μια πρώτη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που οδηγεί σε τραγωδίες σαν αυτές στον κάμπο της Θεσσαλίας θα αποτελέσει το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ. Το ΠΑΜΕ και τα εργατικά συνδικάτα μπαίνουν μπροστά για την οργάνωσης της αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς.

«Ό,τι αντικρίζουμε ξανά αυτές τις μέρες, οι εικόνες ανείπωτης καταστροφής είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχουν γίνει, με ευθύνη κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης, προκειμένου να προστατευτούν ολόκληρες περιοχές, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες», σημείωσε ο  Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσε σε διεκδίκηση αγωνιστικών μέτρων για την προστασία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που έχουν δεχτεί πλήγματα από τις φυσικές καταστροφές. (Δείτε στο κεντρικό video).

Παράλληλα στη συνέντευξη παρουσιάστηκε το πλαίσιο πάλης.

Στη συνέντευξη παρεμβάσεις έκαναν ακόμα οι:

  • Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας
  • Γιάννης Νιβορλής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ)
  • Βέργος Βεργίδης, μέλος του  ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Ν. Θεσσαλονίκης.
  • Στεφανία Μαβίδου - Πέσιτς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Συκεών Θεσσαλονίκης και εργαζόμενη στον Επισιτισμό
  • Χρήστος Ιγνατιάδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ

Ψηφοδέλτια μάχης

 

 

1.284 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πάνω από 21.000 δημοτικοί απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους όλης της χώρας.

Στα ψηφοδέλτια βρίσκονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές πρωτοπόροι στα σωματεία τους και στους χώρους δουλειάς, που μπαίνουν μπροστά, συγκρούονται με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και το κράτος της, την αντεργατική πολιτική, που πάνω της «ανθίζει» η άγρια εκμετάλλευση.

Που πρωταγωνιστούν στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, για να γυρνούν οι εργαζόμενοι αρτιμελείς και ζωντανοί στο σπίτι τους.

Που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και των σύγχρονων αναγκών.

Οταν το 2020 ο Μητσοτάκης έταζε έργα στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

 

 ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πεμπτη 7 Σεπτεμβριου 2023


 

Ηταν Σεπτέμβριος του 2020. Το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» χτύπησε και το νομό Καρδίτσας. Οδήγησε σε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές περιοχές του νομού ακόμη και μέσα στην πόλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει με ελικόπτερο πάνω από τα πλημμυρισμένα εδάφη και το επιτελείο του καταγράφει τις καταστροφές. Στην συνέχεια επισκέπτεται την πόλη της Καρδίτσας που ήταν «θαμμένη» στη λάσπη. Με στόμφο και αφού πρώτα τα έριξε στην …«ασυνήθιστη βροχόπτωση» και υποσχέθηκε αποζημιώσεις στην συνέχεια έταξε αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες. Μάλιστα μίλησε για …«αυστηρά χρονοδιαγράμματα» για την υλοποίηση τους. Υποσχέθηκε, παράλληλα αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού (μέσα από το επιτελικό κράτος) ώστε να αντιμετωπίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα (δείτε το βίντεο που ακολουθεί).